Yasemin Boran

Ayrıntılar önem kazanacak

22 Şubat 2005
Aslan burcundaki Ay bugün öğle saatlerinde Neptün’ü tetikliyor. Hayaller, rüyalar, endişeler ve bunlara bağlı ortaya çıkabilecek kayıplara karşı tedbirli olmak gerekiyor.Hayal gücünün uyandığı bugün aslında yaratıcılık gerektiren çalışmalar yapmak için çok uygun. Özellikle hayal gücüne ihtiyaç duyulan konularla ilgilenebilir, sergiler ve sanatsal faaliyetler hız kazanabilir. Akşama doğru Ay, Jüpiter’i uyandıracak ve ayrıntılar önem kazanacak. Aynı zamanda yabancı kültürler, yabancılara yönelik faaliyetler ve büyük organizasyonlar yapılabilir.Balık burcu kadınları ve aşklarıFarklı duyguların hepsini bir arada bulunduran Balık Kadınları son derece ilginç ve gizemli bir etkiye sahiptir. Balıkların genel özellikleriyle ilgili dün anlatmış olduğum mevsimsel özellikler, Balık Kadınlarının anlaşılmaz olmasına neden olurken aynı zamanda son derece anlayışlı ve algılaması kuvvetli tiplerdir.Son derece narin ve kırılgan görünebilirler fakat ihtiyaç anında son derece sert ve dirençli davranışlarıyla çevrelerini şaşırtırlar. Özellikle mücadele gerektiren zor koşullar oluştuğu zaman bu narin kadının beklenmedik bir biçimde ortaya koyduğu dirayet ve güç karşısında geri çekilmek zorunda kalabilirsiniz. Fakat her şey yolundaysa ve mücadele gerektiren bir durum yoksa son derece naif ve kırılgan gözükür. Korunmaya ihtiyacı varmış gibi durur ve onun bu duruşu erkeklere çok çekici gelecektir. Bir Balık kadınına aşık olmak kolaydır. Hem arkadaş, hem aşık, hem anne, hem çocuk duygusunu uyandırabilen Balık Kadınları aynı zamanda zengin hayal gücüyle fanteziler dünyasında müthiş anlar yaşatacaktır. Ne istediğinizi söylemeden anlayan ve şaşırtıcı bir şekilde yapan Balık Kadınları aşık oldukları zaman sevdikleri kişiyi uzayın sonsuzluklarına uçurabilir, gerçeklerle gerçek dışı dünyalar arasında dolaştırabilir. Bir Balık kadınına aşıksanız, bu inanılmaz kadının size olan aşkının sürmesi için ona karşı nazik olmalı ve her fırsatta hediyeler almalısınız. Sadece doğum günü veya özel günlerde değil. Mesela eve giderken veya buluşacağınız zaman bir demet çiçek bile size olan duygularının canlı kalmasını sağlayacaktır. Çünkü Balık kadınlarının sevgiye olan ihtiyaçları Zodyaktaki diğer bütün kadınlardan fazladır. Hiçbir şekilde ihmal edilmeye gelmez. Tıpkı bir çiçeğin suya olan ihtiyacı gibi sevgiye ihtiyacı vardır. Susuz kalan çiçeğin solması gibi balık Kadının aşkı da solacaktır ve ardından hayaller kurmaya başlayacak, kendisine ilgi gösteren bir başkasına aşık olacaktır. Balık Kadınları çocuklarına karşı son derece sevecen ve yumuşak davranırken aynı zamanda fazla özgür bırakabilir. Tabii bu durum çocukların eğitimi konusunda zayıf kaldığı noktada babanın devreye girmesi gerektiğini işaret ediyor. Ancak bir Balık anne, zaten bunun böyle olacağını bilir ve çocuğa baskı yapmaz. Nasıl olsa evde bir tane otorite vardır ve çocukların sevgi ve şefkate daha çok ihtiyaçları olduğunu düşünür. Ancak bu nokta ipin ucu kaçabilir.
Yazının Devamını Oku

