İtalyan mutfağı, tam anlamıyla bir lezzet cümbüşü! Sadece ürün çeşitliliğiyle değil, farklı tarzda lokantalarıyla da segmentasyon nasıl olmalı üzerine adeta bir pazarlama dersi veriyorlar. İtalya’nın bu birbirinden farklı tarzdaki işletmelerinin özellikleri neler, birlikte bakalım…
#Somer SivrioğluMakarna, kimimiz için pratik bir çözüm kimimiz için de adeta bir tutku. Öğrenci sofrasında da şölen sofrasında da yeri olan makarna, evde açılıp tazecik pişirildiğinde bambaşka bir mertebeye ulaşıyor. Siz de bu lezzeti tatmak için evde makarna yapmak için hazırlıklara başladıysanız, bu içeriğimizi mutlaka okumalısınız. İşte evde taze makarna yapımının püf noktaları…
#Evde Makarna Nasıl YapılırYemekleri her ortamda övgü toplayan, her yaptığı çok lezzetli olan marifetli kişiler vardır. Bazıları o lezzet sırları elden ele paylaşıldıkça keyif alır, bazıları ise tariflerini sır gibi özenle saklar, ailesi dışında kimseye tarif vermez. Hatta tariflerini kendi aile üyeleri ile bile paylaşmayanlar vardır. Bir Sorudan Fazlası serimizde “Bu özel tarifler paylaşılmalı mı, paylaşılmamalı mı?” diye sorduk.
#Yemek TarifleriHatay'da, taşımalı sistemle eğitim veren okulların öğle yemeği, meslek lisesinin mutfağında öğrencilerin katkılarıyla hazırlanıyor. Şehit Serkan Talan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, taşımalı eğitim öğrencilerine öğle yemeği desteği sağlıyor.Okul Müdürü Volkan Şeşen:"İlimizde taşımalı eğitimlerine devam eden 3 bin 500 öğrencimizin öğle yemeği okulumuzda hazırlanıyor. Bu yıl 20 mezun öğrencimizi Antalya bölgesinde işe yerleştirdik ve iş imkanı sağladık, bu sayıyı artırmayı hedefliyoruz"
#MebYıllarca öğünlerin en sıkı yapılması gerekeni ve ‘baş tacı’ olan kahvaltı son dönemde en çok tartışılanı ve ‘acaba gereksiz mi’ diye sorgulananı oldu... Beslenme trendleri birkaç yılda bir değişir. Bir süredir aralıklı beslenme ve iki öğün yemek popüler. Varlığı ve gerekliliği hatta faydası bu akımlarla birlikte tartışılmaya başlayan kahvaltıyı uzmanlarına sorduk. Doktorlar, diyetisyenler, beslenme uzmanları ve şeflerin farklı görüşleri var. “Gece geç yersen sabah aç uyanırsın. Gece geç ve sabah uyanınca yeme” diyene mi, “Kalıcı kilo vermek isteyen sabah iyi bir kahvaltı etmeli” diyene mi kulak vermeli; okuyun, siz karar verin.
#GazetehaberleriYıldız Holding, Godiva’nın Japonya, Güney Kore, Avustralya ve Yeni Zelanda olmak üzere dört pazardaki perakende ve dağıtım operasyonlarını ve bu bölgelere ürün tedariki sağlayan Belçika’nın Brüksel kentindeki üretim tesisini MBK Partners’a satmak için anlaşmaya vardı.
#GodivaTeknoloji meraklılarının dört gözle beklediği dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı CES (Consumer Electronics Show) ABD’nin Las Vegas şehrinde başladı. İrili ufaklı 4 bin 500 şirketin katıldığı fuarda sergilenen yeni teknolojiler, geleceğin şimdiden geldiğini bir kez daha kanıtladı. Bosch Türkiye’nin davetiyle katıldığımız dünyanın en büyük fuarı öncesinde şirketler, geliştirdikleri teknolojilerin ön gösterimini ‘CES Unveiled’ etkinliğinde gerçekleştirdi. Tahtanın bile akıllandırıldığı ürünlerin arasında 6 dakikada ekmek yapan makinelerden vücut ısısıyla saat şarj eden teknolojilere kadar pek çok yenilik nefesleri kesti. CES 2019 öncesinde tanıtılan teknoljilere göz attık. İşte geleceği getiren teknolojiler...
#GazetehaberleriCilt beyazlatıcı pirinç unu maskesi son zamanlarda kadınların popüler bakım malzemelerinden biri haline geldi. Cilt lekelerine iyi gelen bu maskenin hazırlanışı da bir hayli basit. Cilt beyazlatıcı pirinç unu maskesi nasıl yapılır?
#Cilt Beyazlatıcı MaskeBUMERANG Ödülleri'nde 'en tarz blog' seçilen Yaşar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Yüksek Lisans Programı mezunları Kemal Kadirhan ve Didem Pulat tarafından 53 TL'ye kurulan 'sesliyemek.com' bloğu, sektördeki büyük bir yatırımcıya 200 bin TL'ye satıldı. İki genç girişimci, şirketin ortağı ve yöneticisi olmaya devam edeceklerini belirtti.
