GeriEt Yemeği Tarifleri Şeftali kebabı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Şeftali kebabı tarifi

Şeftali kebabı tarifi

Kıbrıs yöresine özel bir kebap olan şeftali kebabını, oraya gidip de yemeyen yoktur. Aslında şeftaliyle pek alakası olmayan adını "Şef Ali" isimli bir aşçıdan aldığı söylenen bu nefis yemeğin en önemli özelliği pişirilirken kuzu gömleğine sarılması. Kıbrıs'a gidemeyenler bu lezzetli yemekten mahrum kalsın istemedik ve şeftali kebabını mutfağınıza getirdik. İşte malzemeleri ve tüm detaylarıyla Kıbrıs usulü şeftali kebabı...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet kuzu gömleği
  • 500 gram kuzu ve dana kıyma karışımı
  • 3 tutam maydanoz
  • 1 adet kuru soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon

Şeftali kebabı tarifi Nasıl yapılır?

Kıymayı geniş bir kaba alın.

Üzerine ince doğranmış soğanı ve maydanozu ekleyin.

Ardından tuz ve baharatları ilave edip iyice yoğurun.

Ayrı bir kapta kuzu gömleğini en az 15 dakika ılık suda yumuşaması için bekletin.

Hazırladığınız kıymadan köftelik parçalar alın ve oval şeklini verin.

Kuzu gömleğini, hazırladığınız köfteleri bir kez dolayabilecek şeritler halinde kesin.

Köfteleri kuzu gömleğinin ucuna koyup sarın ve aynı işlemi köfte harcınız bitene kadar tekrarlayın.

Hazırladığınız şeftali kebabını fırın kabına sıralayın.

Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika, üzerleri kızarana kadar pişirin.

Piştikten sonra sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun...