Fotoğraf: İHA
Son Güncelleme:
Van pastası tarifi
İsminin Van pastası olduğuna bakmayın. Düşündüğünüz gibi krem şantili yada meyveli bir pasta değil kendisi. Yapımı oldukça basit, aynı sade keke benziyor. İstediğiniz malzemelerle zenginleştirebileceğiniz Van pastası, çayın yanında vazgeçemediğiniz lezzetlerden biri haline gelebilir. Şimdiden afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt
- 1,5 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 adet yumurta
- 1 çay kaşığı karbonat
- 4 su bardağı un
Van pastası tarifi Nasıl yapılır?
Şeker ve yumurtayı geniş bir kaba aktarıp çırpın.
Yoğurt, yağ, un ve kabartma tozu ilave ederek katı bir hamur elde edin.
Bu hamuru yağlanmış tepsiye kaşıkla aralıklı olarak dökün.
Üstlerine yumurta sarısı sürün.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirin.