GeriTatlı Tarifleri Sütlü irmik helvası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sütlü irmik helvası tarifi

Sütlü irmik helvası tarifi

İrmik helvası, kokusu ve lezzetiyle sofraların her zaman favorisi. Farklı şekillerde hazırlanan bu nefis tatlının sütlü hali de ayrı güzel. Her lokması ayrı lezzetli irmik helvasını cevizli ve fıstıklı hazırlayabileceğiniz gibi dondurmayla da servis ederek lezzetini katlayabilirsiniz. Peki sütlü irmik helvası nasıl yapılır? İşte tam kıvamında sütlü irmik helvası tarifi... Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı irmik
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı süt

Sütlü irmik helvası tarifi Nasıl yapılır?

Tereyağını tencerede eritin.

Ardından irmikleri ekleyip kavurmaya başlayın.

İrmiklerin rengi değişene kadar kavurun.

Daha sonra azar azar sütü ilave edin.

Sütü dökerken bir yandan da karıştırın.

İrmikler sütü çekince içine şekeri ekleyin ve karıştırmaya devam edin.

Birkaç dakika daha karıştırdıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Dilerseniz dondurma ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...