İslam için gönderilen peygamberlerin Kur’an-ı Kerim’de yer alması, inanan insanların ibret alması içindir. Bu bağlamda Kur’an’da adı geçen bir peygamber de Hz. Hud’dur. Peki, Hz. Hud kimdir ve mesleği nedir? Hazreti Hud’un hayatı nasıldır? Hazreti Hud’un mucizeleri nelerdir ve bunlarla ilgili ayetler hangileridir? Hz. Hud (A.S) ile ilgili sorulan tüm soruları detaylı olarak yanıtladık.
#Hz. Hud Kimdir?Ahkaf Suresi Mekke döneminde inmiştir. 35 âyettir. Sûre, adını 21. âyette geçen “Ahkâf ” kelimesinden almıştır. Ahkâf, sûrede sözü edilen “Âd” kavminin yaşadığı Yemen’de bir bölgenin adı olup, uzun ve kıvrımlı kum yığınları demektir. Konusu itibariyle bir önceki sûrenin devamı niteliğindedir. İşte, Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan alınan verilere göre Ahkâf Suresi Anlamı, Tefsiri, Türkçe ve Arapça Okunuşu
#Ahkaf SuresiHûd suresi okunuşu, anlamı ve tefsiri Müslümanlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Mekke döneminde inen sure, 123 ayetten oluşmaktadır. Adını içinde söz konusu edilen Hûd peygamberden alan surede başlıca tevhit, peygamberlik, öldükten sonra dirilme ve ceza konuları ele alınmakta ve bunlar bazı peygamberlerin kıssalarıyla desteklenmektedir. İşte Hud suresi Türkçe ve Arapça okunuşu…
#HudŞura suresi, 53 ayetten oluşmaktadır. Mekke döneminde inen sure, adını 38. âyette geçen “Şûrâ” kelimesinden almıştır. Şûrâ, danışma demektir. Sûrede başlıca müslümanların işlerini kendi aralarında danışma yoluyla yürüttükleri, ayrıca kâinatta Allah’ın birliğini gösteren deliller ve kıyamet gününün hâlleri konu edilmektedir. İşte Şura suresi anlamı, tefsiri, Türkçe ve Arapça okunuşu…
#ŞuraMekke döneminde inmiştir. 37 âyettir. Sûre, adını 28. âyette geçen “Câsiye” kelimesinden almıştır. Câsiye, diz üstü çöken demektir. Sûrede başlıca, Kur’an’ın indirilmesi, dış âlemde Allah’ın varlığını ve birliğini gösteren deliller, Allah’ın kullarına bahşettiği nimetler, İsrailoğullarının kendilerine verilen nimetlere inkâr ve isyanla karşılık vermeleri konu edilmektedir. Casiye suresi oku ve dinle sayfamızda sizler için Casiye suresi anlamı, fazileti, meali, tefsiri, Türkçe ve Arapça okunuşu detaylarını bir araya getirdik. Ayrıca Casiye Suresi meali (Diyanet) yine içeriğimizde yer almaktadır.
#Casiye Suresi OkuKaf Suresi, Mekke döneminde inmiştir. Sûre, adını başındaki 'Kâf ' harfindenalmıştır. Sûrede başlıca İslâm inancının temel esasları çerçevesinde, Allah’ın birliğinin delilleri, Peygamberlik, öldükten sonra dirilme ve geçmişteki inkârcı milletlerin başlarına gelen felaketler, uğradıkları azaplar konu edilmektedir. Sizler için Kaf Suresi anlamı, tefsiri, Türkçe ve Arapça Okunuşu ile birlikte Diyanet Meali için tüm detayları bir araya getirdik. İşte Kaf Suresi Türkçe ve Arapça Okunuşu (Diyanet Meali)
#Kaf Suresi OkuMaide suresinin anlamı ve okunuşu araştırılıyor. Medine döneminde inen Maide suresi 12. ayetten oluşuyor. Sûre, adını 112. ve 114. âyetlerde yer alan “mâide” (sofra) kelimesinden almıştır. Sûrede başlıca; verilen sözlerin yerine getirilmesi, İsrailoğullarının sözlerinde durmamaları, Hıristiyanların yanlış inançları, dünyaya düşkünlükleri ve yolsuzlukları, Müslümanlar için bazı talimat, uyarı ve dinî hükümler konu edilmektedir. İşte Maide suresinin Türkçe ve Arapça okunuşu...
#MaideCin Suresi anlamı, Türkçe ve Arapça okunuşu ile pek çok Müslümanın araştırdığı surelerden birisidir. Cin Suresi Mekke döneminde inmiştir. 28 âyettir. Ağırlıklı olarak cinlerden bahsettiği için “Cin sûresi” adını almıştır. Sûrede ayrıca tevhit, peygamberlik ve öldüktensonra dirilmek gibi meseleler konu edilmektedir. İşte, Diyanet meali ile Cin Suresi tefsiri ve Türkçe ve Arapça okunuşu
#Cin SuresiLokman Hekim, tıp alanında hekimliğin atası olarak biliniyor. Kur'an-ı Kerim'de aynı isimli surede iki kez adı geçen ve rivayetlere göre bir yandan hastaları tedavi ederken bir yandan da hikmetli sözleri ile nefisleri iyileştiriyordu. Peki, Lokman Hekim kimdir?
#Lokman Hekim Kimdir?Kuran’ı Kerim’i, Kuran ayetleriyle tanımlayan metinlerin İslam geleneğinde önemli bir yeri vardır. Bu yöntem, Müslümanların Kuran’ı Kerim’in nasıl bir kitap olduğunu görebilmesinin en kolay ve edebi yollarından biri olarak kabul edilir. Kuran’ı Kerim’in ayetleriyle tanımlanmasına verilebilecek en iyi örneklerden biri Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yayınladığı ansiklopedik sözlüğün “Kuran” maddesidir: