GeriSebze Yemeği Tarifleri Taze bezelye tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Taze bezelye tarifi

Taze bezelye tarifi

Yarım saat içinde hazırlayabileceğiniz çok pratik bir yemek, taze bezelye. Hem lezzetli hem de çok pratik olan bu yemeği denemek isterseniz, leziz taze bezelye tarifimiz hemen aşağıda…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram taze bezelye
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Su
  • Sıvı yağ

Taze bezelye tarifi Nasıl yapılır?

Bezelyeleri güzelce temizleyip yıkayın.

Soğanı ve sarımsakları ince ince doğrayın.

Sıvı yağı soğanlarla birlikte tencereye ekleyin.

Soğanları tamamen pembeleşene kadar kavurduktan sonra salçaları da tencereye ilave edin.

Biraz daha kavurduktan sonra sarımsak ve bezelyeleri ekleyin.

Bu sırada domatesi küp küp doğrayın.

Doğranmış domatesleri de ekledikten sonra tencerenin kapağı kapatın ve yemeği kısık ateşte pişmeye bırakın.

Pişme esnasında tencerede yeteri kadar su kalmazsa biraz daha su ekleyip kısık ateşte pişirmeye devam edin.

Taze bezelye yemeğiniz hazır. Hemen sıcak servis edebilirsiniz, afiyet olsun.