Ayrıntılı çalışmalar dönemi

Başak burcunda dolaşan Merkür geri gitmeye başlıyor. Merkür, Başak burcunun yöneticisi ve son derece güçlü olduğu bir konumda bulunuyor.

Geri gitmeye başlamasıyla birlikte geleceğe yönelik uzun vadeli projeler üzerinde çok ayrıntılı çalışmalar yapılabileceğini işaret ediyor. Özellikle yatırımlara yönelik alınacak kararlar ve çalışma sistemleri üzerine yoğun incelemeler ve araştırmalar yapılabilir. Ekip çalışmaları, dernekler ve hizmet sektörüyle ilgili yeni kararlar alınabilir.

Yansımalar evreninde yaşıyoruz (2)

Pırıl pırıl bir gökyüzü, çevremizi canlandıran parlak güneş, ışıl ışıl renk cümbüşüyle doğa gözlerimizi kamaştırıyor. Neşeyle koşuşan çocuklar, aşkın ateşiyle yanan gözler... Ve bütün bunlar yaşama sevinciyle taşmamıza ve yerimizde duramayacak hale gelmemize neden olabilir. Bunun üzerine bir şeyler yapmak isteriz. Hayatımızı anlamlı kılacak yeni isteklerin içimizde kabardığını hissetmeye başladığımız anda büyük bir enerjiyle yeni atılımlarda bulunmaya hazır hale geliriz.

İçimizden taşan bu arzuların ve geleceğe yönelik yepyeni beklentilerin oluşmasının nedeni, çevremizdeki şeylerin üzerimizde yarattığı etkiden başka bir şey değil.

Çevremizde bulunan şeylerin tümü, kimi zaman tek tek kimi zaman hepsi birlikte bilincimizi etkiliyor ve biçimliyor. Düşüncelerimizin oluşmasına neden olurken, düşüncelerimizin bütün olarak değişmesine de neden olabiliyor. Anlayışımız, alıgılamamız, değerlendirmelerimiz, beklentilerimizin altında daima ‘Şeyler’ yatıyor.

Peki, bilincimiz böylesine şeylerden etkilenip biçim kazanırken, bilincimizin etrafımızdaki şeyleri etkilemesi ve biçimlendirmesi mümkün değil mi?

Kant şöyle diyor; ‘Şeyler, bilincimizi biçimlendiriyor, bilincimiz de şeyleri etkiliyor ve biçimlendiriyor.’

Evet, yansımalar evreninde yaşıyoruz. Biz dışarı yansırken, dışarıdaki her şey bize kendimizi geri yansıtıyor. Tıpkı ‘Göl’ hikayesinde olduğu gibi.

MEKTUPLAR

Oğlunuz tam geçiş anında doğmuş. Fakat Güneş Yengeç burcuna geçmemiş. İkizler burcunun son derecesinde duruyor. Bu nedenle oğlunuzun burcu İkizler, Yükselen burcu ise, Yengeç. Merkür ve Venüs doğum anında İkizler burcunda durduğu için hem zihinsel, hem de duygusal açıdan İkizler burcunun hareketliliğini gösterecek. Son derece sempatik, şirin ve zeki bir çocuk. Aynı zamanda hassas ve duyarlı. Çünkü doğum anında hem Yükselen burcu (Yengeç), hem de Ay (Balık) Su burçlarında duruyor. Su’yun hassasiyeti ve algılama gücüne sahip olacağını gösteriyor.

RUMUZ: ALEV UÇAR
Yazarın Tüm Yazıları