GeriÇorba Tarifleri Şehriyeli tavuk çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Şehriyeli tavuk çorbası tarifi

Şehriyeli tavuk çorbası tarifi

Şehriye pilavların ve çorbaların olmazsa olmazlarından. Özellikle tavuklu çorbalara çok takışıyor. Sizin için bu kez enfes bir şehriyeli tavuk çorbası hazırladık. Tavuk suyunu kendiniz yaptığınız takdirde oldukça da sağlıklı olan bu çorbayı mutlaka denemelisiniz. Afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet kemikli tavuk baget
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 1 yemek kaşığı beyaz un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı tel şehriye
  • 1 çay kaşığı tuz

Şehriyeli tavuk çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Tavukları derin bir tencerede 5 su bardağı suda haşlayın.

Tavuğun etlerini kemiklerinden ayırıp didikleyin. Suyunu da süzüp bir kenara alın.

Tereyağını ve sıvı yağı tencerede kızdırıp unu yağda kokusu çıkana kadar kavurun.

Üzerine tavuk suyunu sürekli karıştırarak azar azar ilave edin.

Tavuk parçalarını ve şehriyeleri de çorbaya ekleyip şehriyeler yumuşayana kadar pişirin.

Ardından kaselere bölüştürüp limon suyuyla sıcak servis yapın. Afiyet olsun…