Sakarlıklara dikkat edin

Bugün sabah saatlerinde Ay Balık burcunda olacak. Ancak öğleden sonra Koç burcuna geçiyor.

Yani sabah saatleri biraz daha içe dönük davranabilirsiniz. Öğleden sonra ise daha heyecanlı olacaksınız. Bu dönem içinde hareket ihtiyacı duyacaksınız. Akşama doğru Ay ile Mars sert bir etkileşim içine giriyorlar. Bu durum üzerinizde gerilimli duygular ve sabırsızlık yaratacak. Buna bağlı olarak sakarlıklar yaşanabilir ve ufak tefek kazalar olabilir, dikkati elden bırakmayın. Bu nedenle duygularınızı denetim altına almalısınız. Sakın öfkeli ve sabırsız davranmayın.

Sağlıklı yaşamanın sırrı mutluluk (3)

Düşünce ve duygularınız uyum ve ahenk içinde bulunduğu zaman bedeniniz mutlulukla titreşir. Düşünceleriniz karıştığı zaman duygularınız da karışır ve yakıcı duygular bedeninizi harap eder. Düşünceleri, başka düşüncelerle dengelemeyi başaramadığınız zaman bedeninizin keyif aldığı, hoşlandığı eylemlerde bulunun. Böylece duygularınızın bedene odaklanmasını sağlamış olursunuz. Bedeniniz mutluluk hissiyle dolduğu zaman düşünceleriniz gevşer ve karmaşadan uzaklaşır. Karmaşık duygu ve düşüncelerden uzaklaşamadığınız ve ne yapacağınızı bilemediğiniz zamanlarda yürüyüş yapın. Yürüyüş yapmayı sevmiyorsanız, doğanın içinde güzel bulduğunuz manzaraya karşı oturun ve doğanın mucizevi güzelliğini anlamaya çalışın. Böyle bir şey yapacak imkanınız yoksa resim yapın veya sanatsal bir faaliyette bulunun. Bunların hiçbirini yapamıyorsanız, sevdiğiniz ne varsa onu yapın. Örgü örün, yemek yapın, ütü yapın, tamirat yapın, dans edin, duvarları boyayın yeter ki sevdiğiniz bir işe odaklanın ve onu en iyi yapmak için konsantre olun. Bedeninizin zevk aldığı işlere zaman ayırın. Yıkanın, hoş kokular sürünün ve en sevdiğiniz kıyafetleri giyin. İçinizdeki sevgi duygusunu uyandırmak için sevdiğiniz ne varsa, onları yapmak için her gün kendinize vakit ayırın. Mutluluk duygusunun içinizde kıpırdanmaya başladığını hissedeceksiniz. İçinizden yükselen mutluluk enerjisi dışınıza yansıyacak ve diğer insanlardan size geri yansıyacak. Bunun sonucunda daha güzel, daha genç ve daha sağlıklı olduğunuzu göreceksiniz.

KİTAPLAR

BÜYÜNÜN, CADILIĞIN VE OKULTİZMİN TARİHİ

Dharma Yayınları’ndan çıkan kitap W.B. Crow adlı yazarın. Metafizik konulara ilgi duyanlar, gizli doktrinlerle ilgilenenler ve tarihin karanlık, gizli kalmış yönlerini merak edenler için ilginç bir kaynak. Çok ayrıntılı olmamakla birlikte Güneş Tapınaklarından Duridlere, Simyadan Mısır piramitlerine kadar daha pek çok konuya küçük ışıklar tutan bir kitap. Gizli bilimler hakkında çok ayrıntılı bilgiler içermese bile genel bilgilendirme yaparak en azından meraklılar için bir araştırmanın başlangıç niteliği taşıyor.

ASTROLOJİ ATLASI

Astrolojiye meraklı olanlar için Boyut Yayınları’ndan çıkmış olan Astroloji Atlası bu konuda en geniş bilgiyi içeriyor. İki ciltlik Gök Günlüğü gezegenlerin burçlardaki hareketini yıl ay ve gün olarak veriyor. Ayrıca Ateş, Toprak, Hava Su burçlarından oluşan dört ciltlik burç kitabı ve Evler tablosunu içeren cildiyle birlikte astroloji meraklıları için oldukça doyurucu bir seri.
Yazarın Tüm Yazıları