GeriEt Yemeği Tarifleri Piti kebabı (Bozbaş) tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Piti kebabı (Bozbaş) tarifi

Piti kebabı (Bozbaş) tarifi

Doğu Anadolu bölgesindeki şehirlerin tamamında yapılan ancak Kars'a ait olduğu bilinen piti kebabı, aynı zamanda bozbaş olarak da anılıyor. Yufkaların üzerine yerleştirilmiş kuşbaşı etler ve nohut tanelerinden oluşan bu yemek sadece beş malzemeyle yapılıyor yani çok basit. Fakat onca basitliğine karşın lezzeti öyle güzel ki... Mutlaka deneyin!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı koyun eti
  • 1 su bardağı nohut
  • 4 yufka
  • Tuz
  • Karabiber

Piti kebabı (Bozbaş) tarifi Nasıl yapılır?

Akşamdan ıslattığınız nohutların suyunu değiştirip iyice haşlayın. Süzdükten sonra kabuklarını soyup bir kaseye alın.

Kuşbaşı etleri tuz ve karabiberle karıştırıp bir tencereye alın. Az su ile pişirin.

Yufkaları sacın üzerinde kızartarak küçük parçalara ayırın ve bir tepsiye yayın. Üzerine et suyunu gezdirin. Et ve nohudu harmanlayarak yufkaların üzerine yayın. Servise hazır!