GeriKurabiye Tarifleri Yoğurtlu mahlepli kurabiye tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yoğurtlu mahlepli kurabiye tarifi

Yoğurtlu mahlepli kurabiye tarifi

Mahlep mis gibi kokusuyla tuzlu hamur işlerinin vazgeçilmez baharatlarından biri. Bu tarifimizde hazırladığımız mahlepli hamuru kurabiye kalıplarıyla kesip görüntüsü de lezzeti de çok yerinde kurabiyeler hazırladık. Eğer kurabiye kalıbınız yoksa üzülmeyin. Ağzı dar ve kenarları ince bir bardak da aynı işi görebilir.

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 200 gram tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı mahlep
  • 2 yumurta sarısı
  • Tuz

Yoğurtlu mahlepli kurabiye tarifi Nasıl yapılır?

Un, sıvı yağ, tereyağı, mahlep ve tuzu karıştırarak bir hamur elde edin. Kurabiye kalıplarını kullanarak oluşturduğunuz hamuru minik parçalara ayırın.

Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine hamurları koyup üzerine yumurta sarısı sürün. 200 derecelik fırında 10 dakika pişirin.