Duygularınızı göstereceksiniz

21 Şubat 2005
Günün ilk yarısı Yengeç burcundaki Ay’ın kontrolünde olacak, öğleden itibaren Aslan burcunun özelliklerini yansıtmaya başlayacak. Sabah saatlerinde Yengeç’in sahiplenen ve koruma duygularının ön plana çıkacağını söyleyebilirim. Tedbirli ve güvenli bir tavır ortaya koyarken aynı zamanda bilincin derinlerinden yükselen endişeler, girişimci ve riskli ortamlardan uzak durmaya sevk edebilir. Ancak öğleden sonra daha kolay atılım yapabilirsiniz. Duygularınızı gösterebilir, isteklerinizi ortaya koyabilirsiniz.

Balık burcu özellikleri

Kış mevsiminin son dönemini yöneten Balık burcu aynı zamanda ‘Burçlar kuşağı’nın da son burcudur.

İlk baharın ilk dönemiyle birlikte başlayan (Bu dönemi Koç yönetir) maceranın sonuna gelinmiş, ilkbahar, yaz, sonbahar ve kış mevsimlerinin tecrübelerinden geçilmiştir.

Şimdi sonuçlandırma zamanıdır. Zodyak’ın son burcu olan Balık burcu; sonuç, tamamlama, bitiş, son demektir. Yeni bir başlangıç yapabilmek için önce mevcut olan durumu sonuçlandırmanız gerekir. Y

eni bir işe başlamak için önce elinizdeki işi bitirmeniz, yarım kalmış her şeyi tamamlamanız gerekir. Tabii bu sırada yeni bir başlangıcın hazırlıkları da yapılmaktadır. Sonra yeni bir başlangıç yapılacak ve Koç dönemi başlayacaktır.

Bu bir döngüdür. Sonuç, başlangıca bağlanır. Balık’tan sonra yeni bir süreç, Koç ile birlikte başlayacaktır.

Kışın son dönemini yöneten Balık burcu, zorlu geçen mücadelenin sonuna gelindiğini ve bundan sonra ilkbaharın ılık ve rahat geçecek dönemin başlayacağını bilmektedir. Üstelik zorluklarla başa çıkarken maddenin her türlü evresini öğreneceği müthiş bir sürecin sonunda bulunmaktadır.

Balık burcu, bilinen ve görünenin ötesiyle bağlantılıdır. Maddeyi anlamadan, maddenin ötesine geçemezsiniz. Balık burcu maddenin ötesidir. Bu nedenle Balık burcu insanları da maddenin ötesini hayal eden tiplerdir.

Hayal gücü son derece gelişmiş olduğu için bazen rüyada dolaşır gibi görünebilirler. Aslında hem buradadır, hem de ötede bir yerlerdedir.

Madde ve maddenin ötesi, bilinmeyen, sırlar dünyası, rüyalar alemi ve maddi dünyanın gerçekleri birbirinin içine geçmiş ve Balık insanları bu zıtlıkların bütününden oluşmuş gibidir.

Zıtlıkların birliği Balık insanlarından vücut bulmuştur. Bu durum onların anlaşılmaz olmasına neden olur. Hem son derece merhametli, hem de çok acımasız veya çok katı olmasına karşılık aynı zamanda hoşgörülü ve munis olan biriyle karşılaştığınız zaman bilin ki, o bir Balık’tır. Aslında bu mükemmel bir durumdur fakat zıt duyguları kendi içinde dengelemesi pek kolay değildir.

Gülerken ağlamaya başlayabilir. Fakat kötümser ve iyimser duyguları dengelemeyi öğrendiği zaman mükemmel olacaktır.
Yazının Devamını Oku

İstekleri kontrol altına alın

18 Şubat 2005
<B>B</B>ugün İkizler burcundaki Ay, Pluton’u tetikleyecek ve bilinçaltının derinlerini uyandırıp harekete geçirecek. Gerilimli duyguların açığa çıkmasına neden olan bu durum duygusal patlamaların meydana gelebileceğini ve bazı olayları değiştirebileceğini işaret ediyor. Duygularınızı ifade ederken tedbirli davranın ve içinizden yükselen şiddetli istekleri kontrol altına almaya çalışın. Bugün derinden etkileyip değiştiren kişilerle karşılaşabilirsiniz. Mars ise Uranüs’ü harekete geçirecek ve saklanmış bilgilerin sürpriz biçimde açığa çıkmasına neden olacak.

