GeriZeytinyağlı Tarifleri Zeytinyağlı karnabahar tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Zeytinyağlı karnabahar tarifi

Zeytinyağlı karnabahar tarifi

Zeytinyağlı karnabahar ile hafif bir akşam yemeğine ne dersiniz?

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet orta boy karnabahar
  • 1 adet soğan
  • 4 adet domates
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz

Zeytinyağlı karnabahar tarifi Nasıl yapılır?

Karnabaharları orta boy parçalara ayırın. Derin bir tencereye zeytinyağını döküp kızdırın. Küp küp doğranmış soğanları tencereye alıp kavurun. Karnabaharları tencereye koyun. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın ve tencereye ekleyin. Tüm malzemeleri karıştırıp üzerine geçecek kadar su ekleyin. Orta ateşte karnabaharlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak ya da soğuk olarak servis yapın.