Kulak masajı gizli kalmış bir reflexoloji harikasıdır! Bedeninize güç veren tüm enerji kanalları ve refleks noktaları kulakta bulunur. “Kulak; bedeninizin ısısını, sağlığını ve işleyişini kontrol eder. Duymak kulaklarınızın yaptığı en son şeydir aslında” diyen Doğal Terapiler / Kişisel Gelişim Uzmanı ve Yaşam Koçu Haluk Otman, kulak masajı hakkında şaşırtacak bilgiler verdi.
#Yaşam KoçuKliniğimizde başta kas iskelet ve sinir sistemi kaynaklı ağrılar olmak üzere birçok ağrıyla nedene ya da sonuca yönelik mücadele edilmektedir. Bunların başlıcalarını sıralayacak olursak; kireçlenmelere bağlı ağrılar, kemik erimesine bağlı ağrılar, kanser ağrıları, felçler, omurilik yaralanması, inme gibi buna bağlı ağrılar, zona, fıtık ameliyatı olmalarına rağmen geçmeyen bel ya da boyun ağrıları, fıtık ağrıları, diskojenik ağrılar, bel ve boyun ağrıları, sinir ağrıları, nöropatik ağrılar, kronik ağrılar, romatizmal ağrılar, omurilik kanalının daralmasına bağlı ağrılar ve adele kökenli ağrılardır.
#Rıdvan AlacaUzmanlar “Her fıtık ameliyat edilmez” görüşünde birleşiyor. Asıl sorun hangi hastaların konservatif (istirahat, ilaç, fizik tedavi ve rehabilitasyon, ağrı tedavileri vb.) hangilerinin ameliyatla tedavi edilmesine karar verileceği. Bu konuda fizik tedavi uzmanları ile cerrahlar farklı görüşteler.
Son zamanlarda 24 saat yemek yemeye ve yatmaya yönelik tatil programları hepimize sunuluyor. Evet. Bir taraftan yayılmak hoş fikir de sonrasında tartıya çıkınca insan fena oluyor. Buna rağmen dinlenip sağlığını daha da koruyarak tatil yapmak isteyenler için, ülkemizde gerçekten farklı sağlık merkezleri var. Kuşadası ve Söke arasındaki Davutlar köyünde bulunan "arındırma oteli" Natur-Med, bunlardan biri.
Kanser en korkutucu hastalıkların başında geliyor ama bir taraftan da tedavisinde her geçen gün yeni adımlar atılıyor. Tıp dünyası kasım ayında akciğer ve pankreas kanserleriyle ilgili farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Her şeyi bilmek çok önemli çünkü o zaman erken teşhis şansına sahip olabiliyoruz. Ayrıca bu iki kanser türüyle mücadelede yeni gelişmeler var.
#Hazan Aköz IşıkSon evre pankreas kanseri teşhisiyle sadece 6 ay ömrü kaldığını öğrenen 56 yaşındaki Larry Boyer, deneysel bir tedavi ile bu zorlu mücadelede galip geldi. Kanserli hücreleri dondurarak tedavi eden yöntem sayesinde, Boyer’in tümörleri büyük ölçüde küçüldü ve kanser belirtileri kayboldu. Boyer, tedavi sürecini tamamladıktan iki yıl sonra hayatta kalmanın verdiği şansın farkında olduğunu belirtti.
#Larry BoyerEn sık görülen göğüs duvarı deformiteleri arasında yer alan kunduracı (çökük) ve güvercin (çıkık) göğüs hastalıklarından kurtulmak için cerrahi operasyon geçiren hastalar, hayatlarına hekimlerinin verdiği yeni bir kimlik kartı ile devam ediyor. Hastalar göğüslerine takılan metal nedeniyle emar (MR) cihazına giremezken, X ray cihazlarından geçerken de doktorlarının verdiği kimliği göstererek geçiş yapabiliyorlar.
#AmeliyatDiz ağrısı yaş ilerledikçe hayat kalitemizi doğrudan etkileyen büyük bir sorun olarak karşımıza çıkar. 60’lara merdiven dayarken merdiven çıkamama, uzun yolda yürüyememe, yere oturup kalkamama gibi problemler kaçınılmaz oluyor. Bu yaşlarda pek çok kadından aynı şikayetleri duyuyoruz. Çoğunun dizinde sıvı kaybı ya da kireçlenme problemi var. Kimi sorununa ameliyat olarak çözüm buluyor, kimi iğne yaptırıyor, kök hücre tedavisi deniyor, kimi ozon terapi… Bu işlemlerden ve ameliyattan korkanlar ise çareyi kantaron yağında, kuyruk yağında ya da kelle paça çorba gibi kolajen kaynaklarında arıyor.
#Diz Ağrısı50'li, 60'lı yaşlardan sonra insanların dizlerindeki ağrılardan yakınması, hareketlerinde zorlanması normal karşılanır ancak bizim ülkemizde özellikle kadınların dizlerinde sıklıkla kireçlenme ve sıvı kaybı problemi yaşanıyor. Peki neden özellikle kadınlar bu dertten mustarip, temelinde ne yatıyor? Kuyruk yağı, kantaron yağı, kelle paça çorbası, kolajen takviyeleri diz ağrılarına iyi geliyor mu? Yoksa sorunun tek çözümü ameliyat mı? Doç. Dr. Ahmet Sevencan ile konuşuk.
#Diz ProblemleriÇocuk enfeksiyonlarında bu kez 'beşinci hastalık' gündemde… Son zamanlarda gücünü artıran bu bulaşıcı hastalıkta, çocukların yüzleri ‘tokat yemiş gibi’ kıpkırmızı bir görünümde oluyor. Hastalık, risk grubundaki çocuklarda ise daha ağır seyrediyor. Peki beşinci hastalık neden bir anda artmaya başladı? Nasıl bulaşıyor? Yetişkinlerde de görülüyor mu? Dr. Anıl Doğan, hurriyet.com.tr'ye anlattı.
#Sağlık