Yasemin Boran

Yeni işlere başlamayın

26 Nisan 2004
Bugün öğlen saat 12.57’den 27 Nisan sabah saat 05.15 e kadar Ay boşlukta kalacak. Bu durum günlük işlerde meydana gelecek aksaklıklar ve bazı zorlanmaları işaret etmekte. Ay’ın hiç açı almadığı böyle dönemlerde yeni bir girişimde bulunmak pek doğru değil. Bu nedenle çok gerekmedikçe bu dönem içinde yeni bir işe başlamayın. Bu süreyi daha çok plan yaparak ve sizin için daha az önemli işlerinizle uğraşarak geçirebilirsiniz. Tabii daha önceden başlamış olduğunuz işleri alıştığınız gibi sürdürmeye devam edebilirsiniz. Bu arada Ay’ın güçlü konumda bulunduğunu unutmamak gerek. Çünkü Ay Yöneticisi olduğu Yengeç Burcunda ve özellikle evle ilgili konularda yapmanız gereken işler varsa, bunlar üzerinde araştırmak ve düşünmek için iyi bir gün. Harekete geçmek için yarını bekleyin.

Evinizin enerjisini yükseltin

Bazı mekanlara girdiğimiz zaman bir ferahlık duygusu içimizi kaplar. Orada kendimizi iyi hissederiz. Buranın enerjisi bize iyi geldi diye düşünürüz veya buranın çok pozitif bir enerjisi var deriz. Veya içimizi sıkıntı kaplar, oradan çıkıp gitmek isteriz. Bazı evler içimizde canlılık uyandırırken, bazı evlerin bizi boğduğu, daralttığı duygusuna kapılırız. Ve bütün suçu eve veya eşyalara yükleriz. Halbuki ev, insanların yaptığı bir şeydir. Bir ev, içinde yaşayan insanlar sayesinde yaşar. İnsan yoksa, evin yaşama şansı yoktur. Çevrenize bakın. İçinde uzun zaman hiç kimsenin oturmadığı, yaşamadığı mekanların yıkıntıya, harabeye dönüştüğünü görürsünüz. Evi canlı kılan, içinde yaşayan insanların yaşam enerjisidir. Eve yansıyan yaşam enerjiniz geri dönüp tekrar size yansır. Tıpkı bir rezonans çubuğunun titreşimleri gibi bu böyle sürüp gider. Bir kesintiye uğramadığı sürece eviniz ile sizin aranızda güçlü bir enerji alışverişi yoğunlaşarak büyür. Sizden açığa çıkan enerji eve yansıyıp geri döndüğü zaman kendinizi güçlü, sağlıklı ve neşeli hissedersiniz. Fakat enerji akışı kesintiye uğradığı zaman bir süre sonra kendinizi halsiz ve yorgun hissetmeye başlarsınız. Çünkü sizden açığa çıkan enerji size geri dönmez. Sürekli siz evi beslemeye başlarsınız. Bunun sonucunda yorgunluk ve hatta depresif bir durum ortaya çıkar. Sizin bu yorgun ve isteksiz haliniz işinize ve ilişkilerinize dahi yansır. Böyle bir durumda ya evinizi değiştirmelisiniz veya evinizin içindeki eşyaların yerleşim düzenini yeniden yapmalısınız. Çünkü enerji akışını kesintiye uğratan eşyaların yerleşim düzenidir. Ayrıca kendi enerjinizle bütünleşen renk, biçim, tarz ve enerjiyi güçlendirecek objeler ve bu objelerin konulduğu yönler önemlidir.


Astrolojik ilişkiler


Siz Boğa burcusunuz. Sizin için kendinizi güven içinde hissetmek önemli. Genellikle somut konulara önem veriyor, bir kere karar verdiğiniz zamanda kolay kolay vazgeçmiyorsunuz. Eşiniz ise İkizler burcunda doğmuş oldukça hareketli zeki kolay öğrenip kolay iletişim kuran biri. Ama İkizler burcu insanı Boğa burcu gibi zor kararlar vermez aksine kolay karar verir ama kararlarında sık sık değişiklik de yapabilir. Değişen şartlara kolaylıkla uyum sağlar. Oldukça meraklı ve araştırıcıdır. Maddi konulardan çok bilgi ile ilgilenir. Eşinizle uyum konusunda burçlarınız arasında uyumsuzluk olmasına rağmen kişisel gezegenleriniz arasında uyumlu etkiler var. Doğum anında siz Koç burcunun etkilerini almışsınız dolayısıyla Koç’un hareketli enerjik yapısı eşinizin Güneş’i ile uyum sağlıyor. Eşiniz ise Boğa burcunun özelliklerini seviyor ve kendinde gördüğü eksiklikleri siz de buluyor. Böylece birbirinizi tamamlıyorsunuz. Eşiniz daha hızlı hareket etmeniz için sizi zorlarken, siz de onu daha tedbirli olması için zorluyorsunuz. Böylece birbirinizi geliştirmiş oluyorsunuz. RUMUZ: SKA
Yazının Devamını Oku

