Yasemin Boran

Ailenin önemi ortaya çıkacak

28 Ocak 2005
Oğlak burcundaki Venüs, Oğlak burcunun karşısında bulunan Yengeç burcundaki Satürn’ü tetikliyor. Üstelik Satürn, Oğlak burcunun yöneticisi olduğu için gerçeklerin ortaya çıkması ve görünür olayların baskı yaratması mümkün. Alışkanlıkların ve duyguların değişmesi için zorlayan olaylar açığa çıkabilir. Güven ihtiyacının artacağı ve son derece tedbirli davranmaya yöneltecek duygular, alıştığınız davranış biçiminden uzaklaşmanıza neden olurken, isteklerinizi ortaya koymanıza da zorluk getirebilir. Ev, yuva ve aile kavramlarının daha önemli olacağı bir gün.

KİTAPLAR

PSİKEDELİK ŞAMANİZM

‘Şamanizme göre kutsal kabul edilen bitkiler, görü ve sanrılara neden olduklarından dünyanın bir çok bölgesinde şamanlar tarafından eskiden beri kullanılmaktadır. Şamanlar ritüellerinde kullandıkları bitkileri tanrı ve ruhlarla ilişki kurmak ve onun ötesinde yer alan daha büyük bir gerçeğe ulaşmak için bir araç olarak görür. Sanrısal bitkilerin törensel kullanımı ‘dinlendirici’ veya ‘Keyif verici’ değil ‘dönüştürücü’dür. Kişi bu görü araştırmalarını ‘düş’ dünyasına kaçmak için değil ‘öğrenmek’ ya da ‘görmek’ için yapar.’

‘Okyanus’ yayınlarından çıkan ‘Psikedelik Şamanizm’ adlı kitabın yazarı Jim De Korne, son derece ilginç bir araştırma yapmış. Birinci kısımda ‘Şamanist Varsayım’ adı altında farklı şuur hallerini altı bölümde inceliyor. İkinci kısım ise ‘Sanrılandırıcı Katalizörler’ başlığı altında bitkileri anlatıyor. Kitabın iyi bir araştırmanın ürünü olduğunu söyleyebilirim.

BİLİNMEYENDEN YARDIM

‘Omega’ yayınlarından çıkan ‘Bilinmeyenden Yardım’ adlı bu kitap, Yazarı Erhard F. Freitag tarafından ‘Başarının manevi yolu’ olarak tanımlanıyor. Kitabın arka kapağında şöyle bir ibare var;

‘Kaderini kimseye emanet etme, sen belirle!’

Bu son derece düşündürücü ve anlamlı ibarenin altında ‘Cennette ya da cehennemde yaşamak, varsıl ya da yoksul, sağlıklı ya da hasta olmak, düşünceleriniz yoluyla oluşur! Sağlıklı yaşamak istiyor musunuz? O zaman hastalık değil, sağlık düşünün. Yoksul musunuz? O zaman hayatın yanlış tarafında doğduğunuza inanan bir tipsiniz, düşüncelerinize de genellikle yoksulluk ve yoksunluk hakim.

Eğer başarılı olmak istiyorsanız bunu gerçeğe dönüştürmenin tek bir yolu var: Sizi refaha, sevgiye ve uyuma götürecek olan bir takım kurallar hakkında bilgi toplamak. Kısa zamanda fark edeceksiniz ki, başarı ya da başarısızlığın geri planında hep aynı şey var. Kaderinize, düşüncelerinizin enerjisiyle yön verecek olan sizsiniz. Yani ‘alın yazınız’ başkaları tarafından belirlenmiyor, sizin tarafınızdan yazılıyor.’

Düşüncenin öneminin vurgulandığı bu kitaplar kişinin zihninin derinliklerinde bulunan gizli potansiyellerini uyandırmalarına yardımcı olabilir diye düşünüyorum.
Yazının Devamını Oku

Skandallar günü

27 Ocak 2005
<B>B</B>ugün öğle saatlerinde Ay Başak burcuna girecek ve öğleden sonra Uranüs’ü tetikleyecek. Emlak konuları, alım satım ve yatırıma yönelik sürpriz gelişmeler meydana gelebilir. Skandal sayılabilecek olaylar ortaya çıkabilir. Gökyüzünün bu konumu gerilimli duyguların açığa çıkacağını işaret ediyor. Bu konum yaratıcı çalışmalar yapılabileceğini, ilginç keşiflerde bulunulabileceğini de gösteriyor. Bilincin derinlerinde saklı kalmış ve şimdiye kadar ortaya çıkmamış farklı arzular bugün kendini gösterebilir.

Değiştirici olaylar

Gerilimli duyguların uyanacağı bir döneme giriyoruz. Aslında gökyüzünün konumu sert ve zorlayıcı etkilerin olayları değiştireceğini işaret ediyor.

Aslında değişime ihtiyacı olan insan! Ancak insanın değişebilmesi için de olaylara ihtiyacı var. Zorlayan ve değiştiren olaylara.

Tabii ki olaylar durup dururken meydana gelmiyor.

Olayların yaratıcısı insan!

İnsan önce olayları hazırlıyor, oluşturuyor sonra yaşıyor ve yaşarken kendi hazırladığı bütün her şeyi unutuyor. Yaşadığı olaylara şans ve şanssızlık olarak değerlendirirken, sanki her şey kendisinin dışında olup bitiyormuş duygusu içinde kendisini kaderin bir oyuncağı olarak görüyor.

Daima hareket halinde bulunan, gelişen ve gelişirken değişen insanın bu değişimini nasıl yapacağı, hangi koşullar ve şartlara ihtiyacı olduğunu astrolojik işaretlere bakarak anlamak mümkün.

Şimdi büyük değişim zamanı. Çünkü insan, büyük bir hızla ilerliyor ve aşama kaydediyor. Şimdiye kadar öğrendiği ve sahip olduğu değerler ve bilgiler artık kafi gelmiyor. Daha fazlasına ihtiyacı var. Ancak bu ihtiyacı ile karşılaşması pek kolay değil. Önce sahip olduklarını anlaması ve sonra da bunları ortadan kaldırabilmeli ki, kendini yenileyebilsin ve değişebilsin.

Tabii bunları yapabilmek pek kolay değil. Son derece sancılı ve zorlayıcı tecrübeler sonucunda, hatta isteğinin dışında gelişen olaylar sonucunda değişebiliyor, değiştirebiliyor.

Şimdi dünya, bu zor tecrübelere sahne olacağı bir dönemde bulunuyor. Dünyayı insanların meydana getirdiğini düşünecek olursak, hepimizin zorlanacağı bir dönemde bulunduğumuzu anlayabiliriz.

Astrolojik ilişkiler

Önce ‘Gezegenlerin yüzünden’ diye başlayan sorunuzu cevaplıyorum; yaşadığınız olaylar ve sizin nasıl biri olduğunuz, gezegenlerin yüzünden meydana gelmiyor. Siz zaten atalarınızdan getirdiğiniz özellikleri kendinizde bulunduruyorsunuz. Ve bu özellikleri işaret eden gökyüzü konumunda dünyaya geliyorsunuz. Meydana gelen olaylar da gezegenlerin payı yok. Sadece sizin sahip olduğunuz potansiyelleri hangi dönemlerde nasıl ortaya çıkaracağını, gezegenlerin hareketine bakarak tespit etmek mümkün. Sizin Yükselen burcunuz Aslan. Şu sıralarda büyük bir değişim süreci içinde bulunuyorsunuz. ‘Satürn döngüsü’ olarak belirlenen bu zaman, aslında sizin kendi isteklerinizi anladığınız ve nasıl yaşayacağınıza karar vereceğiniz bir dönemdir, bu dönem. Fakat değişen istekleri gerçekleştirmek pek kolay değildir. Sancılı bir süreçtir.

RUMUZ: YILDIZLARIN ALTINDA
Yazının Devamını Oku

Alınan kararlar sorgulanacak

26 Ocak 2005
Bugün Aslan burcundaki Ay, Yay burcundaki Mars-Pluto kavuşumunu harekete geçirecek. Değiştirici etkinin görünür hale gelmesi ve son derece güçlü duyguların açığa çıkması mümkün. Mahkemeler, alınan kararlar, gelenekler ve bugüne kadar kabul gösterilmiş değerler sorgulanacak. Gökyüzünün konumu, değiştirici olayların açığa çıkacağı bir sürece girdiğimizi işaret ediyor.

MEKTUPLAR

Astrolojik açıdan Uranüs etkisinde olduğunuz anlaşılıyor. Bu yıl sizin için büyük bir değişim yılı. Aslında değişim rüzgarları geçen yıldan bu yana esmeye başlamış ve bu sene daha kuvvetli hissedeceksiniz. Aslında içinizden yükselen istekler sizi yönlendiriyor.

Fakat siz istekleriniz ve aklınız arasında bocalıyor, mevcut durumu korumak için içinizden gelmese bile çalışıyorsunuz. Tabii bunun sonucunda olaylar sizi zorluyor. Sevdiğinizin sizi terk etmesinden önceki duygularınızı hatırlayın. Çünkü sizin farklı istekleriniz uyanmış ve sevdiğinize karşı duygularınız daha önce soğumuş. Mektubunuzda ilişkinizle ilgili belirttiğiniz durumu hatırlayın.

Aslında aranızdaki ilişki çok önceleri bitmiş ve siz de isteksizlik duymaya başlamışsınız. Ancak aranızdaki ilişkiyi bitirmemişsiniz. Şimdi onun sizi terk etmesini aniden, beklenmedik bir durum olarak algılıyorsunuz ve kendinizi kötü hissediyorsunuz. Şimdi daha önceki duygularınızı hatırlayın ve anlamaya çalışın. Uranüs kişiyi tetiklediği zaman aniden başlayan ve biten ilişkiler yaşamaya başlanır. Daha özgür duygular açığa çıkar. Üstelik sizin duygularınız da değişiyor. 2005 yılı sizin için kendinizi keşfedeceğiniz bir yıl olacak. Fakat bunun için kendinizi duygulara kaptırmamanız gerekiyor.

RUMUZ: TELETERK



A
slan ve Yengeç arasındaki ilişki genel olarak uyumlu bir ilişkidir. Fakat burçlardan daha fazla iki kişi arasındaki ilişkiyi doğum anındaki gezegenlerin uyumluluğu belirler. Sizin yükselen burcunuz Yengeç. Onun yükseleni de Yengeç ve siz birbirini anlayan bir çiftsiniz.

Kendinizi ifade ediş biçiminiz aynı olduğu için (Yengeç özelliği) beklentileriniz de aynı ve bu durum ilişkinizi biraz zorlayabilir. Siz bir Aslan olarak aynı zamanda kendinizi göstermek istiyorsunuz fakat davranışlarınız ise kendisini gizleyen ve güvenli ortam ihtiyacı duyan Yengeç özellikleri gösteriyor. Bu durum sizin içsel olarak gerilimli duygular hissetmenize neden oluyor. Buna karşılık sevdiğiniz kişinin hem burcu, hem yükseleni Yengeç olduğu için o kendisinden memnun ve ne istediğini bilen biri. Onun bu hali size çekici geliyor.

Şu sıralarda kafanız ve duygularınız karışık. Birbirinize zaman tanıyın ve ilişkinizi fazla sorgulamayın. Özellikle şu sıralarda çevrenizin etkisi ilişkinizi yorabilir. Evlilik arzularının yükseldiği bir dönemdesiniz. Fakat karar vermek için sabırlı davranın ve olayları akışına bırakın.

RUMUZ: ASLAN-YENGEÇ
Yazının Devamını Oku

Kova burcu çocukları

25 Ocak 2005
<B>K</B>ış mevsiminin tam ortasına doğan Kova burcu çocukları, çevreleri ile son derece ilgili ve öğrenmeye hazır çocuklardır. Konsantrasyonları yüksek olan bu çocuklar, hemen her şeyle ilgili oldukları için onlara çözebilecekleri ve dikkatlerini odaklamalarına yardımcı olacak oyuncaklar vermelisiniz. Özellikle ışıklı, ışığı yansıtan ve elektronik oyuncaklar uzun süre ilgisini çekecektir. Uzun süre diyorum, çünkü Kova çocukları hazır oyuncaklardan büyük bir zevk alır. Fakat sadece geldiği ilk gün. Belki birkaç gün daha ilgilenecektir fakat daha sonra ilgisi dağılır. Çünkü gelen oyuncağı çözmüş, belki nasıl çalıştığını anlamış olduğu için ilgisini artık çekmeyecektir.

Ona ev eşyalarının bazılarını oynaması için verebilirsiniz. Çok mutlu olacak ve bunlara amaçlarının çok dışında anlamlar yüklemeyi başaracaktır. Hatta öyle oyunlar icat eder ki, zekası ve yaratıcılığı şaşırtıcı olabilir.

Kova çocuklarının ilgiye ihtiyacı vardır. Fakat bu ilgi Zodyak’ın diğer çocukları gibi değildir. O özgür bir çocuktur. Sürekli ilgilenilmek, ne yapacağının söylenmesi ve üzerine titrenmesinden pek hoşlanmaz. O sadece oyun arkadaşı, kendisine yeni şeyler öğretecek birine ihtiyacı vardır. Ve öncelikle anne ve babasıyla oynamaktan, onlardan öğrenmekten zevk alır.

Şayet çocuğunuz bir Kova ise gün içinde en az bir saatinizi onunla oynamak için ayırmalısınız. Karton kutular, boyama malzemeleri, çeşitli plastik şişelerle yapacağınız bebekler ve resimler hem onun zekasının gelişmesini sağlayacak, hem de ilişki kurmayı öğrenecektir.

Son derece zeki olan Kova çocukları, hikayelere ve anlatacağınız masallara bayılır. Bir süre sonra o da size kendi uydurduğu hikayeleri anlatacaktır. Tabii ona izin verirseniz. Ve çocuğunuzun sağlıklı olmasını istiyorsanız, onun anlatmasına ve kurduğu senaryoları oynamasına izin verin.

Kova çocuklarının açık havaya ihtiyacı vardır.

Huzursuz olduğu zamanlar mutlaka dışarı çıkarın. Parklar ve bahçelerde diğer çocuklarla tanışmak ve oynamaktan zevk alacak ve bütün huysuzluğu bitecektir. Ayrıca onu hareketli sokaklar, mağazalar ve eğlenceli vitrinlerin bulunduğu yerlerde dolaştırın. İnsanları inceleyecek, vitrin ve mağazalara dikkatle bakacak ve anlamaya çalışacaktır. Bu sırada sorduklarına akılcı cevaplar vermeye özen göstermelisiniz. Çünkü mantık ve muhakeme yeteneği yüksektir ve anlamaya çalışmaktadır. Onu atlatmaya çalışmayın, hemen anlayacaktır. Sonrasında sizi fazla ciddiye almamaya başlayabilir.

