Rüzgar Sünbül
Lezizz YazarıRüzgar Sünbül
1980 İstanbul doğumlu olan Rüzgar Sünbül, 1997 yılından itibaren Türkiye’nin önde gelen birçok mekanının mutfaklarında demi chef de partie’likten executive chef’liğe birçok kademede görev yaptı. Günümüzde executive chef ve consultant mutfak koordinatörlüğü, yemek dersleri eğitmenliği, menü danışmanlığı, konsept danışmanlığı gibi pozisyonlarda bulundu. Almanya, İtalya, Amerika, Dubai, Abu Dabi, Katar, Meksika, Çin gibi ülkelerde çalışmalar gerçekleştirdi. Çok sayıda televizyon programında konuk ve mutfak şefi olarak ekrana gelen Sünbül, çok sayıda ödül, teşekkür belgesi ve sertifikaya sahiptir. Üniversitelerde gerçekleştirdiği konferans, panel ve eğitimler aracılığıyla gençlere destek vermektedir. Sosyal sorumluluk projelerinde aktif görev almaktadır. 25 yılını tamamladığı meslek yaşamı sayesinde iş ve sanat dünyası ile yoğun olarak özel davetler ve etkinlikler düzenlemektedir.

Tüm Yazıları


Piti (Bozbaş) Tarifi

Piti (Bozbaş) Tarifi

Sizlere kuzu incik ve et suyundan hazırlanan hem lezzetli hem oldukça faydalı bir tarifimiz var. İşte mutfakta hünerlerinizi gösterebileceğiniz, sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz piti (bozbaş) tarifi ve yapım aşamaları...Şimdiden afiyet olsun.

15.02.2022
Kars bir kar masalı

Kars bir kar masalı

Uçsuz bucaksız bembeyaz boşluğa doğru yol alıyoruz…Dümdüz ovalar kardan bir yorgan ile örtülmüş gibi…Kar bulutları ile kaplanmış gökyüzü beyaz bir pamuk gibi, yer-gök ayırdedilemez şekilde birbirine karışmış…Gözleri kamaştıran sürreal bir sonsuzluk...

14.02.2022
Beyaz Lahanalı Fırın İstavrit Tarifi

Beyaz Lahanalı Fırın İstavrit Tarifi

"Balığın yanına ne gider?" diye sorulduğunda duyacağımız en sık cevaplardan biri şüphesiz ki kış sebzeleri olurdu... Kış sebzeleri içinde de seveni kadar sevmeyenin de bulunduğu lakin içinde bulunduğu her tarifin lezzetine ikiye katlayan beyaz...

27.01.2022
Bademli Humus Tarifi

Bademli Humus Tarifi

Görebileceğiniz en farklı, en lezzetli ve en doyurucu humus tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Badem ve nohudun mükemmel uyumuyla her yemeğinizin yanına yakışacak bademli humus, sofralarınıza renk katacak. Bademli humus nasıl yapılır? Bu eşsiz tarifin...

17.01.2022
Yılbaşı Menüsü Tarifleri 2

Yılbaşı Menüsü Tarifleri 2

Yılbaşı gecesinde sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz birbirinden lezzetli meze ve yemek tariflerinin ikinci kısmıyla karşınızdayız. İşte Rüzgar Sünbül özel tarifleriyle yılbaşı menüsü tarifleri...

29.12.2021
Yılbaşı Menüsü Tarifleri 1

Yılbaşı Menüsü Tarifleri 1

Yeni yıla evde kallavi bir sofrayla girecekler arkadaşlara güzel haberlerimiz var. Hani yeni yıla nasıl girersen öyle geçer efsanesi var ya 2022 de öyle enfes geçecek dostlar. Çünkü yılbaşı menüsünde enfes yemekler olacak, yılbaşı sofranızı RÜZGAR...

25.12.2021
Sağlıklı mutfaklar için: Vitaminler ve mineraller

Sağlıklı mutfaklar için: Vitaminler ve mineraller

Sağlığımızı korumanın yolu elbette mutfaklarımızdan geçiyor. Bunun için de hangi besinde hangi vitaminin ve mineralin olduğunu bilmemiz ayrıca önem taşıyor. Bunun için sizlere mutfağımızdaki hazineler olan vitaminler ve minerallerden bahsedeceğim....

17.11.2021
Suppa Tarifi

Suppa Tarifi

Rüzgar Sünbül ile gastronomi kültürünün modern edilmiş günümüz mutfaklarda sunumu buram buram emek dumanı üstünde adı suppa et olan günümüzde buğday risotto yatağında kuzu incik olarak sunulmaktadır ve farklı farklı isimlerde restoran...

28.10.2021