Bu gece niyet ederek uyuyun

23 Nisan 2004
Bugün hızlı değişen duygular yaşayabilirsiniz. Çünkü Ay, hızlı hareket eden İkizler Burcunda dolaşıyor ve İkizler burcundaki Venüs, Mars, Jüpiter, Neptün’ü tetikledikten sonra geceyarısı Yay burcundaki Pluton’u harekete geçirecek. Aslında gökyüzünün bu konumundan yararlanabilirsiniz. Bilinçaltınızın derinliklerinde gizli kalmış bilgileri bilinç düzeyine çıkarabilir ve anlamadığınız pek çok şeyi anlamaya başlayabilirsiniz. Bu gece uyumadan önce merak ettiğiniz bir şeyi anlamak için kendinizi programlayın ve rüyanızda göreceğinizi niyet ederek uyuyun. Gece rüyanızda görmeseniz bile gün içinde aniden fikirler zihninizde uyanabilir.

Gökyüzünün bu konumundan en fazla etkilenecek olanlar İkizler, Yay, Balık ve Başaklar. Ayrıca bütün Ateş ve Hava burçları da bu konumdan yararlanabilirler.

Astrolojik ilişkiler

Doğan GÜNEŞ rumuzlu mektubun sahibi, kızından yakınıyor ve ilişkilerini öğrenmek istiyor. Bir Balık ve Yay ilişkisi hem öğretici, hem de zorlayıcıdır. Her ikiniz de aslında son derece iyimser ve derinliği olan kişilersiniz. Fakat bir Yay anne olarak Su’yun yüksek hassasiyet ve duyarlılığına sahip olan kızınızı anlamakta zorlanıyorsunuz. Ona söylemek istediklerinizi önceden planlayın ve doğru kelimeleri seçerek dikkatli konuşun. Doğum anındaki Merkür’ün güçlü etkisi onun son derece kıvrak bir zekaya sahip olduğunu gösteriyor. Üstelik Venüs’ün Ay ile yaptığı etkileşim kızınıza bir sanatçının duyarlılığını veriyor. Fakat çok hassas ve kırılgan olduğu için kendini korumak adına sert bir tavır geliştiriyor. Onun sanatçı duygusuna uygun davranırsanız, ilişkiniz düzelecek. Fakat şu sıralarda gökyüzünün konumu hem sizi, hem de kızınızı sert biçimde etkiliyor ve sabırsızlık veriyor. Kızınızı gitmek istediği dans kursuna göndermenizi tavsiye ederim. Çünkü Balık burcu ayakları sembolize eder ve Balık tipleri arasından çok iyi dansçılar çıkar. Fakat kızınızın enerji fazlasını boşaltması için böyle bir kurs çok faydalı olacak. Üstelik aranızdaki ilişkinin yumuşamasını da sağlayacak. Haziran sonuna kadar kızınıza karşı her zaman olduğundan daha anlayışlı davranırsanız, Temmuz’dan itibaren ilişkiniz çok daha sıcak olacak ve bu arada o da değişimini gerçekleştirmeyi başaracak. Fakat bunun için sizin yardımcı olmanız gerekiyor.

İlginç kitaplar

Değerli taşlarla tedavi

Artına Yayınlarından çıkan ‘Değerli Taşlarla Tedavi Rehberi’ adlı kitap, taşlara son derece ilginç bir yaklaşım içinde bulunuyor. Pamela Chase ve Jonathan Pawlik tarafından hazırlanan bu kitabın içeriği spritüel bir anlayışla doğanın prensiplerini birleştirerek zengin bir açıklama ve tedavi yöntemi sunuyor. Ve şöyle diyor;

‘İçinde bulunduğumuz gerçekliğin ruhsal boyutlarını ve tüm varoluşun kaynağını içeren bilgileri doğada bulabiliriz. Tıpkı sizin, Yüksek Benliğiniz olduğu gibi her mineralin de ‘Deva’ adı verilen bir Yüksek Benliği vardır. Aşağıdaki bilgi, bir Şeffaf Kuvars Kristali Devasından alınmıştır: ‘Sizlere kendimle ve Mineral Alemi ile ilgili bazı bilgiler vereceğim. Benim alemim ruhların dünyasına bağlıdır. Varolan her şey yaşam enerjisinden ibarettir. Bir Kristal Devası olarak amaçlarımdan birisi, yaşam enerjisinden, kristalin fiziksel boyuttaki örneğini oluşturmaktır. Kristallerin içsel düzenlerini sürdürebilmelerini sağlamak amacıyla yaşama enerjisine yön veririm. Kristaller yaşam enerjisini ihtiyaçlarına göre verir ya da alırlarken enerji dengeleri de değişim gösterir. Ben kristallerdeki enerjinin dengede kalmasını sağlarım.’
Yazının Devamını Oku

