Hz. Muhammed (S.A.V)'in amcası Abbas'ın soyundan gelen Türk-İslam tarihinde önemli bir yere sahip hanedanlıktır. Abbasi Devleti tarihi, kurucusu ve kuruluşu, hükümdarları, sınırları ve yıkılışına ait bilgileri sizler için derledik.
#Abbasi Devleti TarihiMilliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu. "DEM Parti'ye uzattığım el yanlış yorumlanmasın" diyen Bahçeli, "DEM Parti’nin aklını başına alması, uzattığım eli sabote etmek amacıyla tahrik ortamını kamçılamaktan uzak durması herkesin hayrınadır" ifadelerini kullandı. Bahçeli, "Türkiye’ye getirilirken, 'her türlü hizmete hazırım' diyen teröristbaşı, buyursun terörün bittiğini, örgütünün tasfiye edileceğini tek taraflı ilan etsin. Ama devletin terörle masaya oturmasını hiç kimse, hiçbir şart altında beklemesin, aklından dahi geçirmesin. Hodri meydan, kana değil kardeşliğe susadıklarını göstersinler" dedi.
#Devlet BahçeliMilliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu. "DEM Parti'ye uzattığım el yanlış yorumlanmasın" diyen Bahçeli, "DEM Parti’nin aklını başına alması, uzattığım eli sabote etmek amacıyla tahrik ortamını kamçılamaktan uzak durması herkesin hayrınadır" ifadelerini kullandı. Bahçeli, "Türkiye’ye getirilirken, 'her türlü hizmete hazırım' diyen teröristbaşı, buyursun terörün bittiğini, örgütünün tasfiye edileceğini tek taraflı ilan etsin. Ama devletin terörle masaya oturmasını hiç kimse, hiçbir şart altında beklemesin, aklından dahi geçirmesin. Hodri meydan, kana değil kardeşliğe susadıklarını göstersinler" dedi.
#MHPTarih öncesi çağlar, Paleolitik, Mezolitik, Kalkolitik, Neolitik ve Maden Çağları olarak beşe ayrılır. Maden çağları da kendi içerisinde, bakır, tunç ve demir çağı olarak üç ana başlıkta toplanır. Tarihi çağlar ise Sümerlilerin yazıyı icat etmesiyle başlar. Antik Çağ adıyla da bilinen İlk Çağ'ın diğer önemli buluşları ise şu şekilde sıralanabilir:1- Takvim 2- dünya haritası 3-Arşimet ışını. Tarihi çağların sıralaması, yılları ve özellikleri nelerdir tüm detayları ile derledik.
#Tarihi Çağlar Ve Özellikleri Nelerdir?Yaklaşık 500 yıl süren karanlık çağ, M. S. 476 yılında başlamış, 1000 yılına kadar devam etmiştir. Bazı tarihçiler ise toplam 1100 yıl süren Orta Çağ'ın tamamını karanlık çağ olarak nitelendirmektir. Bunun en büyük nedeni, bu yıllarda birçok salgının ortaya çıkması ve Avrupa ülkelerinin hem ekonomik hem de kültür alanında gerilemesidir. Karanlık çağ nedir ve hangi dönem yaşanmıştır? Karanlık çağ yıllarındaki egemen güç nedir tüm detayları ile derledik.
#Karanlık Çağ Nedir Ve Hangi Dönem Yaşanmıştır?Abbasiler dönemi Türk tarihinde İslam tarihi kategorisinde yer almaktadır. Dönemde İslam dünyasının hem kültürel hem siyasi hem askeri hem de bilimsel yönden gelişmeleri anlatılmaktadır. Abbasiler dönemi genel özellikleri, Abbasiler dönemi gelişmeleri, Abbasiler dönemi tarihi, Abbasiler dönemi isyanlarıyla beraber kültür ve sanat gelişmeleri hakkında detayları derledik.
