Kendini göstermek isteği

Bugün Aslan burcunda oluşan Yeni Ay, kendinizi göstereceğiniz konularla ilgili harekete geçmek için güçlü arzular uyandıracak.

Üzerinde çalıştığınız projeleri ortaya koymak için harekete geçebilirsiniz. Gökyüzünün bu konumu özellikle bugün doğanları etkiliyor. Ayrıca doğum anında yükselen burcu veya kişisel gezegenleri Aslan burcunun 22, 23, 24 derecelerinde bulunanlar da kendilerini göstermek için güçlü arzular duyacaklar. Fakat projenizi tam olarak hazırlamadan harekete geçmeyin.

Yansımalar ve değişen gerçekler

Dün gece bir düş gördüm/ Düşümde kelebek olduğumu gördüm/ Şimdi düşünüyorum/ Ben kelebek olduğunu düşünen bir insan mıyım/ Yoksa insan olduğunu düşünen bir kelebek mi?

Descart, ‘Düşünüyorum, öyleyse varım’ diyor.

Bu durumda şair, kelebek olarak mı var, yoksa insan olarak mı var?

Kelebek kadar özgür ve hafif hissedebiliriz veya kalıcı izler bırakacak kadar gelişmiş ağır bir insan olduğumuzu düşünebiliriz. En azından ağırlığı olan biri olmayı hayal edebilir ve bunun için çalışabiliriz. Ve bunun için çalışırken kendimizi düşündüğümüz gibi hissederiz.

Yani var oluruz.

Sonra bir şeyler olur. Karşılaştığımız şeyler düşüncelerimizde değişiklik meydana getirir. Düşündüğümüz ve olmak istediğimiz şey değişir. Bilincimizde meydana gelen bu değişiklik isteklerimizi, duygularımızı değiştirir ve başka bir şey olmak isteriz.

İdealize ettiğimiz her bir hedef, yaklaştığımız zaman biçim değiştirir. Gerçek dediğimiz şeyi elde ettiğimiz zaman kendimizi de gerçekleştireceğimizi biliriz. Fakat elde ettiğimiz anda gerçek olmadığını anlamak, hayal kırıklığı ve üzüntü yaratır. Bütün bunlara rağmen farkında olmadan yeni gerçeklerin peşinde koşarız.

Gerçek olarak tarif edilen şeylerin birer yanılsama olduğunu anlamasak bile değiştirdiğimiz tanımlar ve yaptığımız tarifler, gelişim sürecinin çok önemli bir tetikleyicisidir.

Yani dünyayı ve insanı tarif etmek için yaptığımız tanımları, öğrendiğimiz her yeni bilgiyle sürekli değiştiriyoruz.

Gerçeklerimiz değiştikçe gelişiyoruz.

Astrolojik ilişkiler

‘Balık Burcu için bu sene ayrılık görülüyor’ şeklindeki bir açıklama astrolojik yorum açısından son derece yetersiz bir açıklama. Bir astrolog çıkıp Balık burcuna giren Uranüs etkisini bu şekilde yorumlayabilir fakat bu yorum bütün Balık insanları için uygun değildir.

Çünkü doğum anındaki etkiler herkes için farklılık gösterir. Bunun sonucunda Uranüs’ün sembolize ettiği özellikleri herkes kendi ihtiyacı ve yetenekleri doğrultusunda başka başka kullanır. Uranüs’ün değiştirici etkisini her bir Balık, dikkatini yönelttiği alanla bağlantılı değişiklik yaparak kullanacaktır. Yani sadece evlilik açısından değerlendiremeyiz. .

Bu yıl Uranüs etkisi alan Balıklardan birisiniz fakat doğum zamanınızı tam bildirmediğiniz için değişiminizi hangi yönde gerçekleştireceğinizi belirlemem mümkün değil.

RUMUZ: LEBİBE ÖZÇAĞLAR
Yazarın Tüm Yazıları