Derin düşünmek için uygun bir gün

22 Nisan 2004
Bugün değiştirici düşüncelerin gücünü hissedeceksiniz. Pluton- Merkür arasında kuvvetli bir etkileşim meydana geliyor. Üstelik Merkür geri giderken bu konumun meydana gelmesi, düşüncelerin belirgin olmasına, zekanızın açılmasına ve görüşünüzün kuvvetlenmesine neden olacak. Şimdiye kadar düşünmediğiniz veya anlamadığınız durumların farkına varacaksınız. Düşünce biçiminizde değişiklik meydana getirebilirsiniz. Kendinizi yenilemek istiyorsanız, bugün derin düşünmek için çok uygun bir gün. Ne yapacağınızı, ne istediğinizi ve nasıl yapmanız gerektiğini belirleyebilirsiniz. Üstelik Mars’ın verdiği enerji, düşüncelerinizin hızlanmasına neden olacak ve alacağınız kararlar pek çok şeyin değişmesine neden olacak. Gizli kalmış, bilmediğiniz yetenekleriniz zihninizin derinlerinden yükselip açığa çıkabilir.

BOĞA burcu çocukları

Boğa çocukları son derece sevimli, sakin ve keyifli çocuklardır. Uykuya ihtiyaçları diğer burçların çocuklarından daha fazladır. Bu nedenle beslenmelerine ve uykusunu almasına özen gösterirseniz, bir Boğa çocuğu sizi hiç üzmeyecek ve rahatsız etmeyecektir. Şayet çok ağlıyorsa ve huzursuzsa önemli bir sıkıntısı var demektir. Onu anlamaya ve rahatsız olduğu ne varsa bunları ortadan kaldırmaya özen gösterin. Bütün sıkıntısı bitecektir. Sevgiye, rahat ortama ve emniyette olduğunu bilmeye ihtiyacı olan Boğa çocuklarını seyahate götürmek pek kolay değildir. Yolculuk hazırlıkları sırasında bile problem çıkarabilir. Seyahat sırasında rahat etmek istiyorsanız, yanınıza Boğa çocuğunun evle bağlantıda olduğu duygusunu uyandıracak sevdiği eşyaları yanınıza alın. Özellikle kendi yastığını yanınıza almayı unutmayın. Yastığına sarılıp yattığı zaman her şeyi unutacak ve derin bir uykuya kolay dalacaktır. Boğa çocuğu yalnız kalmaktan pek hoşlanmaz. Aslında tek başına oynayabilir, uyuyabilir. Fakat etrafında birilerinin olmasına ihtiyacı vardır. Çünkü Boğa çocukları ilişki kurarak öğrenen çocuklardır. Güzel ilişkiler içinde bulunduğu zaman sağlıklı büyür. Duyguları karıştığı zaman, kendini emniyette hissetmediği zaman hemen hasta olur. Böyle bir durumda annesinin ilgisine çok fazla ihtiyaç duyar. Zaten annesiyle güçlü ilişkiler içinde bulunduğunu ve sevildiğini bildiği zaman huzursuzluk çıkarmayacak, sağlık problemleri de olmayacaktır. Boğa çocuklarının doğuştan parayla ilişkileri kuvvetlidir. Hesap yapmasını, maddeyle ilişki kurmasını sağlayacak oyuncaklar, özellikle legolar son derece geliştirici olacaktır. Çok huzursuzlandığı zamanlar dışarı çıkarın ve trafikten uzak parklarda yürüyüş yapın ve oyun oynayın. Huzursuzluğu hemen geçecektir.

Astrolojik ilişkiler

Eşinizle birbirinize çok benzediğinizi ve bu nedenle çok fazla tartıştığınızı yazmışsınız. Doğum haritalarınızın uyumluluğunu incelediğim zaman aslında birbirini tamamlayan ve çok uyumlu bir çift olduğunuz görülüyor. Fakat her ikinizin de güçlü Satürn etkisinde doğmuşsunuz. Satürn, sizi zorlayıcı, tahammülü yüksek ve iradeli bir şahsiyet yapıyor. Fakat aynı zamanda sert ve iddialı biri olmanıza neden oluyor. Eşiniz de son derece kararlı ve sert tabiatlı biri olmalı. Yanına yaklaşılmaz gibi görünebilir. Fakat son derece zeki ve duygularını kendine saklayan biri. Her ikiniz de çok güçlüsünüz. Aranızdaki çatışmalar gücünüzü ortaya koymak için açığa çıkıyor. Aslında birbirinizi çok iyi anlıyorsunuz. Fakat kendinizi kabul ettirmek için mücadele ediyorsunuz. O da sizin gibi davranıyor. Zaten siz de bunun farkındasınız ve birbirimize çok benziyoruz, diyorsunuz. Çatışmaların çıkmasını istemiyorsanız, onu anladığınızı belli edin. Siz onu zorlamaktan vazgeçtiğiniz zaman o da vazgeçecek ve daha ılıman bir ortam meydana gelecek. Ancak, birbirinizin gelişmesini ve gücünüzün farkına varmanız için birbirinizi zorlamaya ihtiyacınız var. Fakat bu durumu abartmayın. Bunun bilincine vardığınız zaman ilişkinizin ne derece uyumlu olduğunu anlayacaksınız.

