Baskılar açığa çıkacak

Bugün Terazi burcundaki Ay önce Neptün’ü tetikleyecek ve hayal gücünü uyandıracak. Yaratıcı imajlar ve bilinçaltının derinlerinden yükselen hayaller kanun ve düzeni sağlamaya yönelik olabilir.

Günün ilerleyen saatlerinde Pluto’nu etkileyip değiştirici bir enerjinin açığa çıkmasına yardım ederken aynı zamanda Satürn’ü sert şekilde tetikleyecek ve disiplin oluşturmak adına baskılar açığa çıkacak. Fakat Jüpiter’in aynı anda Satürn’e yaptığı uyumlu etki iyimser duyguları açığa çıkararak tahammül gücünü arttıracak.

Değişimin farklı yüzleri 2

Değişimin zorlayıcı etkisiyle karşılaşan insan, değişimin sadece görünen yüzü ile ilgileniyor ve açığa çıkan etki ile sınırlı olduğunu düşünüyor.

Halbuki değişim tek bir noktaya bağlı olmadığı gibi göründüğü kadar da değil. Kişinin algısına yansıyacak hale gelene kadar pek çok katmandan, çeşitli değişimlerden geçerek geliyor. Farkına vardığımız noktadan geriye doğru giderek başlangıç noktasına ulaşabiliriz.

Ve başlangıç noktasından hareket ederek bulunduğumuz yere kadar değişimin merhalelerini görebiliriz. Şayet bunu yapmayı başarabilirsek bulunduğumuz noktadan ileriye doğru hareket edebilir ve muhtemel değişimlerin bölge ve etkileri hakkında yorumlar yapabiliriz.

Tabii bu arada buzulların erime nedeni veya hava kirliliğinin nedenlerini değişimin başlangıcını oluşturuyor. Biz doğayı etkilerken doğa da bizi etkiliyor ve sonra biz tekrar doğayı etkiliyoruz.

Böylece değişiyor ve gelişiyoruz.

Fakat neler olup bittiğini anlamadan çaresizlik duygusu içinde bocalıyoruz. Halbuki dünyayı ve evreni bir bütün olarak algılayabilsek ve bu bütünün bir parçası olan insanın diğer parçalarla doğrudan bağlantısı olduğunu kavrayabilsek sıkıntılarımız hafifleyecek. Ama bunun için bilincin yükselmesi gerek.

KİTAP

PARAPSİKOLOJİ

Tartışılan bilim başlığı ile ‘Say Yayınları’ndan çıkmış olan ‘Parapsikoloji’ adlı kitabın yazarı Richard S. Broughton Parapsikoloji Enstitüsü Araştırma yönetmeni. Kitap, paranormal yetenekleri (Normal dışı yetenekler) araştırıyor ve ilginç örnekler sunuyor ve diyor ki;

‘Dünyada bir çok kişi, parapsikolojik deneyimle karşılaştığını iddia ediyor. Ortaya çıkan sorun, bazı yanıtların bulunmasıyla bir çözüme kavuşacak ve Parapsikoloji gerçek bir bilim kimliğine bürünecektir.’
Yazarın Tüm Yazıları