GeriZeytinyağlı Tarifleri Zeytinyağlı yer elması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Zeytinyağlı yer elması tarifi

Zeytinyağlı yer elması tarifi

Yemekten zevk alacağınız ve tadı damağınızda kalacak harika bir zeytinyağlı lezzeti...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram yer elması
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 2 adet kesme şeker
  • Yarım demet pazı
  • Yarım adet limon

Zeytinyağlı yer elması tarifi Nasıl yapılır?

Önce yer elması, patates ve havuçları soyup yıkayın. Patates ve yer elmalarını büyükse ikiye bölün, limonlu suda bekletin. Havucu halka halka doğrayın. Özel bir bıçağınız varsa havucu yuvarlak yuvarlak çıkarabilirsiniz. Sonra pazı yapraklarını ayıklayıp, yıkayın. Tencereye zeytinyağını koyup, unu ekleyin ve un sararıncaya dek kavurun. Yemeğin suyunu koyup, sebzeleri katın. Kesme şeker ve tuzu da ekleyin. Orta ateşte havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Kapağı kapalı soğutarak servis yapın.