GeriTatlı Tarifleri Trifle tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Trifle tarifi

Trifle tarifi

Trifle, İngiltere İrlanda gibi ülkelerde sık sık karşımıza çıkan ve çok sevilen bir tatlı. Türkiye'de magnolia diye bilinen ve kedidili bisküvi, reçel ve pudingle yapılan bu üç katlı tatlı meyveli ve sütlü lezzetleri bir arada sevenler için çok uygun. Sizin için kedidili bisküvi kullanarak evde kolayca yapabileceğiniz nefis bir trifle tarifi hazırladık. Bizim tarifimiz çilekli ama siz dilerseniz böğürtlen gibi meyvelerle de farklı trifle’lar yapabilirsiniz. İşte malzemeleri ve yapılış aşamaları…

  • Çiğ
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 paket kedidili bisküvi
  • 1 su bardağı çilek reçeli
  • Çeyrek su bardağı çilek suyu (Reçeli sulandırarak da kullanabilirsiniz)
  • 1 paket çilekli jöle
  • 1 paket vanilyalı puding
  • 2 su bardağı krema
  • Yarım su bardağı pudra şekeri

Süslemek için:

  • Çilek

Trifle tarifi Nasıl yapılır?

Çilekli jöleyi paketin üzerinde tarif edildiği şekilde hazırlayın ve sertleşmesini bekleyin.

Kedidili bisküvileri ortadan ikiye bölün.

Düz yüzeylerine bolca reçel sürüp parçaları sandviç gibi birbirine yapıştırın.

Sandviçleri kasenin tabanına ve çevresine güzelce yerleştirip üzerine çilek suyunu serpin.

Sertleşen jöleyi mikserle çırpıp köpük haline getirin.

Köpüğü sandviçlerin üzerine yayın.

Pudingi paketin üzerinde tarif edildiği şekilde hazırlayıp soğutun.

Soğuttuğunuz pudingi köpüğün üzerine dökün.

Kremayı ve pudra şekerini derin bir kasede kıvam alana kadar çırpın.

Kremayı da pudingin üzerine yayın.

Mevyelerle süsleyip servis edin. Afiyet olsun…