Duygusal patlamalar zamanı

Güneş bugün Kova burcuna giriyor ve böylece Kovaların dönemi başlamış oluyor.

Aynı zamanda İkizler burcuna giren Ay, hareketli bir gün olacağını ve kısa yolculuklar yapılacağını işaret ediyor. Çok çeşitli ve farklı duyguların birarada bulunduğu ve değişen duruma göre duyguların hemen değişiklik gösterebileceğini anlatan İkizler burcundaki Ay, öğle saatlerinde Uranüs’ü tetikleyecek. Sürprizler gezegeni Uranüs, bilinçaltının derinliklerinden farklı duyguların yükselmesine neden olacağı gibi duygusal patlamalara da neden olabilir.

Kova burcunun özellikleri

Kış mevsiminin bütün özelliklerinin belirgin bir biçimde yaşandığı, yani kışın tam ortası olan 20 Ocak-18 Şubat günleri arasındaki dönemi yöneten Kova burcu, Hava grubunda bulunan burçlar arasında en görünen ve somut etkiye sahip olan burcudur.

Kış mevsiminin sert rüzgarları nasıl kuvvetle hissedilirse, Kova burcunun yönettiği bu dönem içine doğan insanlar da öylesine sert biçimde eser ve bulundukları yerde varlıklarını hissettirirler.

Değiştirici ve yenilikçi özellikleriyle hem kendilerini, hem de bulundukları çevreyi etkileyen Kova tipleri, sert koşullara maruz kaldıkları zaman da pes etmez ve büyük bir dirençle karşı koyarlar. Bir Oğlak kadar olmasa bile son derece mücadeleci ve hatta bir Oğlak’tan daha kararlıdır. Fakat Oğlak kadar katı değildir. Çünkü ne de olsa bir Hava’dır. Her ne kadar her iki burcun yöneticisi disiplin ve zamanın yöneticisi Satürn olsa da, Oğlak, ağır bir element olan Toprak burcudur ve Kova’yı Satürn’den başka keşifler ve özgürlüğü sembolize eden Uranüs yönetiyor.

Her şeyin içine nüfuz eden hava, Kova burcu insanlarının her şeyi anlamaya, bilmeye ve öğrendikten sonra değiştirmeye çalışan özelliği ile bütünleşir. Yani Kovalar, bulundukları yerde ne varsa her şeyi derinlemesine öğrenir. Öğreninceye kadar kararlı bir şekilde orada kalır ve sonra öğrenilecek yeni yerlerde bulunur. Ve onun bu özelliği diğer insanlar tarafından anlaşılmaz olmasına neden olur.

Kovalar için tek bir hedef vardır ve hedefe ulaştıktan sonra artık burayı öğrendiği için başka bir hedefe yönelir. Hedefe ulaşana kadar son derece kararlı çalışır. Ulaştıktan sonra başka bir hedefin peşinde koşmaya başlar. Onların bu halini maymun iştahlılıkla karıştırmamak gerek. Çünkü bir Kova kesinlikle geçici hevesler peşinde değildir. O sadece gerçekten öğrenmek ve bilmek ister.

Astrolojik ilişkiler

Sevdiğiniz kişiyle aranızda astrolojik açıdan çok fazla uyumlu olduğunuz söylenemez. Fakat aranızdaki ilişkinin geliştirici olacağını işaret eden etkiler var. Onun doğum haritasındaki Pluton, sizin Venüs’ünüzü etkiliyor. Bu durum sizin duygularınızda değişiklik meydana getireceğini işaret ediyor. Sorduğunuz kişi duygularınızda radikal değişikliklere neden olabilir. Siz de onun düşünce biçimini etkileyip değiştireceksiniz. Tabii bütün bunlar ilişkinizin zor olacağını, birbirinizi zorlayacağını gösteriyor. Mektubunuzda belirttiğiniz gibi hem ondan vazgeçemiyor, hem de ilişkinizi sürdürmenin zor olmasının nedeni aslında birbirinizi tamamlayan bir çift olmanızdan kaynaklanıyor.

RUMUZ: PAPATYA
Yazarın Tüm Yazıları