#Girişimcilik ÖdülüMusakkanın karekökünden yola çıkıyor kadayıfın algoritmasını alıp mantısını pişiriyor... Robert Kolej’den Harvard’a uzanan yolda, bir hastane yöneticisinin kendi mutfağını yaratan lezzet mimarına dönüşme öyküsü... Bol matematik, çok baharat, fazla zeka ve karşınızda “Mucize Lezzetleri” ile Refika Birgül...
#İzzet ÇapaAlmanya’dan gelen anne ve babasını karşılamak için dedesi ile birlikte Atatürk Havalimanı’na gelen iki yaşındaki Mete Barlas, merkezi kilit düğmesine basınca otomobilin içinde kilitli kaldı. Yirmi dakika süren çaba sonucunda minik Mete dışardan yapılan tarifler üzerine otomobilin üstünde bulunan kontak anahtarını çıkarıp, anahtar üzerindeki kapı açma düğmesine basınca kurtuldu.
#MeteAdı yüzünden aklınız karışmasın, Gabriele Sponza aslında İzmirli bir ailenin oğlu. İtalyan kökenli Sponza, yemek tutkusu uğruna aile şirketindeki patron koltuğunu geri çevirmiş, şef olmayı tercih etmiş. Özyeğin Üniversitesi’nde aşçı yetiştiren Sponza, şimdi bir de yemek programıyla seyirci karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Sponza’nın hazırladığı “Yemek Aşkına” programı, 13 Mayıs’tan itibaren hafta içi her gün saat 19.00’da 24 Kitchen kanalında yayınlanacak.
Elektronik ticaret artık hayatımızın parçası ama birçok alışveriş sitesi çok karışık. Bundan mustarip alışverişçiler için yeni butik bir ev ve gastronomi sitesi açıldı: Perabulvari.com. Sitenin kurucusu Emre Kızıl ve dört arkadaşı. İlham kaynaklarıysa Kemal Derviş’in başdanışmanı olarak bir dönem çok konuşulan Oya Ünlü Kızıl.
Çorba konseptli bir restoran işleten Ebru Omurcalı bu konuda bir kitap da yazdı: ‘Çorbanın Kitabı’. Genellikle yemek kitaplarının içinde bir bölüm olarak yer alan çorbaya adandı bu 322 sayfalık kitap. Geleneksel Türk mutfağının yanı sıra, İtalyan, İngiliz, Meksika, Hint, Jamaika ve Fas mutfaklarına da yer verdi. Sebzeli, etli, bakliyatlı, tavuklu, deniz mahsullü, soğuk ve diyet çorbalar başlıklı yedi bölümden oluşan kitapta tam 154 tarif var
Türkiye'nin en büyük kebapçı zinciri olan Ziya Şark Sofrası, bundan yıllar evvel Şanlıurfa Birecik'ten, büyük bir yoksulluktan gelen Bingöl kardeşlerin başarı öyküsü. İlk dükkanlarında hüsrana uğramalarına rağmen Fatih'te 5 metrekarelik bir dükkanda yeniden başladıkları hikayeleri şu anda 50 bin metrekare bir alana ve 11 şubeye ulaşmış durumda. Ama ayrılıklar Bingöl kardeşlerin de peşini bırakmamış. En küçük kardeş kendi adıyla bir restaurant zinciri kurmuş, bir diğerine de iki şube verilmiş ve ayrılmış.
Genç, güzel, yetenekli, kültürlü ve akıllı. İnsanların onu “kendine ait bir dünya” yarattığı için vurdumduymaz bulduklarını söylüyor. Hemcinslerini anlamakta zorluk çekiyor, erkekleri daha iyi anladığını düşünüyor. “Ben de erkek gibiyimdir” diyor ve dahasını şöyle anlatıyor...
İndhira Taşpınar, Dominik’te başlayan yaşamını, şu an Alaçatı-İstanbul arasında sürdürüyor. İspanya’da turizm ataşesi olarak ülkesini temsil ettikten sonra evlenip yerleştiği İstanbul’da yemek işine giren İndhira Taşpınar dondurmacılık üzerinde uzmanlaşmaya karar vermiş ve bunun için İtalya’da özel eğitim almış. Alaçatı’daki restoranının ikincisini İstanbul’da açmayı düşünüyor.
İstanbul Üniversitesi (İÜ) İstanbul Tıp Fakültesinden emekli oluncaya kadar 23 yıl boyunca diyabet diyetisyeni olarak çalışan Doç. Dr. Emel Özer, diyabetlilerin, beslenme tedavisi uygulamadığı sürece kan şekerini düzenli tutup, sağlıklı bir diyabetli olarak yaşamasının mümkün olmadığını bildirdi.