Ağrı yöresine özgü birçok yemek çeşidi bulunmaktadır. Ağrı iline ziyarete gidecek olan kişiler öncesinde meşhur Ağrı yemekleri hakkında bilgi edinmek isteyebilirler. Ağrı Yemekleri - Ağrı'da ne yenir ve neyi meşhur? Ağrı mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nelerdir? Siz de Ağrı yemekleri hakkında daha detaylı bilgileri derledik.
#Ağrı'da Ne Yenir Ve Neyi Meşhur?Türkiye'nin en güzel şehirlerinden Ağrı, bir sınır şehri olduğu için tarihi boyunca birçok farklı medeniyetle iç içe olmuş. Bu da özellikle mutfağına yansımış. Sizin için Ağrı mutfağının en ünlü ve en sevilen yemeklerini araştırdık. İşte tarifleriyle Ağrı'nın özel yemekleri...
#Ağrı MutfağıBirleşik Krallık’ın Türkiye’deki ilk kadın büyükelçisi Jill Morris, Twitter’dan bir video yayınlayarak gezilecek yerleri sordu. Büyükelçi’ye Trabzon’dan Diyarbakır’a, Bursa’dan Ağrı’ya onlarca yer tavsiye edildi. Gezdiği yerlerde neler yemesi gerektiği de unutulmadı... Bu arada çok sayıda vize kolaylığı talebi de geldi.
#Birleşik KrallıkTarhun; lezzetli aroması ve keskin kokusuyla beraber Fransız mutfağında çok sık kullanılan bir baharattır. Ülkemiz çapında yeşil altın, ejder otu ve dargun olarak da isimlendirilmektedir. Mineral ve vitamin bakımından çok zengin olan tarhunun, insan sağlığı açısından birçok faydası bulunmaktadır. Peki, tarhun otu nedir, ne işe yarar ve nerede yetişir? Tarhun otunun faydaları nelerdir ve neye iyi gelir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Tarhun OtuGazeteci-yazar Celal Özcan’ın Türk yemek kültürü üzerine kaleme aldığı yeni kitabı ‘Hep Kebap Olmaz’, Almanca ‘Es muss nicht immer Kebap sein” Türkçe ve Almanca olarak Almanya’nın saygın yayınevlerinden dtv Verlag’dan çıktı. Kendisiyle yeni kitabı üzerine konuştuk: “Niye kebap olmaz?”
#Turkey HenÜlkesinin en ücra köşelerinde özellikle Amazon ormanlarında ve dünyanın keşfedilmemiş pek çok noktasında dolaşıp kendi topraklarında hiç kullanılmayan binlerce malzemeyle yepyeni bir mutfak ortaya çıkaran, Yeni Brezilya mutfağını dünyaya anlatan, genç Brezilyalı aşçılara ilham olan, dur durak bilmeyen bir Amazon o. Futbol oynuyor, rock müzik yapıyor, dağcılıkla uğraşıyor, seyahat ediyor ve hiç vazgeçmediği amacının peşinden gidiyor. “Benim mutfağımdaki yemekleri Brezilya'nın yüzde 90’ı hiç tatmamıştır. São Paulo'daki ikinci restoranım Dalva e Dito, fiyat olarak daha ulaşılabilir ve iki Michelin yıldızlı restoranım D.O.M'dan daha çok kazandırıyor belki ama ben dünyaya mutfağımı, kültürümü, köklerimi bu yemeklerle anlatmak istiyorum” diyor. Time dergisi tarafından “Dünyanın en etkili 100 kişisi” arasında seçilmiş tek şef olan Alex Atala ile Brezilya mutfağını ve hayatını konuştuk.
#Alex AtalaAdet sancısı, (Dismenore) genç kızlarda adet dönemlerinde, özellikle de ilk 3 günde görülür. Daha çok alt karın bölgesi ve bel çevresinde yaygın olarak hissedilir. Bu ağrı sosyal hayattan uzaklaşmaya, ileri dönemlerde iş gücü kaybına neden olabilmektedir.
