Duygusal tepkilerden kaçının

Bugün Ay Terazi burcunda dolaşıyor ve Yengeç burcundaki Venüs’ü sert bir etkiyle tetikliyor.

Karamsar duygular, bilinçaltının derinlerinden yükselen endişeler ve kötümser yaklaşımlar içinde bulunmaya neden olacak duyguların açığa çıkacağını işaret ediyor. Öğleden sonra meydana gelecek bu etkinin geçici olduğunu belirtmeliyim. Yani önemli bir durum değişikliği meydana gelmeyecek. Sadece duygusal bir yoğunluğa neden olacak. Bu saatlerde ilişkileriniz ve finans konularıyla ilgili çalışmalar yaparken tedbirli davranın ve duygusal tepkiler göstermekten kaçının.

Değişimin farklı yüzleri

Değişen insanla birlikte doğanın da değişiyor olduğunu anlamak için yılların geçmesi gerekiyor. Çünkü öğrendiğimiz düşünce biçimi her şeyi sırayla düşünmemize neden oluyor. Yani karşılaştığımız her şeyi parçalara bölüyoruz, santimetre karelere ayırıyoruz.

Her bir organı tek tek ele aldığımız gibi, dünyayı da aynı şekilde tek tek ele alıp inceliyoruz.

Bütünü parçalara ayırıp tek tek büyüteç altında tutup incelemek elbette ki düşüncelerimize bir derinlik getiriyor. Fakat tek bir parçaya odaklanıp derinleşirken bütünü gözden kaçırıyor, hatta o tek parçanın bütünün kendisi olduğu duygusuna kapılıyoruz.

Aslında tek bir zerrede tüm evrenin bilgisi mevcut. Fakat bizim düşüncelerimiz evrenin kendisinden, dünyanın bütünlüğünden uzak, sadece parçanın kendisine odaklanmış olduğu için bütün duygu ve düşüncelerimiz o parçada takılı kalıyor ve değişimin sadece onunla sınırlı olduğunu zannediyoruz.

Halbuki dikkatimizi odakladığımız noktada bir değişim meydana geliyorsa, bütünün diğer tüm parçalarında değişim başlamış demektir.

Her şey, diğer her şey ile birbirine bağlı ve etkileşim içinde. Tıpkı bedenimizdeki organların hepsinin birbiriyle sinirler, damarlar aracılığı ile birbirine bağlı olması gibi.

Böbreklerinizde meydana gelen bir tıkanıklık, algılamanızı değiştiriyor, başınızda ağrı meydana getiriyor veya midenizle ilgili bir problem ağzınızın tadını değiştiriyor ve siz değişikliği hissettiğiniz organla ilgileniyor ve onu dengelemeye çalışıyorsunuz.

Fakat bu sırada bedenin başka noktaları problemin gerçek kaynağı olarak durmaya devam ediyor.

Tabii bu gerçek problemin ortaya çıkması da yine de daha başka bir etkiye, insanın duygu ve düşünce sistemine bağlı olduğu halde biz sadece hissettiğimiz belirli bir noktayla, organla, alanla ilgileniyoruz.

(Devam edecek)

Astrolojik ilişkiler

Sevdiğiniz kişinin ifadesi sert olabilir fakat son derece iyimser ve iyi duyguları olan biri. Çünkü Jüpiter’in olumlu etkileri altındayken doğmuş. Üstelik sizin doğum anındaki Ay’ınızla birleşim konumunda bulunuyor. Yani size şans getiren biri. Zaten mektubunuzda belirttiğiniz ve sorduğunuz olaylar, onunla ilişkiniz başladıktan sonra oluşmuş. Her şey iyi giderken şu anda zorlanmanızın nedeni geçiş yapan gezegen etkileri. Geri giden Merkür ile Uranüs sizi tetikliyor ve beklentilerinizin değişmesine neden oluyor. Ancak o da değişiyor. Aslında sakin olmayı başarırsanız bu değişimi birlikte gerçekleştirebilirsiniz. 2005’in ilk yarısı evlilik yapmak için koşullarınızın uygun olacağına işaret ediyor.

RUMUZ: KİRAZ
Yazarın Tüm Yazıları