38 yaşındaki Alman fotoğrafçı Mario Gerth, Afrika’da yedi yıl boyunca yolculuk yaptı. Geçirdiği bu yedi yıl içinde Kenya, Namibya ve Etiyopya’daki kabilelerle tanışma fırsatı buldu. Onların hayat tarzlarını incelemekle kalmadı, herkesin onlardan çok şey öğrenebileceği bu kabileleri fotoğrafladı da… Özellikle öğrendiği ilginç bilgilere çok şaşıracaksınız… İşte Gerth’in objektifinden dünyanın geri kalanına çok şey anlatacak Afrika kabileleri…
#Afrika'daki Kabileler38 yaşındaki Alman fotoğrafçı Mario Gerth, Afrika’da yedi yıl boyunca yolculuk yaptı. Geçirdiği bu yedi yıl içinde Kenya, Namibya ve Etiyopya’daki kabilelerle tanışma fırsatı buldu. Onların hayat tarzlarını incelemekle kalmadı, herkesin onlardan çok şey öğrenebileceği bu kabileleri fotoğrafladı da… Özellikle öğrendiği ilginç bilgilere çok şaşıracaksınız… İşte Gerth’in objektifinden dünyanın geri kalanına çok şey anlatacak Afrika kabileleri…
#Kabilelerin İlginç HayatlarıBoglarka Balogh, serbest zamanlı çalışan bir gazeteci olarak dört aydır Afrika'daki kabileleleri ziyaret ediyor. Kabileler, kültürler, hayvanları koruma ve dahası hakkında yazı yazıyor ve fotoğraflar çekiyor. İşte Afrika'daki son avcı-toplayıcıların ve göçebe kabilelerin günlük yaşamları…
#Afrika KabileleriMadem 15 Nisan Dünya Sanat Günü o zaman biz de belki bildiğiniz belki hiç duymadığınız sanat dalları ile bilgileri sizinle paylaşalım. Sanatın her dalına değinmek istesek de ne kadar anlatırsak anlatalım bitiremeyeceğimizi fark ettiğimizden “bari kısa bir özet geçelim” dedik…
#15 Nisan Dünya Sanat GünüTürkiye Cumhuriyeti bugün 91’inci yaşını kutluyor. Bu kutlu günde tarihte iz bırakan ‘Cumhuriyet kadınları’nı hatırlıyoruz. Sanatta, sporda, siyasette hep öncü oldular. Kimi bilimde çığır açtı, kimi söylediği şarkıyla gönlümüzde taht kurdu. Ülkemizi ileriye taşıdılar. İşte Cumhuriyet’in sembolü 91 kadın...
Türkiye Cumhuriyeti bugün 91’inci yaşını kutluyor. Bu kutlu günde tarihte iz bırakan ‘Cumhuriyet kadınları’nı hatırlıyoruz. Sanatta, sporda, siyasette hep öncü oldular. Kimi bilimde çığır açtı, kimi söylediği şarkıyla gönlümüzde taht kurdu. Ülkemizi ileriye taşıdılar. İşte Cumhuriyet’in sembolü 91 kadın...
Farkında mısınız etrafımızdaki dövmeli insan sayısı her gün artıyor. Alt komşumuzun oğlunda, kuaförümüzde, gittiğimiz restoranın şefinde, garsonunda, iş arkadaşımızda, sevgilimizde, patronumuzda, herkeste dövme var. Belki sizde de var! Eskiden barbarlara özgü olduğu düşünülen, denizcilerle, suçlularla, çetelerle özdeşleşen dövme, önce şarkıcılar, film yıldızları, mankenler gibi göz önünde olanların tutkusu haline geldi, sonra herkese yayıldı.
Terör örgütü DEAŞ Horasan, Moskova’da konser salonuna yaptığı ilk saldırının ardından ikinci bir saldırı daha planlamıştı. Kalabalık bir alışveriş merkezine yapacaklardı. Türk istihbaratı bu ikinci büyük saldırıyı Moskova ile temasa geçerek önledi.