RUMUZ: ESKİŞEHİR
Yazının Devamını Oku

Başa çıkabilme gücü bulabileceksiniz

21 Nisan 2004
Bugün Jüpiter ile Satürn arasındaki uyumlu etkileşim kendinizi dengelemenize yardımcı olacak. Olaylara bakış açınız daha belirgin olacak ve algılamanız netleşecek. Bu durum hem ilişkilerinizin olumlu ve güzel bir biçimde gelişmesine, hem de hayatınızı belirleme konusunda size yardımcı olacak. Bir süredir derinleşen ve sizi zorlayan duygularınızın değiştiğini, daha gerçekçi olabildiğinizi anlayacaksınız. Bu durum fırsatları anlamanıza ve bunları değerlendirmek için gayret göstermenize neden olacak. Son derece sabırlı ve temkinli davranacağınız bir dönemdesiniz. Karşılaştığınız olaylar zorlayıcı olsa bile ne olduğunu anlayabilir ve bunlarla başa çıkabilecek gücü içinizde uyandırabilirsiniz. Karmaşık duygu ve düşüncelerden uzaklaşıp, olayları berrak bir şekilde görüp anlayacağınız bir gün.

BOĞA erkekleri ve aşkları

Son derece gerçekçi, sahip olmayı bilen ve sahip olduklarına değer veren Boğa erkeklerinin en büyük ihtiyacı huzur ve güven içinde yaşamaktır. Evinin huzurunu bozacak bir durumla karşılaştığı anda sakin ve anlayışlı tutumundan eser bile kalmaz. Sahip olduğu her şeye karşı öylesine kuvvetli duygularla bağlıdır ki, bunlara yönelik bir tehdit oluştuğu anda hemen gardını alır ve derinlerde saklı olan enerjisi açığa çıkarak sakin Boğa erkeğini tam bir savaşçıya dönüştürür. Boğalar, güzel ve değerli olanı bilirler. Onların doğalarında maddenin kalitesini anlamak ve buna uygun davranmak, içgüdüsel bir bilgidir ve kaliteli olana sahip olmak, kaliteli yaşamak ister. Bütün dikkati maddeye odaklı olan Boğa erkeklerinin aşkları da gerçekçidir. Yani platonik aşklar ona göre değildir. O aşık olduğu kadına dokunmak ve sahip olduğunu bilmek ister. Tıpkı şairin ‘Ben güzele güzel demem, güzel benim olmadıkça’ dediği gibi uzaktaki güzellerle ilgilenmez. Fakat ilgilendiği kadının da kendisine olan ilgisinden emin olmaya ihtiyacı vardır. Güven duyması çok önemlidir. Üstelik sevdiği kadına karşı kendi duygularından da emin olması gerekir. Tabii emin oluncaya kadar mevsimler değişip yıllar geçebilir ve bir Boğa erkeği hala kendisinin aşık olup olmadığını düşünebilir. Bir Boğa erkeğine aşıksanız, öncelikle ona karşı sabırlı davranmalısınız. Sonra ihtiyaç duyduğu güven ve rahatlık duygusunu beslemelisiniz. Tabii bu arada lezzetli yemekler yapmayı ve dostlarını eve davet etmeyi unutmamalısınız. En önemlisi onu rahat koltuğundan uzaklaştıracak önerilerde bulunmaktan kaçınmalısınız. Bütün bunları yapacak olursanız, evliliğiniz sonsuza kadar sürecektir. Şayet maceracı ve heyecanlara ihtiyaç duyan biriyseniz, Boğa Erkeği size göre değil.

Astrolojik ilişkiler

Bir Oğlak-Yengeç aşkı. 2003 yılı Mersin’de tanıştığınızı yazmışsınız. Fakat gün ve Ay belirtmemişsiniz. Keşke tanıştığınız zamanı yazmış olsaydınız. Böylece size daha fazla bilgi verebilirdim. Sevdiğiniz kişiyle aranızdaki aşkın gelişim sürecini anlatabilmem için bu bilgiler yeterli değil. Fakat Oğlak ile Yengeç arasında kuvvetli bir elektrik oluşur ve genellikle çekim meydana gelir. Ayrıca sizin ve onun doğum haritalarında aranızda aşk olduğu, her ikinizin de idealindeki kişiyle karşılaşmış olduğu görülüyor. Fakat geçiş yapan Satürn’ün etkisiyle birbirinizden ayrılmışsınız. Aslında bu etki sizi birleştirebilir ve evlenmeye karar verebilirdiniz. Fakat siz ayrılmaya karar vermişsiniz. Çünkü şahsiyetleriniz arasında çatışma var. Her ikiniz de kuvvetli şahsiyetler olduğunuz için birbirinize üstün gelmek veya yönetmek arzusuyla farkında olmadan birbirinizi zorlamış olabilirsiniz. Bunun sonucunda ayrılmaya karar vermiş olabilirsiniz. O son derece duyarlı ve hassasiyeti yüksek biri. Aynı zamanda alıngan. Siz ise daha gerçekçi ve pratiksiniz. Aslında birbirinizi tamamlıyorsunuz. Fakat bu duruma ne kadar katlanabilir ve uzlaşmayı başarabilirsiniz, buna siz karar vereceksiniz.