Davranışlarınızı kontrol edin

Bugün öğle saatlerinde Dolunay meydana geliyor. Aslan burcunda meydana gelen Dolunay’ın etkisi, son derece kuvvetli hissedilecek. Duygusal değişimler yaşayabilir ve dikkatinizi içinize yöneltebilirsiniz. Hormonların ve salgıların harekete geçeceği bugün, davranışlarınızı kontrol etmek için gayret göstermeniz ve kendinizde meydana gelen değişimleri hissetmeye çalışmanız gerekiyor. Dolunay’ın meydana geldiği saatler genellikle her hangi bir girişimde bulunmak için uygun değildir. Çünkü akıl yerine kişiyi salgıların yönettiği saatlerdir. Tibet’teki Lamalar Dolunay’ın meydana geldiği saatlerde meditasyon yaparlar ve Ay’ın güçlü etkilerinden kendilerini korumaya çalışırlar.
Yazının Devamını Oku

Kova burcu erkekleri ve aşkları

24 Ocak 2005
<B>K</B>ış mevsiminin en sert ve belirgin dönemi içine doğan Kova erkekleri, ne istediğini bilen kararlı tiplerdir. Ne yapacaklarını uzun uzun düşünmezler. Çünkü ne yapacaklarını bilir ve kararlarını kolay değiştirmezler.

Son derece dikkatli, çevreleriyle ilgili olan Kova erkekleri olup biten ne varsa her şeyi bilmek, görmek ve öğrenmek ister. Üstelik öğrenme konusunda özel bir yeteneğe sahiptir. Sanki başının üzerinde radarları varmış gibi bir etki meydana getirebilir. Bulunduğu yerde onun kontrolünde olmayan hiçbir şey bulunamaz. Bu hali her alanda ortaya çıkar ve sevdiklerine karşı da çok dikkatli davranırlar. Bu dikkat sevdikleri kişiyi incitmemek için değil, onun neler yaptığını bilmek içindir. Tabii sadece neler yaptığı değil davranışlarının nedenlerini de bilmek ister.

Sevdikleri zaman müthiş ilgili bir erkektir. Her türlü ihtiyacını daha söylemeden bilir ve bunları sağlamak için ne gerekirse yapar.

Bir Kova erkeği için yapmamak veya imkansız diye bir şey yoktur. Yeter ki, o istesin. Her türlü hedef ve isteğe ulaşma konusunda Zodyak’ın en yetenekli tipleri Kovalardır. Hedefe ulaşana kadar da kararlarını değiştirmezler ve tabii bunun sonucunda ulaşırlar. Fakat hedefe ulaştıktan sonra orada kalıp kalmayacakları bilinmez. Genellikle bir Kova hedefe ulaştıktan sonra kendisine yeni hedefler aramaya başlar. Ulaşılacak başka zirvelere gözünü diker ve aşk konusunda da pek farklı değildir.

Aşık olduğu kadına ulaşabilmek, onu anlamak ve çözmek için çok ciddi bir gayret sarfeder ve bu sırada müthiş bir aşıktır. Taa ki çözene kadar. Çözdükten sonra ilgisi dağılır.

Bir Kova erkeğine aşıksanız ve onun ilgisini sürekli kendi üzerinizde tutmak istiyorsanız, kolay anlaşılan bir kadın olmayın. Gizemli, anlaşılmaz, sürprizlerle dolu bir kadın, Kova erkeğinin ilgisini sürekli olarak taze tutacaktır. Tabii bu sırada anlaşılmaz olayım derken mantıksız olmamaya özen göstermelisiniz. Bir Kova erkeğinin dayanamayacağı tek şey aptallıktır. Neden yaptığını bilmeden yapanlara karşı en ufak bir duygusu yoktur ve küçümseyen tavrıyla dayanılmaz olabilir.

Geçmişteki duygular canlanacak

Bugün Yengeç burcundaki Ay öğleden sonra Satürn’ü tetikleyecek ve bazı korkuların açığa çıkmasına neden olacak. Özellikle maddi kaygılar ve güvenli ortam ihtiyacının artacağı bugün tedbirli davranmak gerekiyor. Bilinçaltının derinlerinden yükselen geçmişe ait duyguların canlanacağını işaret eden gökyüzünün bu konumu geleneklerin, yetişme biçiminin, aile büyüklerinin ve saygı duyulan kişilerin baskısını sembolize ediyor. Gökyüzünün bu konumundan en fazla Yengeç, Oğlak, Koç ve Terazi’nin üçüncü on günlük devresinde doğanlar etkileniyorlar.
Yazının Devamını Oku