#Abbasiler DönemiKutalmışoğlu Süleyman Şah ile ilgili bilgiler araştırılıyor. Anadolu Selçuklu Devleti’nin kurucusu ve ilk hükümdarı Süleyman Şah, Selçuk Bey’in torunu Kutalmış’ın oğludur. Süleyman Şah’ın babası Kutalmış, Sultan Alparslan karşısında giriştiği savaşta yenilgiye uğrayıp kaçarken atından düşüp ölmüştür. İşte Kutalmışoğlu Süleyman Şah ile ilgili bilgiler
#Kutalmışoğlu Süleyman ŞahTarihte pek çok uygarlık ve devlet bulunmaktadır. Bu devletler bazı devletlerin temelini oluşturmuş ve var olduğu dönem boyunca en güçlü devletlerden birisi olmuştur. Dönemin en güçlü devletlerinden olan Safevi devleti de tarihi ile dikkat çeken bir devlettir. Safevi devleti ile ilgili son yıllarda yoğun bir araştırma yapılmaktadır. Peki, Safevi Devleti tarihi nedir? Safevileri kim kurdu? Safevi Devleti'nin hükümdarları kimlerdir? Safevi Devleti hangi topraklara hükmetti? İşte Safevi devleti ile ilgili her şey.
#Safevi Devleti TarihiKelime anlamı olarak ''Vandalların Ülkesi'' anlamına gelen Endülüs 711-1492 yılları arasında İspanya'da Müslümanların egemenliği altındaki bölgelere genel olarak verilen isimdir. Endülüs Devleti tarihteki en ihtişamlı dönemini Emeviler Devri'nde yaşamıştır. Bu makalede İspanya'da uzun yıllar egemenlik kuran Endülüs Devleti'nin tarihini, kuruluşunu, hükümdarlarını, sınırlarını ve devletin yıkılışını sizler için titizlikle derledik.
#Endülüs Devleti TarihiAntik döneme kadar uzanan tarihi ile Harput Kalesi gezilmesi gereken önemli kültürel miraslar arasında yer alıyor. Pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış olan bu özel kale, her sene yoğun oranda yerli ve yabancı turist çekmektedir. Peki, Harput kalesi nerede? Harput kalesi tarihi, özellikleri ve hakkında bilgiler.
#Harput Kalesi Nerede?Osmanlıların Kahire’ye girmesi ve Mısır’da hâkimiyet sağlamasının yolunu açan Ridaniye Savaşı, 22 Ocak 1517 yılında Osmanlı Devleti ile Memluk Sultanlığı arasında geçen bir meydan muharebesidir. Ridaniye Savaşı tarihi, önemi, özeti, neden ve sonuçlarına ilişkin tüm bilgileri sizlere özel olarak hazırladık.
#Ridaniye Savaşı TarihiTarihin en önemli savlarından biri olan Pasinler Savaşı, 18 Eylül 1048’de, Erzurum’un Pasinler bölgesinde Büyük Selçuklu Devleti ile Bizans İmparatorluğu arasında yapılmıştır. Pasinler Savaşı tarihi, önemi, özeti, neden ve sonuçları hakkında aradığınız sorulara cevap bulabilirsiniz.
#Pasinler Savaşının ÖnemiOsmanlı Devleti’nin Avrupa kıtasındaki fetih başarıları Papa ve Hristiyan devletlerini telaşlandırmış, Haçlılar Osmanlı Devleti’nin önünü kesmek için savaş açmış, savaşı Osmanlı Devleti kazanmıştır. İşte Niğbolu Savaşı tarihi, önemi, nedenleri ve sonuçları hakkında tüm detaylar.
#Niğbolu Savaşının Önemi Nedir?Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MİLGEM Projesi'nin 4'üncü Gemisi Olan ‘TCG Kınalıada'nın (F-514) Hizmete Giriş Töreni’ ve Pakistan MİLGEM Korvet Projesi 1'inci Gemi Sac Kesme Töreni'nde konuştu. Erdoğan törende yaptığı konuşmasında "Son olarak proje ortağı olduğumuz F-35 uçakları konusunda yaşananlar, bizim bu alandaki kararlığımızı daha da artırmıştır. Nasıl korvetlerimizi kendimiz inşa ettiysek, nasıl Atak helikopterlerimizi kendimiz yapabildiysek, nasıl İHA'larımızı, SİHA'larımızı, uydularımızı geliştirip, uçurduysak inşallah kendi savaş uçağımıza da kavuşacağız. Zaman yakındır. Madem uyuyan devi uyandırdılar bunun da sonuçlarına katlanacaklar" ifadelerini kullandı.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanKösedağ savaşı birçok izleyici tarafından büyük bir merakla araştırılan ve sorgulanan konular arasında yer almaya başladı. Kösedağ Muharebesi olarak bilinen tarihi olay hakkında araştırma yapan vatandaşlar, Kösedağ savaşının sonuçlarını merak ediyor. Peki, Kösedağ savaşının sonuçları ne oldu? Kösedağ nerede?
#KösedağKösedağ, Türk tarihi için büyük önem arz eden bir konuma sahiptir. Türkiye'nin doğu bölgesinde yer alan ve 3 bin 433 metrelik yükseliğe sahip bir dağ olan Kösedağ, tarih boyunca birçok gelişmeye tanıklık etmiştir. Birçok uygarlığın yerleşim veya savaş noktası olan Kösedağ, kritik öneme sahiptir. Peki, Kösedağ nerede yer alıyor? İşte, merak edilen bu mevki hakkında detaylı bilgiler
#KösedağAkkuyu, Nükleer Santral dolayısıyla son günlerde harita konumu ile merak ediliyor. Nükleer Enerji üretilecek olan tesis, Mersin'in Gülnar ilçesinde bulunan Akkuyu mevkisinde inşa edilmeye başlandı. Peki, Akkuyu nerenin ilçesidir? İşte, temel atma töreni sonrasında birçok vatandaşın merak ettiği Mersin Akkuyu hakkında detaylı bilgiler ve harita üzerindeki konumu
#AkkuyuBirbirinden güzel doğa harikaları ve eski tarihlerden beri birçok imparatorluğa ev sahipliği yapmış, tarihi yerleri gez gez bitmeyen Muş ve Bitlis’te 3 gün geçirdim. Birbirinden güzel yemeklerini tattım ve türkülerini öğrendim. Yolunuz düşerse bu iki şehre işte yapmanız gerekenler...
#MuşABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasının ardından, Türkiye’nin öncülüğünde İstanbul’da bir araya gelen İslam İşbirliği Teşkilatı üyeleri, Doğu Kudüs’ü Filistin Devleti’nin başkenti ilan etti. İslam ülkeleri, dünyaya da aynı kararı alma çağrısı yaptı. Olağanüstü zirveye katılan 56 üye ülkenin imza attığı bildiride ABD’nin Kudüs kararı ‘hukuken hükümsüz’ ilan edildi. Amerikan yönetimi, bu yasadışı beyanın geri çekilmemesinden doğacak tüm sonuçlardan sorumlu tutulurken bildiride özetle şunlar vurgulandı:
#İslam İşbirliği TeşkilatıAK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Baralor Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'na yönelik, "Danıştayın Başkanı 25 dakika konuşuyor, ev sahibi. Bu beyefendi, orada bir saat konuşma yapıyor ve Danıştayın kuruluş yıl dönümünde konuyla ilgili değil tamamıyla baştan aşağıya bir siyasi konuşma yapmak suretiyle orada kendine göre bir tatmin. Çıkar cübbeni sen de birilerinin yaptığı gibi. Söylüyoruz, siyaseti çok seviyorsan çık bu siyaset meydanına orada kendini ispat et" dedi.