Değişime direnmeyin

Dünyanın değişen gerçekleriyle birlikte hepimiz değişiyoruz. Olaylar, kişiler ve öğrendiğimiz bilgiler değişmek için bizi zorluyor.

Bugüne kadar yaptığımız çalışmalar, öğrendiklerimiz ve buna bağlı olarak gelişen düşüncelerimiz, bizi değiştiriyor. Fakat biz bunun farkında değiliz. Yaşam biçimimizi öğrendiğimiz ve bize öğretildiği şekilde sürdürmek için direniyoruz.

Halbuki aynı anda gelişiyor ve değişiyoruz. Buna karşılık davranışlarımız ve yaşam biçimimizi değiştirmiyoruz.

İşte sıkıntı bu noktada başlıyor. Çünkü isteklerimiz ile meydana gelen olaylar uyum içinde değiliz.

Düşünce ve isteklerimiz büyük bir hızla gelişip değişirken buna uyumlu bir biçimde yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor. Fakat bu düşünce bile bizi korkutmaya yetiyor. Çünkü kendimizi yenileyip değiştirecek olursak neler olabileceğini bilemiyoruz.

Onca zamandır çalışıp didinip oluşturduğumuz sistem ve düzeni değiştirmek çok zor. Hatta olacak şey değil. Böyle bir fikir bile ürkütücü geliyor.

Halbuki aşama yapmak gerekiyor. Büyük çabalar ve uğraşlar vererek oluşturduğumuz hayatımız tam da belirgin olduğu ve rahat olabileceğimiz bir sırada değişiklik yapmak hiç de isteyeceğimiz bir şey değil.

Fakat içimizin derinlerinden yükselen duygular değiştirmek için bizi zorluyor. Çünkü oluşturduğumuz her ne ise artık bunun üzerine yeni bilgiler ilave etme zamanı gelmiş bulunuyor ve siz isteseniz de istemesiniz de değişimin kuvvetli rüzgarları sizi değiştirecek.

Direnç gösterdiğiniz zaman bu değişim son derece zorlayıcı ve sert oluyor. Halbuki rahat olursanız ve kendinizi akışa bırakırsanız ihtiyacınız olan değişimi hem daha kolay gerçekleştirebilirsiniz, hem de bu değişim sizin yükselmenizi ve aşama yapmanızı sağlar.
Yazının Devamını Oku

İletişimde sürpriz var

17 Şubat 2005
Merkür bugün burç değiştiriyor ve Balık burcuna giriyor. Düşüncelerin derinleşmesine ve bilinmeyen, anlaşılmayan konularla ilgili yapılacak çalışmalar açısından uygun bir zaman. Bugün Uranüs’ü tetikleyen Ay sürprizlerin ortaya çıkmasına neden olabilir. Saklı olan ve şimdiye kadar anlaşılmayan konular şaşırtıcı bir biçimde açığa çıkabilir. Teknoloji ve elektrikle ilgili farklı keşifler yapılacağı gibi, iletişim konularıyla ilgili bazı sürprizler de ortaya çıkabilir.

MEKTUPLAR

Uranüs geçişi sizi tetiklemiş ve mektupta sözünü ettiğiniz farklı duyguları uyandırmış. Kendinizi tanıyamadığınızı yazmışsınız. Bu iyi bir işaret. Çünkü bu durum sizin direnç göstermeyip meydana gelen olayları kabul ettiğinizi gösteriyor. Böylece çok fazla sıkıntılı olay yaşamadan değişiyorsunuz.

İçinizden yükselen iyi duyguları yakalamayı başarabilir ve elinize geçen bu şansı çok iyi kullanabilirsiniz. Çünkü mektupta sözünü ettiğiniz durum aslında büyük bir şans. Korkmayın ve içinizden yükselen duygunun farkına vararak içinizden geldiği gibi davranın.

Özgürleşiyor olmanız başarı şansınızı arttıracak. Girişimde bulunmak için Nisan’dan sonraki zamanı bekleyin. Özellikle Haziran, Temmuz dönemi başarılı girişimlerde bulunacağınız bir devre olacak.

RUMUZ: KIRMIZI

Uzun zamandır talihsiz bir dönem geçirdiğinizi yazmışsınız. Aslında şanssızlık olarak değerlendirdiğiniz olayların hepsi sizin değişim zamanınız geldiğini gösteriyor. Üstelik haritanızda değişimi gerçekleştirme potansiyeliniz var.

Fakat bu değişikliği çok zorda kalmadıkça yapmayan ve koşulları istediğiniz gibi yönetmeye çalışan biri olduğunuz için olaylar sert ve sizin tarif ettiğiniz gibi dayanılmaz oluyor. Aslında bunları dayanılmaz noktaya getiren sizsiniz. Sizin zorlayıcı ve dediğiniz gibi olması için mücadeleci yapınız, değişimin daha da sert bir biçimde gerçekleşmesine neden oluyor. Artık biraz rahat olun ve olayların akışına kendinizi bırakın. Değişimden korkmayın.

Zaten artık yapacağınız pek fazla bir şey kalmamış. Siz rahatladığınız andan itibaren her şey yoluna girecek. Üstelik fırsatlar dönemi başlayacak. Fakat fırsatları anlayıp kullanabilmeniz için rahatlamanız gerekiyor.

RUMUZ: ZELİHA

Yükselen burcunuz Yengeç. Sorduğunuz kişiyle aranızda aşk olduğu görülüyor. Onun Venüs’ü ile sizin Mars’ınız kavuşum yapıyor. Bu işaret aranızda kuvvetli bir çekim olduğunu gösteriyor. Ancak onun Pluton’u sizin Merkür’ünüzü tetikliyor ve düşüncelerinizi değiştirici bir etki yapacağını işaret ediyor. Bu durum aranızda fikir çatışmaları olacağını ve birbirinizi zorlayacağınızı gösteriyor. Üstelik Ay-Güneş arasında meydana gelen sert etkileşim de birbirinizi anlamanızın zor olacağını gösteriyor.

Astrolojik açıdan aranızda büyük bir çekim ve aşk var fakat hem şahsiyetinizi ifade ediş biçiminiz, hem de düşünceleriniz arasındaki çatışma, anlaşmazlıkları işaret ediyor. Üstelik şu sıralarda geçiş yapan Satürn ve Jüpiter kendinizi değiştirmeniz gereken bir süreç içinde bulunduğunuzu gösteriyor ve tabii hem ilişkinizi, hem de sizi zorluyor. Anlamaya ve değişmeye çalışın.

RUMUZ: ANLAŞAMIYORUZ
Yazının Devamını Oku

Düşünceler değişebilir

16 Şubat 2005
<B>H</B>eyecan verici gelişmelerin meydana geleceği bir gün. Özellikle teknolojiyle ilgili bazı yenilikler ve buluşlar ortaya çıkabilir. Ancak elektronik cihazlar konusunda tedbirli olmak gereken bir dönem. Bazı aksaklıklar ortaya çıkabilir. Bilgisayarlar ve iletişim cihazlarıyla ilgili sorunlar, etkileyici olabilir. Sistem veya mevcut durumla ilgili değişiklikler yapmaya zorlayacak olaylar meydana gelebilir. Ayrıca sürpriz kararlar ve düşüncelerin değişmesine neden olabilecek gelişmelere karşı da hazırlıklı olmak gerekiyor.


İsteklerinizde samimi olun


İsteklerinizi anlatırken samimi olun. İsteğinizi gerçekleştirmek istiyorsanız samimi olmayı öğrenmelisiniz. Hem de öncelikle kendinize karşı samimi olmalısınız.

Şimdi ‘İnsanın kendisine karşı samimi olmaması mümkün değil’ diyeceksiniz ve şaşkınlıkla düşüneceksiniz.

İyi düşünün. Çünkü ilk önce kendimizi kandırıyoruz.

Başkalarını ikna etmek için önce kendimizi ikna etmeliyiz ve ediyoruz. İsteğimizin bize ne kadar gerekli olduğuna kendimizi inandırıyoruz. Özellikle hiç ihtiyacımızın olmadığı konularda bizim için sanki hayati bir ihtiyaçmışcasına davranabiliyoruz. Yani pek samimi değiliz.

İsterken elbette samimiyiz. Belki de çok istiyoruz ama istediğimizi bir türlü elde edemiyoruz ya da gerçekleştiremiyoruz. Bunun sonucunda daha fazla istemeye başlıyoruz. Neredeyse hayat sadece bu isteğimizden ibaret oluyor.

Peki isteğimizi neden gerçekleştiremiyoruz?

İşte bu sorunun birkaç cevabı var ve bunlardan biri, istediğimiz şeye ne derece ihtiyaç duyduğumuzla bağlantılı.

Şayet gerçek bir ihtiyacınızı belirlemeyi başardıysanız, içinizden son derece kuvvetli bir istek doğar. Hem de hiçbir şekilde akıl yürütmeden ve isteğinizle ilgili açıklamalar yapma ihtiyacı duymadan, sadece istersiniz.

İşte bu, samimi bir istektir. Ve böyle bir duygu ile isteğinizi ortaya koyduğunuz zaman kabul görür. Fazla araştırmaya ve incelemeye gerek duyulmaz. Çünkü karşınızdaki kişiye duygunuzu yansıtarak isteğinizi aktarırsınız.

İçinizden kuvvetle yükselen isteğiniz için fazla çaba göstermeye de gerek yoktur. Çünkü kuvvetli duygunuzun açığa çıkardığı enerji, isteğinizin karşınıza çıkmasını sağlar.

Halbuki düşünerek, kendinizi ikna ederek (Burada aslında bir zorlama vardır) istediğiniz şeylere ulaşabilmek pek kolay olmayacaktır.
Yazının Devamını Oku

