GeriEt Yemeği Tarifleri Sebzeli Sivas kebabı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sebzeli Sivas kebabı tarifi

Sebzeli Sivas kebabı tarifi

Çarşı yemeklerinden olan sebzeli Sivas kebabı, tandırı andıran ve tuğladan örülen üzeri açık ocaklarda pişirilir. Sebze ağırlıklı bir yemek olan bu geleneksel tarif, özel olarak yapılmış sac ocaklarda, evde veya piknikte de hazırlanabilir. Tadını unutamayacağınız sebzeli Sivas kebabını evinizde de kolayca deneyin diye bu leziz tarifi sizin için hazırladık. Şimdiden afiyet olsun.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram kemikli parça kuzu eti
  • 1 kilogram patlıcan 
  • 1 kilogram domates 
  • 500 gram yeşil biber

Sebzeli Sivas kebabı tarifi Nasıl yapılır?

Koyun ve kuzu etinin but, ön kol ve pirzolalık kısımlarını kemikli olarak pirzola büyüklüğünde ayırın.

Hazırlanan parçaları, tuz, soğan ve baharattan oluşan karışıma yatırarak terbiye edin.

Patlıcanları enine 4-5 parçaya ayırın.

Baston biçiminde bir ucu eğik olan şişlere sırayla bir patlıcan, bir biber, bir domatesi aralarına etin yağını ekleyerek dizin.

Hazırlanmış olan etleri de ayrı şişlere dizin.

Şişleri açık olan ocağın üzerindeki tellere dikine bir şekilde asıp kızartın.

Hazır hale gelen yemeğinizi pide veya lavaş (tandır ekmeği) üzerinde servis edebilirsiniz.