Kova burcu erkekleri ve aşkları

24 Ocak 2005
Kış mevsiminin en sert ve belirgin dönemi içine doğan Kova erkekleri, ne istediğini bilen kararlı tiplerdir.Ne yapacaklarını uzun uzun düşünmezler. Çünkü ne yapacaklarını bilir ve kararlarını kolay değiştirmezler.Son derece dikkatli, çevreleriyle ilgili olan Kova erkekleri olup biten ne varsa her şeyi bilmek, görmek ve öğrenmek ister. Üstelik öğrenme konusunda özel bir yeteneğe sahiptir. Sanki başının üzerinde radarları varmış gibi bir etki meydana getirebilir. Bulunduğu yerde onun kontrolünde olmayan hiçbir şey bulunamaz. Bu hali her alanda ortaya çıkar ve sevdiklerine karşı da çok dikkatli davranırlar. Bu dikkat sevdikleri kişiyi incitmemek için değil, onun neler yaptığını bilmek içindir. Tabii sadece neler yaptığı değil davranışlarının nedenlerini de bilmek ister. Sevdikleri zaman müthiş ilgili bir erkektir. Her türlü ihtiyacını daha söylemeden bilir ve bunları sağlamak için ne gerekirse yapar. Bir Kova erkeği için yapmamak veya imkansız diye bir şey yoktur. Yeter ki, o istesin. Her türlü hedef ve isteğe ulaşma konusunda Zodyak’ın en yetenekli tipleri Kovalardır. Hedefe ulaşana kadar da kararlarını değiştirmezler ve tabii bunun sonucunda ulaşırlar. Fakat hedefe ulaştıktan sonra orada kalıp kalmayacakları bilinmez. Genellikle bir Kova hedefe ulaştıktan sonra kendisine yeni hedefler aramaya başlar. Ulaşılacak başka zirvelere gözünü diker ve aşk konusunda da pek farklı değildir. Aşık olduğu kadına ulaşabilmek, onu anlamak ve çözmek için çok ciddi bir gayret sarfeder ve bu sırada müthiş bir aşıktır. Taa ki çözene kadar. Çözdükten sonra ilgisi dağılır. Bir Kova erkeğine aşıksanız ve onun ilgisini sürekli kendi üzerinizde tutmak istiyorsanız, kolay anlaşılan bir kadın olmayın. Gizemli, anlaşılmaz, sürprizlerle dolu bir kadın, Kova erkeğinin ilgisini sürekli olarak taze tutacaktır. Tabii bu sırada anlaşılmaz olayım derken mantıksız olmamaya özen göstermelisiniz. Bir Kova erkeğinin dayanamayacağı tek şey aptallıktır. Neden yaptığını bilmeden yapanlara karşı en ufak bir duygusu yoktur ve küçümseyen tavrıyla dayanılmaz olabilir. Geçmişteki duygular canlanacakBugün Yengeç burcundaki Ay öğleden sonra Satürn’ü tetikleyecek ve bazı korkuların açığa çıkmasına neden olacak. Özellikle maddi kaygılar ve güvenli ortam ihtiyacının artacağı bugün tedbirli davranmak gerekiyor. Bilinçaltının derinlerinden yükselen geçmişe ait duyguların canlanacağını işaret eden gökyüzünün bu konumu geleneklerin, yetişme biçiminin, aile büyüklerinin ve saygı duyulan kişilerin baskısını sembolize ediyor. Gökyüzünün bu konumundan en fazla Yengeç, Oğlak, Koç ve Terazi’nin üçüncü on günlük devresinde doğanlar etkileniyorlar.
Yazının Devamını Oku

