Kova kadınları ve aşkları

Kış mevsiminin en belirgin, en sert ve çetin olduğu dönemin içine doğan Kova kadınları, mevsimin tüm özelliklerini yansıtırken, anlaşılmaz ve yaklaşılmaz tavırları ile farklı bir etkiye sahiptirler.

Son derece kararlı ve dediğim dedik tavırları ile hem kendilerini, hem de çevrelerinde bulunan kişileri zorlar, görünen ve bilinenleri öğrenmenin ötesine geçerek evrensel bilgiye ulaşmaya çalışır. Tabii öğrendiklerini de, evrenle paylaşmaya hazırdır. Fakat bu paylaşım her zaman konuşarak veya anlatarak olmaz. Bazen tavırları ve davranışlarıyla da öğrendiklerini aktarır. Bunun sonucunda da çevrelerini şaşırtırlar.

Kova burcunu yöneten Satürn ve Uranüs etkisinin her ikisini birden kendisinde bulunduran Kova kadınları, son derece yaratıcı ve hedefine ulaşan tipler olurlar.

Uranüs etkisi kuvvetli olan Kova kadınları ise bulundukları yerde hemen fark edilecek tarzlarıyla dikkat çekicidirler. Genel geçer kuralların dışında, marjinal veya devrimci tavırları, aykırı düşüncelerini yansıtan kıyafetleriyle son derece sıradışı bir havaları vardır.

Satürn etkisinde doğan Kova kadınları ise çok daha gelenekçi ve ciddi bir havaları vardır. İlk bakışta Uranüs etkisinde doğanlar gibi far edilmezler. Fakat dikkatli bakacak olursanız mutlaka kendilerinin farklı olduğunu belli eden işaretler ve çizgiler taşırlar. Örneğin kıyafetlerine hiç de uymayacak bir saat görebilirsiniz veya kıyafetlerinin bir tarafında belli belirsiz farklı bir çizgi veya obje ile aykırı yönlerini ortaya koyabilirler.

Geçmiş ve geleceğin arasında hızla yol alan ve geleceğin dünyasını yaratan Kova kadınlarının aşk anlayışı da, Zodyak’taki diğer kadınlardan başkadır. Onlar evrensel sevgiyle doludurlar ve bütün dünyayı sevgiyle kucaklama yeteneğine sahiptirler. Tabii bunun sonucunda tek bir kişiye aşık olmaları pek kolay değildir.

Bazen evrensel sevgilerini tek bir kişiye yöneltirler ve tıpkı dünyayı merak ettikleri gibi bir tek kişiyi merak ederler. O zaman bütün ilgilerini tek bir kişiye odaklar ve onu anlamaya çalışırlar. Meraklarını giderinceye kadar büyük bir aşkla sevmeye devam ederler. Fakat anladıkları ve çözdükleri zaman ilgileri dağılabilir.

Şayet bir Kova kadınına aşıksanız, onun özgür ruhuna uygun davranmalı, baskı kurmaktan kaçınmalı ve sizi daima merak etmesini sağlamalısınız. Böylece onun aşkını sonsuza kadar devam etmesini sağlayabilirsiniz.

Dostlukları tazelemenin tam zamanı

Bugün aile büyüklerinin önem kazanacağı, akrabaların ve eski dostların hatırlanacağı, eski günlerin konuşulacağı bir gün olacak. Bazı ayrıntılar dikkat çekici olabilir ve bilinçaltının derinlerine gömülmüş, belki de unutulmuş olaylar ve kişiler ortaya çıkabilir. Derinleşen duygular ve geçmişten bugüne yapılmış işler üzerine yoğunlaşırken, şimdiye kadar düşünülmemiş veya üzerinde durulmamış konular önem kazanabilir. Hassasiyetin ve duyguların yoğun olacağı bugün, dostlukları pekiştirme zamanı.
Yazarın Tüm Yazıları