#Adet SancısıŞevketi bostan, arapsaçı, cibez, ısırgan, kuzukulağı gibi Ege otları, sofraların ve bahar diyetlerinin vazgeçilmezi oluyor. Sindirim sistemini güçlendiren, cildi güzelleştiren, karaciğeri temizleyen ve kalp damar, hipertansiyon gibi hastalıkların gerilemesinde etkisi olan Ege otları ve festivallere konu olan enginar, sofralardaki yerini aldı.
#Ege OtlarıEvlere temizliğe giderek dört çocuğuna bakan Sultan’ın gecekondusu oradaydı. Kimsesiz genç kız Hülya, altı çocuklu ve aksi işadamı Orhan’a o tepelerde ‘Sen Bir Meleksin’ dedirtti. Sayısız sevgili o ağaçlara isim kazıdı, yüzlerce kalbi kırık âşık burada efkâr dağıttı. Rumeli Hisarüstü’nde tura maziden başlayıp bugüne ilerledim.
#Türkan ŞorayŞu gördüğünüz kareler kaç aylık proje... Yani ikisini eşleriyle bir araya getirmek.... Biri Türkiye’ye geliyor, öbürü gidiyor. Biri müsait oluyor, öbürünün çekimi oluyor. Mehmet Abi’nin eşi Ülker Abla Bodrum’dan dönüyor. Bu sefer Vedat Bey’in eşi Linda Hanım’ın Amerika’da konferansları başlıyor. Tam olacak, ramak kalıyor; Vedat Bey rahatsızlanıyor. O iyileşiyor, haydaaa Mehmet Abi düşüp kolunu kırıyor. Geçen hafta şeytanın bacağını kırdık, Yaşinlerle Milorları Burgazada’da buluşturdum. Milorların deniz kenarındaki şahane villalarında. Martı seslerinin karga ve saksağan seslerine karıştığı bahçede. Neredeyse yemekten başka bir şey konuşulmayan, her kelimesinden lezzet, her anından kahkaha fışkıran o buluşmadan notlar okuyacaksınız şimdi. Fakat gecenin sonundaki bombayı daha en baştan şimdi anlatayım: Milorlar bizi tekneye uğurluyor. İskeledeki görevli, Mehmet Abi’ye Vedat Bey’i göstererek, “Abi, bu adam NTV’deki yemekçi adam değil mi” diye soruyor. Mehmet Abi “Evet o, Vedat Milor” diye adama dönüyor. Biletçi bu sefer: “Aaaa sen de CNN’dekisin!”
#Vedat MilorDeğer kaybetmeyen ve eskimeyen usta oyunculuğunun yanı sıra sevimli yüzü ve güzel sesi ile her daim ekranlarda görmeye alışık olduğumuz oyuncu Gökhan Mete kimdir? Önceki gün 13 yıldır birlikte olduğu sevgilisi oyuncu Ayşe Kökçü ile nikah masasına oturan usta oyuncunun kariyeri ve özel hayatı hakkında bilinmeyen yönlerini sizler için araştırdık. İşte detaylar…
#Gökhan MeteYanıtım net ve açık: Güçlü, güvenli ve sağlam antioksidanlar arıyorsanız pazara, manava veya markete gidin. Antioksidanların en güçlü, taze ve etkililerini pazar, manav ve market tezgahlarında bulursunuz. Ama dikkat edeceğiniz bazı küçük nüanslar var. İşte onlardan bazıları...
#Osman MüftüoğluAkdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölümü Başkanı İsmail Tufan ile ekibi 15 yıldır Türkiye’nin yaşlanma atlasını çıkarmaya çalışıyor. Tufan ve ekibi, GEROATLAS adını verdikleri projenin dördüncü etabı için Türkiye’yi dolaştı, binlerce insanla görüştü, onlara sorular yöneltti, veriler derledi. Araştırma, Türkiye’nin insanlarının nasıl yaşlandığını göstermeyi hedefliyor. Ortalama ömür beklentisi yükseliyor ama sağlıklı ve zinde bir şekilde yaşlanıyor muyuz? Bu yörelere gittik, sakinleriyle konuştuk, nasıl yaşadıklarını ve yaşlandıklarını onlardan dinledik.
#Uzun Yaşam