Toros böreği tarifi
Toros böreği Antalya mutfağına ait sevilen bir tarif. Normalde lavaş ve şerbetçi otu (ölmez otu da denir) ile yapılan Toros böreğini biz evde daha kolay olsun diye maydanozla hazırladık. Siz de denemek isterseniz Toros böreğinin malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun…
Yapımı için malzemeler
- 6 adet yufka ekmeği
- 2 su bardağı süt
- 4 adet yumurta sarısı
İç harcı için:
- 2 su bardağı çökelek
- 1 demet maydanoz
- 1 adet kuru soğan
- 2 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 çay bardağı zeytinyağı
Toros böreği tarifi Nasıl yapılır?
Soğanı rendeleyin, maydanozları ince ince kıyın.
İç harcı malzemelerinin hepsini bir araya getirip güzelce harmanlayın.
Fırın tepsisini yağlayıp 3 adet yufkayı üst üste dizin.
Üzerine iç harcını yayıp üzerine yeniden 3 adet yufkayı yerleştirin.
Böreği kare kare dilimleyin.
Süt ve yumurtayı çırpıp böreğin üzerine dökün.
Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra tepsiyi fırına verin.
25-30 dakika pişirdiğiniz böreğinizi ılınınca servis edin. Afiyet olsun…