GeriPilav Tarifleri Sebzeli kepekli pilav tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sebzeli kepekli pilav tarifi

Sebzeli kepekli pilav tarifi

Kepekli pirinç mutfaklarımıza gireli çok olmadı ama daha sağlıklı bir seçenek olması nedeniyle yaygınlaşması hızlı oldu. Biz de dedik ki sizin için kepekli bir pilav hazırlayalım ve bu pilavı renkli sebzelerle canlandıralım. Ortaya çok nefis bir vejetaryen yemek çıktı. Bu pilavda tereyağı yerine sıvı yağ kullanıp vegan bir tarif oluşturmanız da mümkün elbette...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 su bardağı kepekli pirinç
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 su bardağı brokoli
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

Sebzeli kepekli pilav tarifi Nasıl yapılır?

Pirinci ılık tuzlu suda bekletip süzün. Kaynayan tuzlu suda brokoliyi haşlayın. Kırmızı biberlerin çekirdekli kısımlarını çıkarıp halka şeklinde doğrayın.

Tencerede tereyağını eritin, kırmızı biber ve pirinci koyup karıştırarak kavurun. Brokoli, tuz ve 3 bardak su ekleyip kısık ateşte pilavı pişirin. 10 dakika dinlendirip servis yapın.