GeriEt Yemeği Tarifleri Topan yemeği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Topan yemeği tarifi

Topan yemeği tarifi

Ülkemizin önemli mutfaklarından biri olan Muğla'nın çok sevilen topan yemeğini kolaylıkla yapabilirsiniz. Herkesin mutlaka tatması gereken bu yemek hem doyurucu, hem de oldukça besleyici. Bulgur ve kıymanın salça ile harmanlanışı diyebileceğimiz bu yemek Muğla’da çok meşhur. Denemek için Muğla’ya gitmeyi beklemeden evde kendiniz yapın. Peki topan yemeği nasıl yapılır? Tarifi ve malzemelerini sizlerle paylaştık.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram ince bulgur
  • 250 gram kıyma
  • 1 çay bardağı un
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 adet yumurta
  • Karabiber
  • Tuz

Sos için:

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3 adet domates
  • 6 dal maydanoz
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Karabiber
  • Tuz
  • Sıcak su  

Topan yemeği tarifi Nasıl yapılır?

Bulgur, kıyma, un, su, salça, yumurta, karabiber, tuzu bir kaba alın.

Maydanozları yıkayıp ince ince doğrayın.

Doğradığınız maydanozları da içine atıp iyice yoğurun.

Yoğurduktan sonra hamurdan küçük parçalar kopartın.

Elde ya da un serpilen bir tepside yuvarlayın.

Elde ettiğiniz minik topları bir kenarda bekletin.

Daha sonra sosunu hazırlamaya başlayın.

Soğanları küçük küçük doğrayın.

Derin bir tencerede ısıtılan yağda doğradığınız soğanları kavurun.

Üstüne, salça, rendelenmiş domatesler ve toz kırmızı biberi ekleyin.

Sos pişince de sıcak suyu ekleyin.

Su iyice kaynamaya başlayınca içine daha önceden hazırladığınız minik bulgur toplarını atın.

10-15 dakika daha kaynatın.

Yemeğiniz hazır. Afiyet olsun!