Kova kadınları ve aşkları

21 Ocak 2005
Kış mevsiminin en belirgin, en sert ve çetin olduğu dönemin içine doğan Kova kadınları, mevsimin tüm özelliklerini yansıtırken, anlaşılmaz ve yaklaşılmaz tavırları ile farklı bir etkiye sahiptirler. Son derece kararlı ve dediğim dedik tavırları ile hem kendilerini, hem de çevrelerinde bulunan kişileri zorlar, görünen ve bilinenleri öğrenmenin ötesine geçerek evrensel bilgiye ulaşmaya çalışır. Tabii öğrendiklerini de, evrenle paylaşmaya hazırdır. Fakat bu paylaşım her zaman konuşarak veya anlatarak olmaz. Bazen tavırları ve davranışlarıyla da öğrendiklerini aktarır. Bunun sonucunda da çevrelerini şaşırtırlar.

Kova burcunu yöneten Satürn ve Uranüs etkisinin her ikisini birden kendisinde bulunduran Kova kadınları, son derece yaratıcı ve hedefine ulaşan tipler olurlar.

Uranüs etkisi kuvvetli olan Kova kadınları ise bulundukları yerde hemen fark edilecek tarzlarıyla dikkat çekicidirler. Genel geçer kuralların dışında, marjinal veya devrimci tavırları, aykırı düşüncelerini yansıtan kıyafetleriyle son derece sıradışı bir havaları vardır.

Satürn etkisinde doğan Kova kadınları ise çok daha gelenekçi ve ciddi bir havaları vardır. İlk bakışta Uranüs etkisinde doğanlar gibi far edilmezler. Fakat dikkatli bakacak olursanız mutlaka kendilerinin farklı olduğunu belli eden işaretler ve çizgiler taşırlar. Örneğin kıyafetlerine hiç de uymayacak bir saat görebilirsiniz veya kıyafetlerinin bir tarafında belli belirsiz farklı bir çizgi veya obje ile aykırı yönlerini ortaya koyabilirler.

Geçmiş ve geleceğin arasında hızla yol alan ve geleceğin dünyasını yaratan Kova kadınlarının aşk anlayışı da, Zodyak’taki diğer kadınlardan başkadır. Onlar evrensel sevgiyle doludurlar ve bütün dünyayı sevgiyle kucaklama yeteneğine sahiptirler. Tabii bunun sonucunda tek bir kişiye aşık olmaları pek kolay değildir.

Bazen evrensel sevgilerini tek bir kişiye yöneltirler ve tıpkı dünyayı merak ettikleri gibi bir tek kişiyi merak ederler. O zaman bütün ilgilerini tek bir kişiye odaklar ve onu anlamaya çalışırlar. Meraklarını giderinceye kadar büyük bir aşkla sevmeye devam ederler. Fakat anladıkları ve çözdükleri zaman ilgileri dağılabilir.

Şayet bir Kova kadınına aşıksanız, onun özgür ruhuna uygun davranmalı, baskı kurmaktan kaçınmalı ve sizi daima merak etmesini sağlamalısınız. Böylece onun aşkını sonsuza kadar devam etmesini sağlayabilirsiniz.

Dostlukları tazelemenin tam zamanı

Bugün aile büyüklerinin önem kazanacağı, akrabaların ve eski dostların hatırlanacağı, eski günlerin konuşulacağı bir gün olacak. Bazı ayrıntılar dikkat çekici olabilir ve bilinçaltının derinlerine gömülmüş, belki de unutulmuş olaylar ve kişiler ortaya çıkabilir. Derinleşen duygular ve geçmişten bugüne yapılmış işler üzerine yoğunlaşırken, şimdiye kadar düşünülmemiş veya üzerinde durulmamış konular önem kazanabilir. Hassasiyetin ve duyguların yoğun olacağı bugün, dostlukları pekiştirme zamanı.
Yazının Devamını Oku

Duygusal patlamalar zamanı

20 Ocak 2005
Güneş bugün Kova burcuna giriyor ve böylece Kovaların dönemi başlamış oluyor. Aynı zamanda İkizler burcuna giren Ay, hareketli bir gün olacağını ve kısa yolculuklar yapılacağını işaret ediyor. Çok çeşitli ve farklı duyguların birarada bulunduğu ve değişen duruma göre duyguların hemen değişiklik gösterebileceğini anlatan İkizler burcundaki Ay, öğle saatlerinde Uranüs’ü tetikleyecek. Sürprizler gezegeni Uranüs, bilinçaltının derinliklerinden farklı duyguların yükselmesine neden olacağı gibi duygusal patlamalara da neden olabilir.

Kova burcunun özellikleri

Kış mevsiminin bütün özelliklerinin belirgin bir biçimde yaşandığı, yani kışın tam ortası olan 20 Ocak-18 Şubat günleri arasındaki dönemi yöneten Kova burcu, Hava grubunda bulunan burçlar arasında en görünen ve somut etkiye sahip olan burcudur.

Kış mevsiminin sert rüzgarları nasıl kuvvetle hissedilirse, Kova burcunun yönettiği bu dönem içine doğan insanlar da öylesine sert biçimde eser ve bulundukları yerde varlıklarını hissettirirler.

Değiştirici ve yenilikçi özellikleriyle hem kendilerini, hem de bulundukları çevreyi etkileyen Kova tipleri, sert koşullara maruz kaldıkları zaman da pes etmez ve büyük bir dirençle karşı koyarlar. Bir Oğlak kadar olmasa bile son derece mücadeleci ve hatta bir Oğlak’tan daha kararlıdır. Fakat Oğlak kadar katı değildir. Çünkü ne de olsa bir Hava’dır. Her ne kadar her iki burcun yöneticisi disiplin ve zamanın yöneticisi Satürn olsa da, Oğlak, ağır bir element olan Toprak burcudur ve Kova’yı Satürn’den başka keşifler ve özgürlüğü sembolize eden Uranüs yönetiyor.

Her şeyin içine nüfuz eden hava, Kova burcu insanlarının her şeyi anlamaya, bilmeye ve öğrendikten sonra değiştirmeye çalışan özelliği ile bütünleşir. Yani Kovalar, bulundukları yerde ne varsa her şeyi derinlemesine öğrenir. Öğreninceye kadar kararlı bir şekilde orada kalır ve sonra öğrenilecek yeni yerlerde bulunur. Ve onun bu özelliği diğer insanlar tarafından anlaşılmaz olmasına neden olur.

Kovalar için tek bir hedef vardır ve hedefe ulaştıktan sonra artık burayı öğrendiği için başka bir hedefe yönelir. Hedefe ulaşana kadar son derece kararlı çalışır. Ulaştıktan sonra başka bir hedefin peşinde koşmaya başlar. Onların bu halini maymun iştahlılıkla karıştırmamak gerek. Çünkü bir Kova kesinlikle geçici hevesler peşinde değildir. O sadece gerçekten öğrenmek ve bilmek ister.

Astrolojik ilişkiler

Sevdiğiniz kişiyle aranızda astrolojik açıdan çok fazla uyumlu olduğunuz söylenemez. Fakat aranızdaki ilişkinin geliştirici olacağını işaret eden etkiler var. Onun doğum haritasındaki Pluton, sizin Venüs’ünüzü etkiliyor. Bu durum sizin duygularınızda değişiklik meydana getireceğini işaret ediyor. Sorduğunuz kişi duygularınızda radikal değişikliklere neden olabilir. Siz de onun düşünce biçimini etkileyip değiştireceksiniz. Tabii bütün bunlar ilişkinizin zor olacağını, birbirinizi zorlayacağını gösteriyor. Mektubunuzda belirttiğiniz gibi hem ondan vazgeçemiyor, hem de ilişkinizi sürdürmenin zor olmasının nedeni aslında birbirinizi tamamlayan bir çift olmanızdan kaynaklanıyor.

RUMUZ: PAPATYA
Yazının Devamını Oku