GeriTatlı Tarifleri Sultan sarması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sultan sarması tarifi

Sultan sarması tarifi

Beş çayı için hafif ve bir o kadar lezzetli sultan sarmasını hazırlamaya ne dersiniz? Yapımı da oldukça pratik. 'Saray sarması' veya 'sultan lokumu' olarak da bilinen bilinen bu nefis tatlıyı birkaç malzeme ile yapabilirsiniz. İşte sultan sarması tarifi ve malzemeleri... Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

İç dolgusu için:

  • 2 paket krem şanti
  • 2 su bardağı soğuk süt

Dışı için:

  • 2 su bardağı Hindistan cevizi

Sultan sarması tarifi Nasıl yapılır?

Un, şeker ve kakaoyu geniş bir tencereye alıp karıştırın.

Karışımı orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.

Kaynadıktan sonra vanilya ve tereyağını da ekleyip hızlı bir şekilde karıştırın.

Pürüzsün bir kıvam alması için de  5 dakika mikserle çırpın.

Kare ya da dikdörtgen şeklinde büyük bir fırın tepsisinin tabanına Hindistan cevizini serpip iyice yayın. 

Üzerine sıcak muhallebiyi dökün ve spatula yardımıyla her tarafı eşit olacak şekilde yayın.

Muhallebinizi 1 saat kadar buzdolabında bekletip katılaşmasını sağlayın.

Süt ile krem şantiyi iyice çırpın. Soğuyan muhallebinin üzerine yine her tarafı eşit olacak şekilde yayın.

Tekrar buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.

Talıyı buzdolabından çıkardıktan sonra dikdörtgen parçalar halinde kesin.

Daha sonra dilimleri bir spatula yardımıyla rulo şeklinde sarıp servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...