Merkür duruyor

Bugün astrolojik açıdan önemli bir fenomen meydana geliyor. Mars burç değiştiriyor. Aslan burcundan çıkıp Başak burcuna giriyor ve uzun vadeli çalışmalar dönemi başlıyor. Fizik enerjiyi sembolize eden Mars, Başak burcunda güvenli ortam sağlamak için harekete geçer.

Sahip olunan enerji, çalışmak ve sistem geliştirmek gereken alanlarda açığa çıkar. Ekip çalışmalarını yönetir ve daha fazla çalışmak için zorlar. Bugün aynı zamanda Merkür’ün durduğu bir gün. Merkür’ün bu konumu dikkatin tek bir konuya odaklı kalacağı ve düşüncelerin yavaşlayacağını işaret ediyor.

Yansımalar evreninde yaşıyoruz

Adam her gün gölün kıyısına gider. Eğilip gölün durgun sularındaki yansımasına hayran hayran dakikalarca bakarmış. Adam bir gün ölmüş. Göl, adamın gelmesini beklemiş. Gelmediğini görünce başlamış ağlamaya... Bunun üzerine sormuşlar göle... O adamı çok mu severdin diye? Bunun üzerine göl, ‘Hayır’ demiş. Peki niye bu kadar ağlıyorsun?

Göl de demiş ki, ‘O adam her gün gelir bana bakardı. Ve ben onun gözlerinde kendi güzelliğimi görürdüm. Artık göremeyeceğim... Onun için ağlıyorum.’

Yansımalar evreninde yaşıyoruz. Kendimizin dışındaki her şey, bize bir yönümüzü, bir tarafımızı yansıtıyor. Fakat kendimizi algılamak yerine sadece şeylerle ilgileniyoruz.

Çevremizdeki şeylerden etkilenen bilincimiz, kimi zaman kendine hayranlık biçiminde tezahür ederken kimi zaman da yeteneklerimizi harekete geçiriyor. Şeyler, bir taraftan kendimizde yapabilme gücünü hissetmemize neden olurken, diğer yandan neler yapabileceğimiz hakkında ışık tutan bir rehber oluveriyor.

Bazen de karamsar duygular içinde kıvranmamıza neden oluyor. Halden hale geçerken farklı duygular uyandıran şeylerin bile bilincine varamadan, ne olduğunu anlayamadan yaşıyoruz.

Bizi çevreleyen her şey, alacağımız tavırlardan oluşturduğumuz karaktere, duygularımızın gösterdiği çeşitlilik ve hareketliliğe kadar bizi oluşturuyor, biçimliyor, etkiliyor...

Devam edecek...

Astrolojik ilişkiler

Bir süredir Satürn etkisi altında bulunuyorsunuz. Doğum haritanızda Satürn sizi zaten etkiliyor ve geçiş yapan Satürn hayatınızda önemli değişiklikler için sizi zorluyor. Astrolojik açıdan bu işaret büyük değişimler döneminde bulunduğunuzu gösteriyor. İçinize kapanmanızın nedeni, kendinizle ilgili yapacağınız değişiklikleri anlam ve belirlemek için. Çünkü geleceğe yönelik kuvvetli istekleriniz ve beklentileriniz yok. Olayların sizi değiştirmesini bekliyorsunuz. Bu halden kendinizi çıkarmak için harekete geçin. Kendinizi zorlayın. O zaman enerjiniz uyanacak. Hayata karamsar açıdan bakmayın. Bu ay isteksizlik haliniz devam etse bile Eylül’ün ikinci yarısından sonra sizi harekete geçirecek olaylarla karşılşacaksınız.

RUMUZ: İSTEKSİZLİK
Yazarın Tüm Yazıları