RUMUZ: N.Z
Yazının Devamını Oku

Yeni girişimler için uygun zaman değil

20 Nisan 2004
Güneş bugün Boğa burcuna giriyor ve böylece Boğaların dönemi başlamış oluyor. Aynı zamanda Boğa Burcunda dolaşmaya başlayan Ay yeryüzünden görülmeyecek. Bu durum gizlilik gerektiren konularla ilgili çalışmaları kolaylaştırırken, yeni başlayacağınız çalışmalara zorluk getirir. Bu nedenle yeni bir girişimde bulunmak için pek uygun bir zaman değil. Fakat kendi iç potansiyelinizin farkına varmak için yaratıcı çalışmalar içinde bulunabilirsiniz. Çünkü bugün Ay, Balık burcundaki Uranüs ile uyumlu etkileşim içinde. Jüpiter’in konumu bu halinizi büyütebilir ve en ince detayları anlamanızı sağlayabilir. Hatta içinde bulunduğunuz koşulları anlayabilir ve yaratıcı çözümler geliştirebilirsiniz. Fakat harekete geçmek için acele etmeyin.

Boğa burcu kadınları

Baharın tam ortasına rastlayan 21 Nisan - 20 Mayıs tarihleri arasındaki dönem burçlar kuşağının ikinci burcu olan Boğa Burcunun yönetimi altındadır. Zaten uyanan doğanın büyümeye başladığı bu dönemin sert rüzgarlara ve şiddetli yağmurlara tahammülü yoktur. Yoksa henüz oluşan meyveler büyüyemeden dökülür, yok olur gider. Boğa insanları da tıpkı içine doğdukları mevsimin özelliklerini gösterirler. Sert ve zorlayıcı koşullara tahammülleri yoktur. Kendi güvenli ortamlarını ve neye ihtiyaçları olduğunu çok iyi bilirler ve bunlara sahip olmak için çok çalışabilir, yorulmaya katlanabilirler. Fakat sonra kendilerini zorlamak istemezler. Boğa Kadınları, içine doğdukları mevsimin rahatlığı içinde güven ve verimli koşulları vadeden tavırlarıyla son derece hoş ve çekicidir. Bakımlı, özenli ve tedbirlidir. Ne istediğini bilen, kararlı tavırlarıyla sevdiğini anlar ve büyük bir anlayışla davranır. Onun en fazla beklediği güvende olduğunu bilmek, sakin ve rahat bir ortam. Bir Boğa Kadınına aşıksanız ona güven vermeli, güçlü ve koruyucu olduğunuzu hissettirmelisiniz. İmada bulunmayın. İsteklerinizi açık ve anlaşılır bir biçimde söyleyin. Tabii sevgiyle ve yumuşak bir dille ifade etmelisiniz. Sizi anlayacak ve isteklerinizi yapacaktır. Fakat onu zorlarsanız ve sert bir tavır içinde yaklaşırsanız, o yumuşacık kadının kaya kadar sert ve dik başlı olduğunu görürsünüz. Daha fazla zorlayacak olursanız, onu öfkelendirirsiniz ve böyle bir durumla karşılaşmanızı hiç tavsiye etmiyorum. Çünkü bir Boğa ister erkek olsun, ister kadın kolay öfkelenmez. Fakat öfkelendiği zaman hemen oradan uzaklaşın ve yatışıncaya kadar etrafında dolaşmayın. Neyse ki, kolay öfkelenmez. Sizi kıskançlık krizleriyle bunaltmaz. Sevdiğiniz yemeklerden oluşan muhteşem masalar kurar ve dostlarınızı en iyi şekilde ağırlar. Onu rahat ettirdiğiniz sürece sizi rahat ettirecek ve sizin adınıza düşünecektir.

Astrolojik ilişkiler

Nuray doğum saatini bilmediğini, ümitsiz bir sevdanın eşiğinde olduğunu yazmış. Sadece doğum zamanı olduğu için çok genel bir inceleme yapabiliyorum ve samimi mektubunuza bu nedenle cevap veriyorum. Yoksa doğum saatini belirtmeyenlerin mektuplarını cevaplamıyorum. Nuray’ın doğduğu zaman saat kaç olursa olsun Ay değişmiyor ve Oğlak, Satürn ise Terazi burcunda duruyor. Bu sene Satürn Yengeç burcunda dolaştığı için hem Ay, hem de doğum anınızdaki Satürn etkilenmiş bulunuyorlar. Bu durum sizin bilinçaltınızın derinlerinden yükselecek farklı taraflarınızı keşfetmenize neden olacak. ‘Ümitsiz bir sevdanın eşiğindeyim’ şeklindeki ifadeniz çok ilginç. ‘Ümitsiz sevda’ sadece yaşanır, eşiğinde olunmaz. Öncelikle kendiniz için bunu belirlemeniz gerekiyor. Yaşıyor musunuz, yoksa böyle bir şey yaşamaya niyet mi ediyorsunuz? Fakat ne olursa olsun, sözünü ettiğiniz bu duygu kendinizi keşfetmenize yardımcı olacak. Çaresizlik duygusu içine girmeyin ve kendinizi anlamaya çalışın. Burcunuz Kova ve Güneş şu sıralarda Neptün etkisi altında. Bu size endişeler veriyor. Halbuki bu enerjiyi yaratıcı hayallere dönüştürerek merak ettiğiniz iş konusunda olumlu biçimde kullanabilirsiniz. Dikkatinizi içinize yöneltin. Şimdi tam sırası. Böylece hem kendinizi, hem de neler yapabileceğinizi bileceksiniz.
Yazının Devamını Oku

Güneş tutulması ve Merkür

19 Nisan 2004
Bugün Türkiye saatiyle 16:30’da ‘Güneş tutulması’ meydana geliyor. Geri giden Merkür, ‘Güneş tutulması’nın hemen yanında bulunuyor. Diğer gezegenlerin de pek farklı bir konumu yok. Ama Merkür’ün konumu son derece önemli. Çünkü akıl ve iletişimi sembolize eden Merkür, tutulma anında son derece belirgin olacak ve sembolize ettiği bütün özellikler açığa çıkacak. Tabii bunun sonucunda şuur düzeyinde görünür değişiklikler meydana gelecek. Gökyüzünün bu konumu özellikle alınacak kararlar, yazılı anlaşmalar ve sözleşmeler, akıl yürütme biçimini etkileyecek durumlar ve iletişim içinde bulunulan kişiler ve gruplarla ilgili daha önce bilinmeyen ayrıntıların görünür hale gelmesi sonucunda meydana gelecek değişimleri sembolize ediyor. Hepimizin etkilendiği bu gökyüzü konumundan en fazla etkilenecek olanlar 18, 19, 20 Mayıs günleri doğmuş olanlar.

Tutulmaların etkilerinden korunun

Güneş ve Ay tutulmaları kişilerden daha çok ülkeleri ve kitleleri etkileyen kozmik bir enerjinin açığa çıktığı anı işaret eder. Ancak bu etkinin görünür hale gelmesi zaman içinde olur. Gökyüzünün işaret ettiği olaylar kitlenin ihtiyacı olan değişimlerin meydana gelmesini sağlayan olaylardır. Fakat insanlar bu olayları sert bir biçimde yaşadıkları için zorlanırlar. Güneş ve Ay tutulmalarının meydana geldiği an açığa çıkan kozmik enerjiyi şuurlu olarak kullanmayı öğrenirseniz, fazla zorlanmadan ihtiyacınız olan değişikliği meydana getirebilirsiniz. Bunun için anlatacağım çalışmayı tutulma anında yapmalısınız. Tutulma başlamadan on dakika önce rahat bir köşeye çekilin. Yaklaşık 20- 25 dakika oturun. Gözlerinizi kapatın. Gevşeyin. Nefes tekniğini uygulayabilirsiniz. Bu esnada yapacağınız bu çalışmanın aklınızı ve duygularınızı keskinleştireceğini, ihtiyacınız olan değişimleri anlayacağınızı ve kolay gerçekleştireceğinizi, evrenin enerjisiyle bütünleşerek uyum içine girdiğinizi düşünün. Sonra zihninizin içinde kendi güç kılıcınızı oluşturun ve zihinsel olarak tam karşınızdaki bir noktadan başlayarak saat yönünde etrafınızda ışıklı bir daire oluşturun. Zihinsel kılıcınızı önünüze bırakın. Zihninizin içinde gördüğünüz ışıklı dairenin yukarı ve aşağı doğru genişleyip koza gibi etrafınızı sardığını hayal edin. Sonra bu ışıltılı kozayla birlikte ışıldamaya başladığınızı ve giderek genişleyip büyüdüğünüzü, önce bulunduğunuz yeri sonra bütün dünyayı, daha sonra bütün evreni kapladığınızı düşünün. Evrenle ve her şeyle tek, bir ve bütün olduğunuzu hissedin. Sonra yavaş yavaş küçüldüğünüzü, nihayet bulunduğunuz odayı ve eşyaları hayal edin. Gözlerinizi yavaşça açın. Yerinizden hemen kalkmayın. Deneyiminizi bir kağıda yazın. Paylaşmak isterseniz, bana gönderin.

Türkiye tutulmalardan nasıl etkileniyor

Koç Burcunun son derecesinde meydana gelen Güneş tutulması, Türkiye’nin yıldız haritasında Terazi Burcunda duran Merkür-Satürn kavuşumunun tam karşıt konumunda meydana geliyor. Bu çok önemli bir işaret. Çünkü Türkiye’nin haritasında gençliğin kendini ifade etmesinin zor olduğunu işaret eden bu etki, tutulmadan sonra değişecek. Yani kendisini ifade etmekte zorlanan Türkiye, meydana gelecek olaylar sonucunda kararlarını ve düşüncelerini ortaya koyabilecek hale gelecek. Olayların zorlayıcı etkisi, aslında son derece zeki fakat derinlerde saklı olan aklını açığa çıkartıp görünür hale gelmesini sağlayacak. Ayın 24’ünde Kıbrıs’ta yapılacak olan referandum sonrasında önemli gelişmelerin tetikleneceğini ve birtakım karışıklıkların çıkacağını söyleyebilirim. Aslında bugün meydana gelen Güneş tutulması, daha önce hazırlığı yapılmış olan olayların harekete geçmesi için bir başlangıç niteliğini taşıyor. Çünkü daha sonra 4 Mayıs 2004 günü Akrep Burcunda meydana gelecek olan Ay tutulması derinlerde gizli olan olayların ve durumların açığa çıkmasını sağlayacak çok daha önemli olayları işaret ediyor.
Yazının Devamını Oku

