GeriSebze Yemeği Tarifleri Yağlı patlıcan tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yağlı patlıcan tarifi

Yağlı patlıcan tarifi

Patlıcan yemeklerini sevenler için nefis bir tarifimiz var. Muğla mutfağının geleneksel yemeklerinden biri olan yağlı patlıcan, Datça taraflarında imambayıldı olarak da biliniyor. Kolayca hazırlayabileceğiniz bu nefis yemeği, bulgur pilavı ve ayranla eşliğinde de servis edebilirsiniz. Tadını unutamayacağınız enfes bir yöresel lezzet sizi bekliyor. Afiyet olsun.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram patlıcan
  • 1 adet kuru soğan
  • 4-5 adet yeşil biber
  • 3-4 adet domates
  • 8 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
  • 1-1,5 su bardağı zeytinyağı
  • 1 veya 2 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber

Yağlı patlıcan tarifi Nasıl yapılır?

Patlıcanları alaca şekilde soyun. Uzunluğuna göre iki veya üç parçaya bölün.

Acısının çıkması için tuzlu suda bekletin ve sonra suyunu süzün.

Patlıcanların soyulan kısımlarına bıçakla bir veya iki delik açın.

Bu deliklere de kabuğu soyulmuş sarımsak yerleştirin. Sarımsaklar büyükse ikiye bölebilirsiniz.

Biberleri de yıkayıp kurutun ve sivri ucundan yukarı doğru küçük çentikler atın.

Uygun bir tavada önce patlıcanları sonra da biberleri kızartın.

Diğer taraftan da soğan ve domatesleri küçük küçük doğrayın.

Farklı bir tencerede soğan, salça, domates ve kalan sarımsakları kavurun.

Üzerine de toz kırmızı biberi ilave edin.

Suyu da ekleyip özleşene kadar pişirin.

Daha sonra içine de kızarttığınız patlıcan ve biberleri koyun.

Yemeğiniz 5-6 dakika da hazır hale gelecektir.

Dilerseniz üzerine karabiber serperek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...