GeriÇorba Tarifleri Sübüra tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sübüra tarifi

Sübüra tarifi

Kış yaklaşmışken hem sıcak bir şeyler içmek hem de karnınızı doyurmak isterseniz bu tarif tam size göre. Bazı yörelerde boncuk mantı olarak bilinen sübüra, geleneksel Sivas mutfağına özgü bir çorba. Yapımı da oldukça basit ve evde kolaylıkla bulabileceğiniz malzemelerden hazırlanıyor. İşte sübüranın malzemeleri ve yapılışı...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı sübüra hamuru
  • 2 su bardağı yoğurt 
  • 2 litre su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı 
  • 3 yemek kaşığı kavrulmuş kıyma (arzuya göre)
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber

Sübüra tarifi Nasıl yapılır?

Bir kaba su, un ve tuzu koyarak çorbanın hamurunu yoğurun.

Hazırladığınız hamurdan bir beze alın ve oklava yardımıyla incecik açın.

İnce bir şekilde açtığınız hamuru çok küçük kare halinde kesin.

Daha sonra sübüra hamurlarını, kaynayan suya ekleyin. Hamurlar haşlanırken tuz ilave edin.

Diğer bir yandan da sarımsaklı yoğurdu hazırlayın.

Haşlanan hamurların suyunu süzüp, hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu ekleyin. Çorbanın kıvamı koyu olursa az miktarda su ekleyebilirsiniz.

Çorbanızı kaynadıktan sonra üzerine eritilmiş tereyağı ve kırmızıbiber dökerek servis edin.

Arzuya göre, servis ederken üzerine yağda kavrulmuş kıyma konulduğu gibi tereyağında pişirilmiş yumurta da eklenebilir.

Afiyet olsun...