Yumurtalı tilkişen (kuşkonmaz) kavurma tarifi
Ülkemizin doğası ve tarihiyle en beğenilen şehirlerinden Muğla'yı mutfağını tanıdığınızda daha da çok seveceksiniz. Ege Bölgesi’nde yetişen tilkişen otuyla yapılan yumurta hafta sonu kahvaltılarınızın vazgeçilmezi olabilir. Genellikle yabani kuşkonmaz olarak da duyacağınız bu ot aynı zamanda kalp dostu. Salatalarda, çorbalarda sık sık kullanılan tilkişen otu yumurtalı nasıl yapılır? Kahvaltıda misafirlerinize farklı lezzetler sunmak istiyorsanız, yumurtalı tilkişen tam size göre.
Yapımı için malzemeler
- 500 gram tilkişen
- 4 diş taze sarımsak
- 4 dal taze soğan
- 2 adet yumurta
- Yarım yemek kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
Yumurtalı tilkişen (kuşkonmaz) kavurma tarifi Nasıl yapılır?
Tilkişenlerin, taze kısımlarını bıçak yardımıyla ayıklayın.
Fazla küçültmemeye dikkat ederek birkaç parçaya ayırın.
Ayıkladığınız tilkişenleri yıkayıp, süzün.
Soğan ve sarımsakları da ince ince doğrayın.
Yayvan bir tavada yağı ısıtın.
Öncelikle soğan ve sarımsağı kavurmak için kızgın yağa atın.
4-5 dakika kavurduktan sonra tilkişenleri ekleyin.
Diriliğini yitirene kadar fazla karıştırmadan kavurmaya devam edin.
Ayrı bir kapta yumurtaları çırpın.
Çıprtığınız yumurtaya, tuz ve toz kırmızı biberi de ekleyin.
Yumurtaları da tilkişenlerin üzerine dökün.
Yaklaşık 10 dakika pişirdikten sonra servise hazır.
Afiyet olsun.