Sütlü kabak yemeği tarifi
Süt ve kabak birleştiğinde genelde çorbası aklınıza gelir. Muğla’da ise süt ve kabak birleştirilince ortaya çıkan, hafif mi hafif sütlü kabak yemeği sofraları süslemekte. Yaz aylarında ağır yemek yemeyenler mutlaka bu yemeği denemeli. Zaten hafif olan kabak yemeğine bir de süt eşlik edince, tadına doyulmaz bir lezzet ortaya çıkıyor. Peki sütlü kabak yemeği nasıl yapılır?
Yapımı için malzemeler
- 500 gram yemeklik kabak
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
- 2 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Tercihe göre dereotu
Sütlü kabak yemeği tarifi Nasıl yapılır?
Soğanları doğrayın.
Bir tencerede zeytinyağı ile soğanları kavurun.
Kabakları yıkayın ve kabuklarını soymadan kuşbaşı doğrayın.
Soğanlar pembeleşince kabakları da ilave edin.
Toz kırmızı biberi de kattıktan sonra 1 çay bardağı sıcak su ilave edin.
Kabaklar iyice kavrulduktan sonra sütü ekleyin.
Sütten sonra birkaç taşım daha kaynatın.
Son olarak üzerine tuz ve karabiber serpip ocaktan alın.
Servis ederken üzerine dereotu serpebilirsiniz.
Afiyet olsun.