Yarım kalmış işleri halletmenin tam sırası

16 Nisan 2004
Şimdiye kadar farkına varmadığınız, belki de hep gözünüzün önünde durduğu halde görmediğiniz ve anlamadığınız pek çok şey şimdi sizin için anlaşılır olmaya başlıyor. Geçmişte başladığınız, ağır ve derinden yürüttüğünüz çalışmaları işte şimdi ortaya koyabilirsiniz. Bunun için bugün iyi bir fırsat var elinizde. Hatta bir zamanlar başlattığınız fakat bir türlü sonuçlandıramadığınız konular şimdi harekete geçiyor. Yeni bir başlangıç yapmak için pek uygun bir zaman değil ama eski işlerin veya eskiden başlamış ama yarım kalmış konularla ilgili harekete geçebileceğiniz bir dönemdesiniz. Tabii eski dostluklarınızı da tazeleyebilirsiniz. Zamanında anlaşılmamış veya yanlış anlaşılmış konulara da açıklık getirmenin tam zamanı.

Nefes almayı öğrenmelisiniz

Hepimiz bütün hareketlerimizi otomatik yapıyoruz. Yani elimiz, kolumuz, gözümüz, ayağımız, duruşumuz hatta bakışımız bile otomatik. Yani düşünmeden yaşıyoruz. Mesela yürürken adım attığınızı düşünür müsünüz? Şayet yorulursanız veya bacağınız ağrırsa adımlarınızın farkına varırsınız. Gözümüzün hareketinden aldığımız soluk dahil bedenimiz ne yapacağını biliyor ve kendiliğinden yapıyor. Bedenimizin otomatik gerçekleştirdiği eylemlerin hepsinin farkında olmamız da gerekmiyor. Bizim düşünme hızımızdan daha hızlı olarak ne yapacağını biliyor. Fakat zekanızın açılması, şuurunuzun yükselmesi için dikkatinizi bedeninize yönelterek küçük çalışmalar yapabilirsiniz. Buna karşılık aldığınız sonuç şaşırtıcı boyutlarda olabiliyor.

Şimdi bu köşede sizlere pratik uygulamalar anlatacağım ve ilk olarak nefes ile başlayacağım. Otomatik olarak aldığınız soluğunuza dikkatinizi yönelttiğiniz andan itibaren başka bir şey düşünmeyin. Bütün dikkatinizi içinize çektiğiniz havaya odaklayın. Canlılığın nedeni olan havayı ciğerlerinize yavaş ve ritmik bir biçimde çekin. Belirli bir ritm çok önemli. Beş sayana kadar soluk alın, beş sayana kadar soluğunuzu tutun, beş sayana kadar verin ve beş sayana kadar soluksuz kalın. Bu işlemi sadece üç kez tekrarlayın. Soluğunuzu alırken ‘yaşam enerjisini içime çekiyorum’ deyin ve soluk verirken ‘beni rahasız eden bütün sıkıntıları soluğumla birlikte dışarı atıyorum’ deyin. Bu çalışmayı çok sıkıldığınız zamanlar, gerilim duyduğunuz anlar, kendinize sadece birkaç dakika ayırarak uygulayabilirsiniz.

İlginç Kitaplar

Derginin adı Üçüncü Göz

Üçüncü Göz dergisiyle yıllar önce karşılaşmıştım. Sahibi Güler Pınarbaşı, sanki bu dünyaya ait değilmiş gibi duruşu ve dünya hakkındaki yorumlarıyla dikkatimi çekmişti. Bu dergi gördüğümüz ve bildiğimiz dünyanın başka gerçeklerini konu alıyor. Metafizik konuları işlerken aynı zamanda farklı felsefeler ve öğretiler hakkında bilgiler aktarıyor ve keyifli okunuyor. Bugün konumuz metafizik ve benim çocukluğumdan beri yayınlanan ‘Ruh ve Madde’ adlı dergiden de söz etmeden geçemeyeceğim. Sanırım Türkiye’de ruhçuluk konularına ışık tutan ilk yayınlardan biri. Şu anda hala yayınlanıyor ve ‘Neospritüalizm’in Türkiye’deki kurucusu rahmetli Bedri Ruhselman’ın görüşlerinden, eski başkan Ergün Arıkdalın yorumlarının yer aldığı ‘Ruh ve Madde’ dergisi şimdiye kadar metafizik çizgisini ciddiyetle korumaya devam eden bir dergi.
Yazının Devamını Oku