Kolay etkileneceksiniz

15 Şubat 2005
Sabahın erken saatlerinde Boğa burcundaki Ay, Kova burcundaki Neptün’ü tetikliyor ve bilincin derinlerinde gizlenen potansiyel yetenekler şuura yükseliyor.Özellikle Boğa, Aslan, Akrep ve Kova burcunun ikinci on günlük devresinde doğanlar bu sabah gördükleri rüyanın etkisiyle uyanabilirler. Kaygı ve endişeler duygularınızı yoğunlaştırabilir ve gün içinde karşılaştığınız olaylardan kolay etkilenebilirsiniz. Ancak günün ilerleyen saatlerinde Ay, Yengeç burcundaki Satürn ile uyumlu etkileşim içine gireceği için olayları serinkanlı ve daha gerçekçi yaklaşmayı başarabilirsiniz.MEKTUPLARAkrep ile Boğa arasında özel bir çekim vardır. Sizin aranızda da kuvvetli bir aşk olduğu anlaşılıyor. Sizin Ay’ınızın İkizler burcunda olması sizin daha hareketli bir Akrep olduğunuzu işaret ediyor. Üstelik Ay, kadınları daha kuvvetli etkiler ve Ay’ın bulunduğu burcun özellikleri güçlü olarak görülür. Sorduğunuz kişinin yükselen burcu Yengeç. Sezgileri kuvvetli bir Boğa ve birbirinizi hem sezgisel olarak anlıyorsunuz, hem de birbirinize uygun davranmayı biliyorsunuz. Fakat şu sıralarda her ikinizin de farklı isteklerinin açığa çıktığı bir dönem. Birbirinizi zorlamayın. Her ikiniz de benzer endişeler içinde bulunuyor ve birbirinizden bunu saklıyor olabilirsiniz. Biraz daha açık bir biçimde kendinizi ifade edecek olursanız, ilişkiniz tekrar eskisi kadar sıcak olacak. RUMUZ: AKREP VE BOĞAAnlattıklarınız çok ilginç fakat doğum saatinizi bildirmediğiniz için ayrıntılı bir inceleme yapmak mümkün değil. Çünkü hem yükselen, hem de Ay’ın açılarını doğum saati olmadan tespit etmek mümkün değil. Bu durum sorunuzu cevaplamamı zorlaştırıyor. Fakat kuvvetli bir Neptün ve Satürn etkileri aldığınız görülüyor. Bu işaret sizin sezgilerinizin çok kuvvetli ve aynı zamanda içsel biri olduğunuzu gösteriyor. Mektubunuzda sözünü ettiğiniz fenomenler, son dönemlerde aşırı baskı ve kendi içinize çok fazla yöneldiğinizi işaret ediyor. Sizi rahatsız eden vizyonlardan kurtulmak için beslenmenize özen göstermeli ve dikkatinizi dışarı yöneltmeniz gerekiyor. Özellikle B vitamini takviyesi yapmanızı ve bir beslenme uzmanına görünüp sinirlerinizi güçlendirici besinler almanızı öneririm. Sosyal aktivitelerde bulunmak dikkatinizi dış dünyaya yöneltecektir. Bu arada uykunuzu dengelemeniz gerekiyor. Uykusuzluk ve beslenme bozukluğu sizin gibi duyarlılığı yüksek kişilerde sözünü ettiğiniz rahatsızlıklara neden olur. r. RUMUZ: METAFİZİKBir süredir Neptün döngüsü yaşıyorsunuz. Bu durum sizin değişim zamanınız geldiğini işaret ediyor. Şimdiye kadar sürdürdüğünüz hayatı algılama biçiminizin değiştiğini işaret eden bu dönemde genellikle şüpheler, kaygılar ve sahip olduklarınızı yitirme endişeleri çıkabileceği gibi artık daha farklı yaşamak isteyebilirsiniz. Ancak bu istekler şuur seviyesinde olmadığı zamanlar rüyalar aracılığı ile şuura yükselir.İzin doğum haritanızda zaten hayal gücünüzün kuvvetli olduğu görülüyor. Şimdi rüyalarınızın artmış olması aslında içsel arzularınızın rüya kanalıyla şuurunuza yükselmesinden başka bir şey değil. Rüyalarınıza dikkat edin. Uyandığınız zaman hemen rüyanızı yazın ve gün içinde tekrar tekrar okuyun. O zaman anlayacaksınız ve endişelerinizden kurtulacaksınız.RUMUZ: GARİP RÜYALAR
Yazının Devamını Oku

Sürpriz aşklar ortaya çıkabilir

14 Şubat 2005
İçinizdeki sevgiyi serbest bırakın

üşünceler duygularımızı yönetiyor. Tabii duygular da düşüncelerimizi etkiliyor. Fakat duygulardan önce düşünceler geliyor. En azından bizim yaşadığımız şu çağda önce akıl var. Geçenlerde arkadaşlardan biri şöyle dedi; ‘Önce aklıma hitap etmesi gerekiyor. Aklım beğendikten sonra aşık olurum.’

Elbette karşınızdaki kişiyi görürsünüz ve gördüğünüzden etkilenirsiniz. Etkilenen kimdir? Akıl mı, yoksa duygular mı? Aklınızla ‘Bundan etkilenmem gerek’ diye mi, düşünürsünüz ve sonra da etkilendiğinize karar verirsiniz?

Şayet böyle yapıyorsanız, duygularınız derinlerde demektir. Akıl ise etkilendiğini bilir. Siz bir tarif yaparak ‘boyu şöyle, bakışı böyle, davranışları ve duruşu da böyle olmalı’ dediğiniz zaman aklınızla belirlemiş oluyorsunuz. Yaptığınız tarife uyan kişiyle karşılaştığınız zaman da kendinizi sevmeye zorluyorsunuz.

