GeriKahvaltılık Tarifleri Süt reçeli tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Süt reçeli tarifi

Süt reçeli tarifi

Süt reçeli sadece 3 malzemeyle yapılan ancak tadına doyum olmayan enfes bir reçel. Süt reçelini kahvaltılarda ekmek ya da kreple tüketebileceğiniz gibi kek, pasta gibi tariflerde krema olarak da kullanabilirsiniz. Herkesin bayılacağı süt reçelinin tek zorluğu pişirme süresi boyunca sık sık karıştırma gerekliliği. Eğer hazırsanız hemen başlayalım İşte süt reçeli tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 silme çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 su bardağı toz şeker

Süt reçeli tarifi Nasıl yapılır?

Geniş bir tencereye sütü koyun.

Üzerine toz şekeri ilave edip kaynatın.

Süt kaynayınca kabartma tozunu ya da karbonatı ilave edin.

Kısık ateşte ara ara karıştırarak sıvı muhallebi kıvamına gelene kadar yaklaşık 1 saat pişirin.

Sonra kavanoza koyun ve soğuduktan sonra kapağını kapatın.

Dilediğiniz zaman tüketebilirsiniz.