Fotoğraf: Alamy
Son Güncelleme:
Yalvaç usulü keşkek tarifi
Keşkek, hemen her yörede yapılan özel bir yemek. Bölgeler arası ufak farklılıklar olsa da ana malzemesi hep aynı olan bu yemek, özellikle düğün, bayram gibi özel günlerde pişer. Hatta köylerde imece usulü kazanlarca yapılan keşkeğin lezzeti de dillere destan. Peki Isparta yöresine ait keşkek nasıl yapılır? İşte Yalvaç usulü keşkek tarifi…
Yapımı için malzemeler
- 4 su bardağı dövme buğday
- 1 su bardağı nohut
- 1,5 kilogram kemikli et ya da yarım kilogram pastırma
- Tuz
- Su
Yalvaç usulü keşkek tarifi Nasıl yapılır?
Çömleğin tabanına pastırmaları koyun.
Bir gün önceden ıslatılmış buğday ve nohutu üzerine ekleyin.
Ardından tuzu ekleyin.
Çömleği ağzına kadar su ile doldurun ve kapağını kapatın.
Isparta'da akşam saatlerinde ateş yanmayan sıcak fırına konulur ve sabah erken saatlerde fırından alınır.
Evde yapacaksanız ocağın üzerinde malzemeler birbiriyle özdeşleşene kadar pişirebilirsiniz.
Sıcak sıcak servis yapın, afiyet olsun.