Sonra da beklentiler ve istekleriniz bitmiyor. Beklediğinizle karşılaşamayınca mutsuz oluyorsunuz ve mutsuzluğunuzu karşınızdaki kişiye de yansıtıyorsunuz. Halbuki duygularınızı anlamaya çalışsanız, sonra da sevginizi gösterebilseniz, karşınızdaki kişiye yansıtmayı başarabilseniz, kendinizi öyle başka hissedecek ve mutlu olacaksınız ki... Bugün tam zamanı. Özel günler yeteneklerinizi keşfetmek için en uygun zamanlardır.
Yazının Devamını Oku

Duygusal patlamalar

11 Şubat 2005
Balık burcunda ilerleyen Ay bugün öğle üzeri Pluton’u tetikleyecek. Aynı zamanda Jüpiter ile Satürn arasındaki sert etkileşim gruplar arasındaki anlaşmazlıkları işaret ederken sert ilişkiler ortaya çıkabilir. Ayrıntıların önem kazanacağını işaret eden gökyüzünün bu konumu ihtiyaç duyulan değişikliklerin yapılması için zorlayıcı olayların meydana geleceğini işaret ediyor. Pluton’u tetikleyen Ay ise bilinçaltının derinlerinden yükselen değişim arzularının görünür hale geleceğini ve duygusal patlamaların değiştirici olabileceğini işaret ediyor.

İnançsızlığın oluşturduğu kaos

İnançsızlık! İşte, çağımızın sorunu. Bildiğimiz her şeyi iddia edebiliriz, ukalalık edebiliriz ve hatta en kuvvetli savunucusu olarak bir fikrin peşinden gidebiliriz ama hep sorarak, hep ikircikli düşünceyle ve asla inanmadan sadece aklımıza veya ruhumuza uygun geldiği için. Ama asla inanmadan.

İşte çağımızın sorunu bu! İnancımızı yitirdik... Öyle çok şey biliyoruz ki, beynimiz bilgiden çöplüğe dönüşmüş bulunuyor!

Her şeyi biliyoruz, bilgiye sahibiz ama kullanmayı bilmiyoruz. Bilgiye hakim değiliz ve bunu kabul etmiyoruz. Gelişen teknoloji bize açıklamalar getiriyor, daha fazlası pratik hayatımızı kolaylaştıracak malzemeler sunuyor. Buna bağlı olarak pratik hayatımız kolaylaşırken kendimizi çıkmazın içinde buluyoruz.

Devamlı soran ve anlamaya çalışan ve bütün bunları yaparken kaybolan benliğimizi yakalamaya çalışıyoruz. Tabii mümkün olamıyor... Çünkü inanmıyoruz!

İnancın içinde sorgulama yoktur. İnancın olduğu yerde ikircikli düşünceler yoktur.

İnancın olduğu yerde sadece bilmek vardır. Bilirsin, inanırsın ve sorgulamazsınız. Öyle miydi, böyle miydi, demezsiniz. Her nasılsa öyle olduğunu bilirsiniz ve inanırsınız. Hem de taa derinden, içinizin derinliklerinden şuurunuza yükselir ve bilirsiniz. Ve artık sorgulamazsınız. Hakikaten mi, diye sormazsınız. İşte böyle bir bilme halidir, inanmak...

Aslında meydana geldiğini düşündüğümüz ne varsa, bütün bunların hepsi zihnimizin içinde olup bitiyor. Yani ne yaşadığımızı düşünüyorsak, nasıl bir dünya hayal ediyorsak, işte onu yaşıyoruz! İnandığımız dünyayı yaşıyoruz ve inanmıyoruz...

Bunun sonucunda inanmadığımız ne varsa, bildiğimizi düşündüklerimiz ama inanmadıklarımız... zihnimizde kaos oluşturuyor ve şimdi işte onu yaşıyoruz.... bunu hep birlikte oluşturuyoruz.

İnançsızlığımızın izleri bizi takip ediyor. Vardığımız, gittiğimiz bir yer yok. İsteklerimize ulaşamıyoruz çünkü inanmıyoruz. Her yer karanlık, geleceği göremiyoruz çünkü inanmıyoruz. İnançsızlığın karanlığında dönüp duruyoruz. Ama aşacağız. Eminim. En azından ben öyle düşünüyorum ve buna inanıyorum.

Ben böyle düşünüp inanıyorsam, dünyanın bir yerlerinde birileri de aynı şeyleri düşünüyor ve benim gibi inanıyor, biliyorum.
Yazının Devamını Oku