Tavuk güveci tarifi
Antalya mutfağının en yaygın yemeklerinden biri tavuk güveci. Her evde bulunabilen malzemelerle kolayca yapılabilen Antalya usulü tavuk güveci siz de denemek isterseniz tarifini aşağıda bulabilirsiniz. Tarifte patatesleri biz kızarttık ama siz dilerseniz kavrulmuş soğanlarla birlikte de güvece koyabilirsiniz. Şimdiden elinize sağlık…
Yapımı için malzemeler
- 1 adet bütün tavuk
- 2 adet kuru soğan
- 4 adet domates
- 4 adet patates
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 demet maydanoz
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
Tavuk güveci tarifi Nasıl yapılır?
Tavuğu parçalayıp geniş bir tavada tereyağında alt üst ederek kızartın.
Tavadan aldığınız tavukları yağlarını süzdürüp güvece veya ısıya dayanıklı cam fırın kabına alın.
Tavuklar pişerken soğanları piyazlık doğrayın ve domatesleri rendeleyin.
Tavada kalan yağda soğanları kavurun.
Üzerine domatesleri, tuzu ve karabiberi ilave edin.
Domatesler suyunu çekmeye başlayınca tavukların üzerine ekleyin.
Yemeğin üzerine çıkacak kadar da sıcak su ilave edip hava almayacak şekilde üzerini kapatın.
Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra yemeği fırına verin.
Patatesleri 4-5 milimetre kalınlığında yuvarlak dilimleyin.
Patatesleri bol sıvı yağda kızartın ancak tam pişmeden yağdan alın.
Tavuklar fırında 1 saat piştikten sonra çıkarıp patatesleri üzerine dizin.
Kapağını yeniden kapatıp 30-40 dakika daha pişirin.
Yemeği servis ederken üzerine kıyılmış maydanoz serpin. Afiyet olsun…