Dikkatinizi dış dünyaya verin

Bugün duygular derinleşiyor. Şimdiye kadar bildikleriniz ve farkında olduklarınızın dışında çok başka düşünceler içine girebilirsiniz.

Kendinize ve olaylara farklı açılardan bakabilirsiniz. Bu durum bir taraftan kendinizi ve diğer insanların farklı özelliklerini keşfetmenize yardım ederken diğer yandan duygularınızı zorlayabilir. Bugün çok fazla derinleşmekten kaçının. Hayatı ve içinde bulunduğunuz koşulları sorgulamak iyi bir özellik olmakla birlikte insanın kendi derinliklerinde kaybolmasına da neden olabilir. Böyle bir durumda dikkatinizi dış dünyanın güzelliklerine yöneltin. Bugün kendinizi ve çevrenizi keşfetme zamanı.

Sağlıklı olmanın sırrı mutluluk (4)

Mutlu olduğunuz zaman hastalanmazsınız ve mutlu olduğunuz zaman başarılı çalışmalar yaparsınız. Mutlu olmak, duygu ile bağlantılı olsa da düşünceleriniz duygularınızı etkiliyor. Bu nedenle öncelikle düşünceler üzerinde çalışma yapmak gerektiğinden söz etmiştim. Düşünceleriniz karıştığı zaman duygularınız da karışır ve sağlığınız bozulur. Düşüncelerinizi düzenlemek ve gerçek ihtiyaçlarınızı belirlemek için dün küçük bir yöntem anlatmıştım. Şimdi duygularınızı harekete geçirmek için isteğinizi belirlemeye yönelik bir yöntem anlatacağım. Aslında dün anlatmış olduğum yöntem, gizli isteklerinizi ortaya çıkarmanızı sağlayacağı gibi aynı zamanda isteklerinizi belirlemenize de yardımcı olacak bir çalışmadır.

Duygularınızı yükseltmek, isteğinizi güçlendirmek için öncelikle yaşam enerjinizi açığa çıkartmanız gerekiyor. Bu çalışma özellikle isteksiz ve kendinizi nedensiz bir biçimde yorgun hissettiğiniz zamanlarda çok işinize yarayacak. Ayrıca kendinize bir hedef belirlemek istiyorsanız, öncesindeki bir hazırlık çalışması olarak da yapabilirsiniz. Hatta düşüncelerinizi düzenlemek için de enerjiye ihtiyacınız var. Özellikle açık havada ve doğanın içinde yapacağınız yürüyüşler, enerjinizi yükseltecektir. Yürüyüş yaptığınız yerlerin duygularınızı harekete geçirecek nitelikte güzel görünüme sahip olmasına özen gösterin. Dikkatinizi çevrenizdeki güzelliklere yöneltin ve duygularınızı tetikleyen görüntülere odaklanın. Bir kuş, çiçekler, heybetli ağaçlar, ışığın yansımasıyla değişen renkleri görmeye çalışın. Doğayla bütünleşmek yaşam enerjinizin yükselmesini sağlar.
(Devam edecek)


Çok farklı bir deneyim

Anlattığınız rüya sizin şu anda içinde bulunduğunuz durumun bir yansıması ve size mesaj verme niteliği taşıyor. Rüyanızda gördüğünüz kişiyle ilgili bir mesaj taşımıyor. Sadece Umut adlı kuzeninizin rüyanın içinde yer alma nedeni, adının Umut olmasından dolayı. Şu sıralarda hayatınızda önemli bir değişiklik yapıyor olmalısınız. Henüz kendinizle ilgili bu değişim tamamlanmamış fakat size büyük bir keyif veriyor ve memnun olduğunuz anlaşılıyor. Özellikle takıntı haline getirdiğiniz ve daima aynı biçimde davrandığınız tarzınızla ilgili değişiklikleri yapmak için bazı olaylar sizi zorlayacak. Ancak bu olayları yaşarken fazla üzülmeden ve sıkılmadan hatta büyük bir lezzet alarak tarzınızı değiştirmeyi başaracaksınız. Rüyanız, bu durumun ne olduğunu şu anda sizin biliyor olduğunuzu anlatıyor ve bu değişiklikleri yapabileceğinizle ilgili umutlarınız da boşuna değil. RUMUZ: DONDURMALAR
Yazarın Tüm Yazıları