GeriHamur İşi Tarifleri Yağlama tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yağlama tarifi

Yağlama tarifi

Yağlama, Kayseri mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri. Şebit adı verilen ekmeği, kıymalı sosu ve sarımsaklı yoğurdu ile çok seveceksiniz. Her ne kadar yapımı biraz zahmetli olsa da lezzetine doyum olmuyor. Peki Kayseri yağlaması nasıl yapılır? Eğer denemek isterseniz, yağlama malzemeleri ve tarifi hemen aşağıda... Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Hamuru için:

  • 4 su bardağı un
  • Yarım paket yaş maya
  • Ilık su
  • Tuz

Harcı için:

  • 300 gram kıyma
  • 2 adet soğan
  • 3 adet domates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (tercihe göre)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı su
  • Karabiber
  • Tuz

Üzeri için:

  • Sarımsaklı yoğurt

Yağlama tarifi Nasıl yapılır?

Maya, un ve tuzu yoğurma kabına alın. Üzerine yavaş yavaş suyunu ekleyerek yoğurun.

Ardından mayalanması için dinlendirin.

Hamurunuz mayalanınca küçük bezelere ayırıp ince ince açın.

Açtığınız hamurları tavada pişirin.

Diğer taraftan da iç harcı için kıymayı kavurun.

Üzerine sıvı yağı ve küçük küçük doğranmış soğanları ekleyin.

Domatesleri de küp küp doğrayıp tavaya ilave edin.

Son olarak salçayı da ekleyerek pişirin.

Pişmeye yakın karabiber, tuz ve yarım çay bardağı su ilave edip bir süre daha pişirin.

Ardından iç harcınızı ocaktan alın.

Pişen yufkaların arasına iç harcı ekleyip üst üste koyun ve dilimleyin.

Üzerine de sarımsaklı yoğurt gezdirerek servis edin.

Afiyet olsun...