Tournedos alla Rossini tarifi
Aynı zamanda iyi bir gurme olarak da bilinen ünlü İtalyan bestekar Rossini'nin 19. yüzyılda yaptığı bu muhteşem yemek, günümüzde de oldukça sevilen bir lezzet. Etin ve kaz ciğerinin en güzel hali olan tournedos alla Rossini, akşam sofralanızı bir şölene dönüştürecek. Bu güzel tarifi siz de denemek isterseniz, işte malzemeleri ve yapılışı... Şimdiden afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
- 600 gram dana bonfile et
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Karabiber
- 4 dilim baget ekmek
Salçası için:
- 1 adet siyah mantar
- 1 tüp kaz karaciğer ezmesi
- 1 adet limon
Tournedos alla Rossini tarifi Nasıl yapılır?
Baget ekmeğinden 1 veya 2 santimetre kalınlığında 4 dilim kesin.
Bir su bardağı yardımıyla ekmekleri yuvarlak şekilli hale getirin.
Ardından yuvarlak ekmek dilimlerini yağda pembeleşinceye kadar kızartıp servis tabağına yerleştirin.
Eti de aynı ekmek gibi yuvarlak şekilde 4 parçaya bölün.
2 santimetre kalınlığında olması için inceltin ve 3-4 dakika boyunca kızartın.
Daha sonra ekmeklerin üzerine yerleştirin.
Üzerine tuz ve biber serpip dondurulmuş kaz ciğerini ekleyin.
Siyah mantarları, limonlu suda bekletip zarını temizleyin ve 4'e dilimleyin.
Suda güzelce yıkayıp etten kalan yağda pişirip çok az kaynatın.
Her mantar dilimini de ciğer ezmesinin üzerine yerleştirin ve tavada kalan salçayı da üzerine gezdirin.
Dilerseniz sotelenmiş bezelye ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...