GeriTatlı Tarifleri Tulumba tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tulumba tatlısı tarifi

Tulumba tatlısı tarifi

Tulumba tatlısı, çıtır kıvamı ve altın sarısı rengiyle sofraların sevilen lezzetlerinden biri. Tulumba hazırlarken dikkat edilecek püf noktalarından biri çıtır olması için hamuruna nişasta ekleyebilirsiniz. Bu güzel tatlıyı evde pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Eğer denemek isterseniz tulumba tatlısı tarifi ve püf noktalarını sizin için derledik. Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2,5 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 2 su bardağı su
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı limon suyu

Tulumba tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Tatlının şerbeti için şeker ve suyu bir tencerede pişirip kaynamaya başlayınca altını kısın.

Kıvamı koyulaşana kadar kısık ateşte 30-35 dakika daha pişirin.

İçine limon suyunu da ilave edin ve ılınmaya bırakın.

Şerbeti oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırın ve iyice soğutun.

Tatlının hamuru için su, tereyağı, şeker ve tuzu ekleyip kaynatın.

Unu eleyip kaynayan karışıma ilave edin.

Tahta kaşıkla iyice karıştırın ve altını kısın.

4-5 dakika da kısık ateşte karıştırarak pişirin ve ocaktan alın.

Hamuru oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirip içine teker teker yumurtaları ekleyin.

Yumurtaları mikser yardımıyla hamura iyice yedirdikten sonra limon suyu ve irmiği de ilave edin ve yeniden 5 dakika kadar mikserle karıştırın.

Sıvı yağı tencerenize alıp hamurdan soğuk yağa krema sıkma torbası ve yıldız uçla parçalar sıkın ve altını kısık ateşte açın.

Nar gibi kızaran tulumbaları yağdan alıp soğuk şerbete atın ve 2-3 dakika bekletin.

Kevgir yardımıyla şerbetten aldığınız tatlılarınızı servis tabağına aktarıp servis edin.

Afiyet olsun...