#DEAŞ HorasanBarbaroslar Oruç Reis'in hayatı, dizinin son bölümü ile yeniden gündeme geldi. Ünlü oyuncu Engin Altan Düzyatan'ın hayat verdiği Oruç Reis'iin dizide tuzağa düşerek ağır yaralanması ekranlara damga vurdu. Tarihi bilgilere göre Akdeniz’de efsanevî bir şöhret kazanan Oruç Reis, Cezayir’de Türk hâkimiyetinin temellerini atmış, Kuzey Afrika’da Hristiyan istilâsına karşı koyarak İslâm’ın bölgede tutunmasını sağlamıştır. Peki, Barbaroslar Oruç Reis ne zaman öldü? Engin Altan Düzyatan Barbaroslar dizisinden ayrıldı mı? İşte, o konular hakkında bilgiler.
#Oruç ReisOruç Reis’in ölümü ve hayatı ile ilgili bilgiler araştırılıyor. Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı izleyicileri yeni bölüm fragmanının ardından araştırmalarını hızlandırdılar. Fragmanda Oruç Reis’in vurulduğu görülüyor. Peki, Oruç Reis kimdir, ne zaman ve nasıl öldü?
#Oruç ReisOruç Reis’in kolunu nasıl kaybettiği merak edilen konulardan biri oldu. Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı izleyicileri her hafta Perşembe akşamlarını sabırsızlıkla bekliyorlar. Engin Altan Düzyatan’ın hayat verdiği Oruç Reis’in hayatı ve ölümü araştırılmaya başlandı. Peki, Oruç Reis kolunu nasıl kaybetti, nasıl öldü?
#Oruç ReisGazeteci, belgeselci Hasan Söylemez, yıllardır çalıştığı televizyon sektöründeki işini bırakarak üç yıl önce yollara düştü. Hedefinde Afrika vardı. Projesi hazırdı. Bisikletiyle yapacağı tur boyunca 54 ülkede insanlara hayallerinin ne olduğunu sorup bunun belgeselini çekecekti.
#TenereGeçen hafta zamansız bir şekilde aramızdan ayrılan dünyaca ünlü şarkıcı ve grupları hatırlamıştık. Bu hafta ise ülkemizde yaşayan, bizlere muhteşem eserler bırakan ve aramızdan zamansız giden müzik insanları anıyoruz.
#Music BoxCumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, yeni kitabı ‘Barbar, Modern, Medeni’de Batı’nın medeniyet anlayışını masaya yatırıyor. Kalın’a göre, Batı bu kavramı bir sömürgeleşme aracı olarak kullandı. Peki İslam medeniyeti nasıl Avrupa’nın gerisine düştü, nerede hata yapıldı? AB bizi ‘medeni’ olmadığımız için mi istemiyor? Kalın ile kitabının ışığında gündemi de konuştuk.
#GazetehaberleriNefes kesen, insanı büyüleyen fotoğraflar... Tavrı olan, insanı derinden etkileyen fotoğraflar... Konuşan ve kendimizi sorgulamamıza sebep olan fotoğraflar... 2014’ten beri fotoğrafla profesyonel olarak ilgilenen Hasan Cem Araptarlı, bir dünya fotoğrafçısı. Dünyanın çeşitli yerlerinde, hikâyesini anlatmak istediği insanları, toplulukları çekiyor. Pasifik Okyanusu’nun su üzerinde yaşayan toplulukları, Afrika’nın kabileleri, bu en son kitabıyla da Hindistan’ın Çingeneleri... O sadece belgesel fotoğrafçısı değil, aynı zamanda bir hikâye anlatıcısı. ‘Indian Gypsies’ (Hindistan Çingeneleri) enfes bir çalışma. Sistemin kendisine biçtiği köle hayatını kabul etmeyen, tek aidiyeti ailesi ve özgürlüğü olan bir insan türünün görkemli direniş öyküsü... Tutkusunun peşinde koşan ödüllü fotoğrafçı Araptarlı’yı kutluyorum.
#YazarTanzanya, Afrika’nın vahşi doğası, renkleri ve kahve yetiştiriciliğiyle ünlü ülkesi… Son yıllarını Afrika’ya adamış olan Ceyda Çakır’ın rehberliğinde 1-10 Eylül tarihleri arasında Tanzanya’nın büyüleyici yerlerini görme fırsatını yakalayacaksınız. İşte Tanzanya turunun detayları
#Tanzanya