GeriAtıştırmalık Tarifleri Yufka çanağında patates piyazı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yufka çanağında patates piyazı tarifi

Yufka çanağında patates piyazı tarifi

Hem sunumuyla hem de tadıyla sizi büyüleyecek bir tarif!

  • Yağda
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet yufka
  • 2-3 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tutam dereotu
  • 1 tutam nane
  • 1 tutam maydanoz
  • ½ adet limon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kuru nane

Yufka çanağında patates piyazı tarifi Nasıl yapılır?

Bir yufkayı üst üste katlayın. Su bardağı yardımı ile yufkadan yuvarlaklar kesin. İkişer yufka üst üste gelecek şekilde kızgın yağa atın. Kızarırken kepçe yardımıyla çanak şekli verin.

İç harcı için patatesleri küp küp doğrayıp kızartın. Soğanı jülyen, yeşillikleri de minik minik doğrayın. Bir kapta baharatları ve limon suyunu tuzla harmanlayın. Tüm bu malzemeleri karıştırıp yufka çanaklarına pay ederek servis yapabilirsiniz.