GeriKek Tarifleri Kolay kek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kolay kek tarifi

Kolay kek tarifi

Kek, tatlılar arasında kendine şahsına münhasır bir yere sahiptir. Bunun en bariz nedenlerinden birisi ise yapımının oldukça kolay ve keyifli olması yatıyor denilebilir. Kek malzemeleri genellikle basittir; un, şeker, yumurta, süt gibi temel malzemelerle pratik bir şekilde hazırlanabilir. Ancak her tarifte olduğu gibi lezzetli tarif elde etmek için bazı püf noktalarını da atlamamak gerekmektedir. Herkesin bildiği klasik kek tarifi sade olsa da, içerisine meyve, çikolata veya fındık gibi eklemelerle lezzeti zenginleştirilebilir. Özellikle pratik ve kolay kek tarifleri, hem acemi hem de deneyimli aşçılar için ideal bir seçenektir. Kek, kahve veya çay ile mükemmel bir uyum yakalar, sofralarda vazgeçilmez bir tatlıdır. Basit ama etkileyici kek yapımı, hem misafirlerinize hem de kendinize mutlu anlar yaratır. Peki, kek nasıl yapılır? hem lezzetli hem de doyurucu bir kek tarifi için detaylı anlatım

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Arzuya göre limon kabuğu ya da ceviz taneleri

Kolay kek tarifi Nasıl yapılır?

Kek tarifi içerisinde oldukça normal, kolay ve sade kek yapımı konusunda tüm bilgilere ulaşacaksınız. Beş çayının vazgeçilmez lezzetlerinden biri ve tatlı krizini bastırmak için ilk akla gelen lezzetlerden olan kekin yapılışı çok kolay. Peki kek nasıl yapılır, güzel kabaran kekin malzemeleri neler? İşte yeni başlayanlar için kek kalıbında kolay kek tarifi...

  • Yumurtaları ve toz şekeri bir mikser yardımıyla krema haline gelene kadar çırpın.
  • Süt, yağ ve rendelenmiş limon kabuğunu ya da cevizi de ekledikten sonra çırpma işlemine bir süre daha devam edin.
  • Sonraki aşamada un, kabartma tozu ve vanilyayı hazırladığınız karışıma ekleyin.
  • Tüm malzemeleri mikserle karıştırmaya devam edin. Kek kalıbı ya da tepsinin tabanını tereyağı ile yağlayın.
  • Hazırladığınız harcı dökün ve üzerini bir spatula yardımı ile düzleştirin.
  • Önceden 170 derecede ısıttığınız fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin.
  • Son olarak kekinizi dinlendirdikten sonra damak zevkinize göre süsleyebilirsiniz.