Tiramisu tarifi
Tiramisu, hem görüntüsü hem de lezzetiyle herkesin sevdiği bir tatlı. Ayrıca çay saatlerinin ve misafir sofralarının da en güzel eşlikçilerinden. Mevsimine göre meyvelerle süsleyerek daha da güzel bir görünüm katabilirsiniz. Peki tiramisu nasıl yapılır? İşte tiramisu malzemeleri ve yapılış aşamaları... Şimdiden afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
- 1 paket kedi dili bisküvi
- 1 çorba kaşığı süt
- 1 çorba kaşığı granül kahve ya da Türk Kahvesi
- Yarım su bardağı sıcak su
- 1 çorba kaşığı toz şeker
Krema için:
- 2 çorba kaşığı un
- 500 mililitre süt
- 2 adet yumurta sarısı
- 1,5 çay bardağı toz şeker
- 3-4 çorba kaşığı labne peynir
- 1 paket vanilya
Üzeri için:
- 1 çorba kaşığı kakao
Tiramisu tarifi Nasıl yapılır?
Kedi dilini ıslatmak için su, süt, kahve ve toz şekeri bir kasede karıştırıp ve bekletin.
Krema için abne ve vanilya hariç, diğer malzemeleri çırpma teli ile karıştırın, pişirmeye bırakın.
Orta ateşte koyu kıvam alana kadar karıştırarak pişirin.
İlk sıcaklığı geçtiğinde labne ve vanilyayı ilave ederek mikserle çırpın.
Kedi dillerini kahveli ve sütlü karışıma batırıp çıkarın.
Servis tabağına kremadan bir miktar dökerek kedi dillerini bir sıra dizin.
Üzerine soğuyan kremadan dökün.
Tekrar kedi dillerini ıslatarak üzerine dizin. Yine krema dökün ve son sırayı da oluşturun.
Kalan kremayı da döküp güzelce yayın.
Buzdolabında birkaç saat bekletin.
Tiramisuyu servise almadan önce üzerine eleyerek kakao serpin.
Dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun...