Abdigör köftesi, Ağrı mutfağının sevilen lezzetlerinden biri. Abdigör köftesinin diğerlerinden farkı içeriğinde kullanılan sinirleri alınmış etin macun haline gelene kadar “sal” olarak adlandırılan taş tezgahlarda saatlerce dövülmesidir. Farklı içeriği ve lezzetiyle sofranızın sevilen tariflerinden biri olacak. Peki Abdigör köfte nasıl yapılır, malzemeleri neler?
#Abdigör Köftesi TarifiKöfte mutfağımızda çok önemli bir yere sahip. Ülkemizde bir kısmı coğrafi işaret tescilli 100’den fazla köfte çeşidi bulunuyor. Üstelik çoğu köftemizin kendine has bir hikayesi de var. Bu hafta uzmanlarımıza ‘Köftelerin izinde yola çıkılacak adresler nereler?’ diye sorduk. Oldukça geniş olan listeden seçmekte zorlansalar da uğruna yola düşmeye değer 10 lezzetli köfteyi önerdiler.
#RotaAğrı yöresine özgü birçok yemek çeşidi bulunmaktadır. Ağrı iline ziyarete gidecek olan kişiler öncesinde meşhur Ağrı yemekleri hakkında bilgi edinmek isteyebilirler. Ağrı Yemekleri - Ağrı'da ne yenir ve neyi meşhur? Ağrı mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nelerdir? Siz de Ağrı yemekleri hakkında daha detaylı bilgileri derledik.
#Ağrı'da Ne Yenir Ve Neyi Meşhur?Ağrı'ya özgü bir lezzet olan abdigör köftesi MasterChef yarışmasıyla birlikte aranan tariflerden biri oldu. Abdigör köftesini diğer köftelerden farklı kılan şey ise içeriğinde kullanılan sinirleri alınmış etin macun haline gelene kadar ‘sal’ olarak adlandırılan taş tezgahlarda saatlerce dövülmesidir. Peki, abdigör köftesinin hikayesi nedir, nasıl yapılır? İşte, Ağrı abdigör köftesi tarifi ve malzemeleri...
#Masterchef Abdigör KöfteDoğubayazıt mutfağında pişirilen Abdigör köftesi, şimdilik Anadolu'nun bilinen en eski ve lezzetli diyet yemeğini oluşturmaktadır. Yaklaşık 400 yıl önce midesindeki rahatsızlık nedeniyle et yemekleri yiyemeyen Doğubayazıt Sancak Beyi Çolak Abdi Paşa için arayışa giren dönemin aşçılarının yaptığı Abdigör köftesi günümüze kadar gelmeyi başardı. Peki, Abdigör köftesi nasıl yapılır, hangi yöreye ait? İşte Abdigör köftesinin hikayesi…
#Abdigör Köftesi Nasıl YapılırGazeteci-yazar Celal Özcan’ın Türk yemek kültürü üzerine kaleme aldığı yeni kitabı ‘Hep Kebap Olmaz’, Almanca ‘Es muss nicht immer Kebap sein” Türkçe ve Almanca olarak Almanya’nın saygın yayınevlerinden dtv Verlag’dan çıktı. Kendisiyle yeni kitabı üzerine konuştuk: “Niye kebap olmaz?”
#Turkey Hen‘Kuş Bakışı Türkiye’ belgeseli, yapımcı ve yönetmen Ekrem Doydu’nun hayaliyle başladı; 90 kişilik bir ekibin emeğiyle hayata geçirildi. Yapım, Türkiye’nin dört bir yanındaki 1.200 noktanın çekiminden oluşuyor. Drone kullanılarak 81 ilin de havadan görüntülendiği projenin bazı çarpıcı karelerini seçtik.
#SeyahatTürkiye’de mutlaka gidip görmeniz gereken yerler deyince aklınıza Ağrı gelir mi? Benim kendi Türkiye’de gezilecek yerler, yapılacak aktiviteler listemde İshakpaşa Sarayı ve Ağrı Dağı tırmanışı uzun zamandır yer alıyordu. Birkaç yıl önce İshakpaşa Sarayı’nı karlar altında görme şansı bulmuştum. Geçtiğimiz günlerde ise Ağrı Valiliğinin Ağrı turizmini geliştirmek için düzenlediği çalıştaya davet edildim ve Ağrı’da daha önce görmediğim pek çok yeri gezip görme fırsatı yakaladım. Ağrı beni şaşırttı, yazının sonunda bakalım siz ne düşüneceksiniz.
#AğrıGastronomi sektöründe sunduğunuz ürünün lezzeti ve sunumu kadar ismi ve hikayesi de çok önemlidir. Yemeğin ismi farklı olduğu kadar, merak uyandırıcı ve sıra dışı olmalıdır. Daha önceden hiç duymadığınız ve sizi şaşırtan bir yemeği asla unutamazsınız. Yemeğin lezzeti ne kadar önemli ise pazarlanması da bir o kadar önemlidir.
#BursaYöresel bir lezzet olan Abdigör köftesi, Ağrı denildiğinde ilk akla gelen yemektir. Abdigör köftesinin ülkemizde sıklıkla yapılan diğer köftelerden farkı içeriğinde kullanılan sinirleri alınmış etin macun haline gelene kadar ‘sal’ olarak adlandırılan taş tezgahlarda saatlerce dövülmesidir. Peki, Abdigör köftesi nasıl yapılır? İşte Abdigör köftesinin hikayesi ve tarifi...
#Abdigör Köftesi Nasıl YapılırYeme-içme dünyamızın merkez üssü İstanbul’da yeni açılan yerlerin hızına yetişmek kolay değil. Kültür sanat, sosyal sorumluluk projeleri de bir o kadar çok. Önümüzde 9 günlük tatil var. Bugün kentte kalanlar ve İstanbul’a gelecekler için gittiğim yerler ve yapmaya değer bulduğum etkinliklerden kısaca söz etmek istiyorum.
#Müge AkgünHalihazırda (eskiden Kuruçeşme Arena olan) Mandarin Oriental inşaatının devam ettiği alanın hemen yanında sessiz sedasız kapılarını açan Reina benzeri mekan Oligark, isminin verdiği soğukluğa/ultra erişilmezliğe inat bugünlerde başka bir şekilde söz ettiriyor kendinden.
#Onur Baştürk- Sahip olduğu tarihi ve kültürel varlıklar, doğal güzelliklerle ilgi gören Ağrı, her geçen yıl daha fazla turist çekiyor - Ağrı'yı 2014 yılında ziyaret eden turist sayısı, 2013'e göre yüzde 8 arttı - Vali Tekinarslan: "Kentimiz birçok tarihi ve turistik mekana sahip. Bu turistik potansiyeli doğru bir şekilde değerlendirmek için çalışmalar yürütüyoruz"
Yemek yapmayı bilmiyor, hiç öğrenmemiş, bu saatten sonra da öğrenmek için geç kaldığını düşünüyor... Ama en iyi pilav nerede yenir, en iyi büryan kebabını kim yapar hepsini biliyor. Bazen bir yemek kursuna gitmeyi düşünüyor ama Balat’ta arkadaşları arasında karizması çizilir diye korkuyor