Araçların üretimi sırasında güvenlik adına alınan birçok önlem bulunuyor. Arabanın olmazsa olmazı olan ABS sisteminin ne olduğu birçok kişinin merak ettiği bir konu oluyor. Bu konuda birçok araştırma yapan kişiler ABS sistemlerini detaylı olarak inceliyor. ABS nedir? Araçlarda ABS ne işe yarar ve nasıl çalışır? Soruları hakkında tüm detayları derledik.
#Abs Nedir?Araçlar işleyiş bakımından çok komplike yapılardır. Teknoloji her geçen gün ilerledikçe araçlara da yeni sistemler ekleniyor. TCS sistemi de araçlarda mevcut olan sistemler arasında yer alır. Traction Control System ismi verilen bu sistemin Türkçe anlamı ise, Çekiş kontrol sistemidir. Bu sistem, elektronik kontrol sistemi olarak da bilinen sistemin başka bir işlevidir. TCS nedir ve ne işe yarar detayları ile derledik.
#TCSAraçlar artık birçok farklı sorun karşısında uyarı verme özelliklerine sahiptir. Teknolojinin getirdiği unsurlar ile beraber günümüzde bu tasarımlar çok önemli hale geldi. Bunlar içerisinde EPC sisteminin de ne olduğu merak edilen konular içerisinde geliyor. Peki, EPC ne demek ve arabada EPC ışığı nedir? Araçlarda EPC ışığı ne işe yarar, neden yanar ve epc arızası nasıl çözülür detayları ile derledik.
#EPCAraç gösterge işaretleri; arabayla alakalı yakın zamanda oluşacak problemlerle ilgili önlem almak adına sürücüyü uyarır. Bu sembollerin bilinmemesi veya gerekliliklerinin yerine getirilmemesi durumunda problemlerle karşılaşmak mümkündür. Peki araç gösterge işaretleri nelerdir ve anlamları nedir? Araba gösterge işaretleri nedir tüm detayları ile derledik.
#Araç GöstergesiCable cross isimli makinede halat ile yapılan Standing Cable Crunch egzersizi bir karın hareketidir. Diğer karın egzersizlerinden bu hareketi ayıran en önemli nokta ise karın bölgesinin izole olarak çalıştırması ve iç bacak kaslarının çalışmamasıdır. Standing cable crunch nedir, ne işe yarar ve nasıl yapılır? Standing cable crunch hareketi hangi kasları ve nereyi çalıştırır tüm detaylarıyla derledik.
#Standing Cable CrunchModern otomobil teknolojisi giderek daha yüksek hızlarda gelişiyor. Ancak elektrikli ve otonom araçlar tüm manşetlerde yer alırken, güvenliği artıran ve benzinli araçların sürüş deneyimini iyileştiren sistemlere genellikle daha az dikkat edilir. Bu teknoloji artık inanılmaz derecede gelişmiştir ve Honda VSA bugün mevcut olan en iyi örneklerden biridir.İşte, merak edilen tüm detaylar.
EDB araç alımında ya arızalarda en sık duyulan kısaltmalardan birisidir. İngilizce kökenli olan EDB’nin açılımı ise; Electronic Brake Distribution’dur. EBD nedir ve nasıl çalışır? Arabada EBD firen sistemi hakkında bilinmesi gerekenler nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#EbdTeknolojinin gelişmesiyle araçlarda kullanılan birçok yeni özellik bulunuyor. Bu özelliklerden birisi olan ESP, herkesin merak ettiği bir özelliktir. Ne işe yaradığı ve araçlarda neden kullanıldığı merak edilerek araştırılan bir konudur. ESP nedir? Arabada ESP ne işe yarar ve nasıl çalışır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Esp Nedir?İkinci el araç fiyatlarındaki artışı fırsat bilen bazı dolandırıcılar, hurda otomobil parçalarının birleşimiyle oluşturulan araçları piyasada orijinal gibi satıyor. Bu durum vatandaşlarda ciddi mağduriyetlere sebep oluyor. Peki ekspertiz raporunda bu işlemin anlaşılmaması mümkün mü? Böyle bir araç satın alındığında hukuki olarak nasıl bir yol izlenmeli? Konunun uzmanları hurriyet.com.tr’ye konuştu.
#İki Aracın Kaynak YapılmasıPolipropilen, birçok sektörde ham madde olarak kullanılan, sert ve dayanıklı bir plastik türüdür. Hem bazlara hem de asitlere karşı son derece dirençli olmasından dolayı otomotiv sektöründe de kullanım oranı yüksektir. Normalde tek bir molekülden oluşan bu plastik, çeşitli işlemlerden geçirildikten sonra polimer hale getirilir. Polipropilen nedir ve nerelerde kullanılır? Sizin için araştırdık.
#Polipropilen Nedir?28 sene aynı oyunda oynadı. Bu yüzden Guiness Rekorlar Kitabı’na girebilir. Şimdi iki senelik küskünlüğün ardından ‘Cibali Karakolu’yla yine Şehir Tiyatrosu sahnesinde. 50. sanat yılını kutlayan Zihni Göktay’la yarım asır evvelinden girdik söze, bugünden çıktık. Bu röportaj da sohbetimizden süzülenler...
Türkiye’de 1000 kişiye düşen otomobil sayısı 92, 1000 kişiye düşen toplam motorlu taşıt sayısı ise 138. Yani otomobilde 105, toplam motorlu taşıt sayısında 144 olan dünya ortalamasının bile altındayız. Girmek istediğimiz Avrupa Birliği’nin otomobil ortalaması ise 345. Kuşkusuz, bu durum Türkiye’yi potansiyeli olan bir ülke konumuna soksa da gelir seviyemiz artmadıkça, ağır vergi yükü azalmadıkça otomobil sahipliğinde daha uzunca bir süre dünya ortalamasının altında kalacağımız açık.
Geçtiğimiz haftaki test konuğumun bugüne kadar kullandığım en şirin, en çirkin, en kübik ve en dikkat çeken araç olduğunu söylemeliyim. Resimlerinde de gördüğünüz gibi bu araç Türkiye’nin ilk kübik tasarıma sahip aracı Daihatsu Materia’dan başkası değildi. Daihatsu mühendislerinin kübik formlu Materia’yı tasarlarken öyle çok da fazla aerodinamik kaygılar taşımadıklarını aracı ilk gördüğünüzde anlıyorsunuz.
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi’nin başındayken, 1999 yılındaki depremden sonra bütün Türkiye’nin takip ettiği bir isim haline gelen Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara şu anda Türkiye Kızılay Derneği Genel Başkanı’nın danışmanlığını yapıyor. Bugüne kadar depremden nasıl korunabileceğimiz konusunda bilgiler veren Işıkara, bu defa otomobillerdeki güvenlik önlemleri konusunda uyarılarda bulunuyor.
Otomobil satın alma alışkanlığınızı yönlendiren unsurlar nelerdir? Güvenlik, motor gücü, tasarım, yakıt tüketimi, donanım zenginliği, marka takıntısı... Liste uzar gider. Sonuçta herkes bütçesi dahilinde en sevdiği ve ulaşabildiği otomobili almak ister. Peki ya satın aldıktan sonra yaşayacağınız macerayı önceden hesaba katar mısınız?
24 Ekim 1997'de 49 kişinin yanarak öldüğü kazanın ardından Mercedes Türk A.Ş. hakkında açılan dava sonuçlandı. Mahkeme, ‘umumi tehlike’ yarattıkları gerekçesiyle piyasadaki 1995, 1996, 1997 ve 1998 model Mercedes 0 403 otobüslerinin toplatılmasına karar verdi.