İçinizi coşkuyla doldurun

15 Nisan 2004
Bu sabah meditasyon yapın. Meditasyon yapmayı bilmiyorsanız yüzünüz doğuya bakacak şekilde oturun. Mümkünse açık havada doğanın içinde oturun ve dikkatinizi bitkilere veya size çekici gelen çevrenizde ne varsa ona yöneltin. Bütün dikkatinizle hatta ruhunuzla bakın. Duygularınızın karşınızda duran nesneye aktığını hissedin. Tabii bu sırada hiçbir şey düşünmeyeceksiniz. Bir süre sonra baktığınız bitki veya çiçek her ne ise onun ışıltılar yayarak parladığını göreceksiniz. Bu sırada duygularınızın coştuğunu, içinizin enerjiyle doğduğunu hissedeceksiniz. Bugün Balık burcundaki Ay, Uranüs ile kavuşuyor. Bilinçaltınızın derinliklerinden ihtiyacınız olan bilgiyi, sevgiyi ve yaratıcılığı açığa çıkarabilirsiniz.

Bedeninizle iletişim kurabilirsiniz (3)

Çalışmalarınızı düzenli olarak yapacak olursanız sonraki uygulamalarda bedeninizin diğer bölgelerini ilave edebilirsiniz. Mesela boynunuzu yavaşça çevirmek, belinizi yavaşça hareket ettirmek gibi... Bu çalışmaları düzenli sürdürdüğünüz zaman bedeninizle iletişiminiz kuvvetlenir. Algılamanız artar ve sağlığınızla ilgili o zamana kadar farkına varmadığınız çok önemli keşiflerde bulunabilecek hale gelebilirsiniz. Hatta bir türlü iyileşmeyen ağrılarınızın gerçek kaynağını bile tespit edebilir ve doğru bir tedaviyle ağrılarınızdan tamamen kurtulabilirsiniz.

Sağlık probleminizi keşfetmek için bedeninizle tam bir iletişim kurmayı başarmış olmanız gerekiyor. Dikkatiniz tümüyle bedeninizde bulunmalı ve yaptığınız yavaş hareketler sırasında işaretleri anlayacak hale gelmiş olmalısınız. Ağrıyan bölgenizle ilgili sorunlar bazen bilinçaltınıza attığınız olaylardan kaynaklanabilir. Siz bedeninizle böyle bir iletişim kurduğunuz sırada zihninizde unuttuğunuz bir olay canlanabilir. İşte o görüntüyü yakalayın ve şuurunuzda açığa çıkarın. Şuuruna vardığınız zaman artık hiçbir önemi olmadığını anlayacaksınız. Ve bundan sonra bir türlü geçmeyen ağrınızın geçtiğini göreceksiniz. Bu çalışmaları yaparken dikkatiniz dağılacak olursa hemen daha önce anlatmış olduğum nefes tekniğini uygulayın. Sonra bedeninizin hangi bölgesinde kaldıysanız aynı noktadan çalışmanıza devam edebilirsiniz. Ayrıca dikkatinizin dağılma nedeni bilinçaltınızın zorlanması yüzünden olabilir. Böyle bir durumda sonuca çok yaklaşmışsınız demektir. Fakat kendinizi fazla zorlamayın. Ertesi gün aynı çalışmayı tekrarlayabilirsiniz.

Bitki çayları nasıl yapılır

Bitkilerden yapılan çayların hem içimi çok keyifli, hem de iyileştirici etkisi var. Ancak hem lezzetli, hem de en yüksek faydayı sağlamak için bitki çayını nasıl hazırlayacağınızı bilmeniz gerekiyor. KEKİK ÇAYI: Boğmaca, öksürük, bronşit, mide rahatsızlıkları, diş eti tahrişlerinde ve ishale karşı kullanılır. Hazırlanışı: Bir tatlı kaşığı kekik otunun üzerine çeyrek litre soğuk su dökülür. Kaynayıncaya kadar ateşte bırakın ve kaynar kaynamaz alın ve süzün. Bronşit ve öksürüğe karşı bal ile karıştırılır. Mide ve bağırsak rahatsızlıklarına karşı ise, sade olarak içilmelidir. Kekik çayından günde bir bardaktan fazla içmeyin. Boğaz ve diş etleri tahrişlerinde ise günde 1-2 kere gargara yaparsanız, hem kötü kokuları önler, hem de diş etleriniz iyileşir.

NANE ÇAYI: Mide ve bağırsak gazlarını, ishal, iç bulantısı ve kalp çarpıntılarını önler. Ancak mide rahatsızlıkları olan kişilerin bu çayı dikkatli kullanmaları gerekir. Hazırlanışı: İki tatlı kaşığı kuru nane yaprağı üzerine çeyrek litre kaynar su dökün, 10 dakika ağzı kapalı olarak bekletin ve süzün. Sade veya biraz taze limon ilave edin. Günde bir bardak içmek yeterli. İshal için kullanıyorsanız, şeker karıştırmayın.
Yazının Devamını Oku