Başak burcu kadınları

Son derece tedbirli ve dikkatli olan Başak Kadınlarının sorumluluk duyguları çok kuvvetlidir.

Hemen her şeyden kendilerini sorumlu hissedebilir, evlerinin içinden dışarıdaki komşularına kadar uzanan bir ilgi ağıyla çepeçevre etraflarını sarıp sarmalarlar.

Hijyen konusunda son derece titiz oldukları için her şeyi dağıtıp kirleten çocuklar konusunda da dikkatli davranırlar. Bu nedenle Zodyak’ın en az çocuk sahibi olanlarına Başak kadınlarında rastlanır. Genellikle tek çocuk ve en fazla iki çocuk sahibi olan Başak Kadınlarının mümkünse çocuksuz olmak birinci tercihleridir.

Bakire Tanrıça Artemis ile bütünleşen Başak Burcu, kendi kendisine yeten, yalnız yaşamaktan hoşlanan ve karşı cinsle ilişkilerini kendisinin istediği gibi düzenleyenlerin burcudur.

Pek kolay aşık olmazlar fakat aşık oldukları zaman bu aşklarını ölene kadar sürdürebilirler ve müthiş bir aşık olurlar.

Cinsel duyguları son derece yüksektir. Fakat ilk bakışta anlamanız biraz zor olabilir. Çünkü son derece tedbirli oldukları için kendilerini pek fazla belli etmekten hoşlanmazlar. Onların duruşu, bakışı ve ifadeleri ise, karşı cinsi kendilerine çekmeye yeter. Bir erkeğin ne istediğini iyi bilir ve son derece gerçekçi olduğu için duygusal davranmaz.

Sadece maddenin görünür gerçekleriyle ilgilenir ve karşısındaki erkeğin gerçek ihtiyaçlarının ne olduğunu bilir. Tabii bu durum erkeği çok mutlu eder. Buna karşılık kendisinin de aynı şekilde mutlu edilmesini bekler. Şayet bir Başak Kadınına aşıksanız, zeki ve düşünceli olmanız ve onun maddi ihtiyaçlarını karşılamaya hevesli olmanız gerekiyor.

Ani tepkilerden kaçının

Bugün Yay burcundaki Ay, Mars ile sert etkileşim içinde bulunuyor. İhtiyaçlarınızı ortaya koyarken sert bir biçimde ifade etmekten kaçınmalısınız. Aslında Mars enerjisi bu burçta Koç’ta olduğu gibi heyecanlı ve atak biçimde açığa çıkmaz. Tedbirliliğin getirdiği daha derinlerden ve gürültüsüz bir biçimde açığa çıkar. Daha çok güvenlik sorunundan kaynaklanan endişeler, Mars’ın uyanmasına neden olur. Bugün Ay, bu ihtiyacı uyandırabilir. Bu nedenle aceleci davranmayın ve ani tepkiler göstermekten kaçının.

İz arayan kitap

T
ürklerle Kızılderililer arasında bir ilişki olup olmadığını merak edenlerdenseniz, bu kitap tam size göre. Ord.Prof.Dr. Reha Oğuz Türkkan’ın yazdığı kitap, filmlerden antropolojiye uzanan araştırmalarını keyifli bir dille anlatıyor. Kızılderililerin dili ile Türkçe’yi de karşılaştırmayı ihmal etmeyen Türkkan bu çalışmasıyla Kızılderililerle Türkler arasındaki soybirliğini ortaya çıkarmaya uğraşmıyor. Daha çok Amerika yerlilerinin oluşturduğu medeniyet içinde Türk veya Ön-Türk göçmenlerinin izlerini arıyor. ‘E Yayınları’ndan çıkmış olan bu kitap tarihe meraklı olanların kütüphanesinde bulunması gereken türden.
Yazarın Tüm Yazıları